lauantai 24. heinäkuuta 2010

Sydämeeni osuman sain...

Moni on ihastellut suuren suurta saliamme, joten raotan sen salaista verhoa hitusen lisää. Suuren salin keisari vahtii ikkunoista maailman tapahtumia kolmee ilmansuuntaan. Sali on entinen kansakoulun puutyöluokka. Sen seiniä verhoaa helmenharmaa helmipaneli ja yläosaa hitusen valkeampi pinkopahvi. Katto on hieman tavallista erikoisempi ja reunoilta sitä on madallettu viistosti noin puolen metrin syvyydeltä. Kokoa tällä salilla on reilut 80 neliötä, eli sopivanankokoisen kaupunkiasunnon verran. Korkeutta 31/2m ja ikkunoita yhteensä yhdeksän. Lämmittämiseen on kaksi kolmemetristä fuksianpunaista pönttöuunia. Moni on varmaan ihmetellytkin missä ikkunaverhot oikein ovat. Rakastan ylitse kaiken jenkkiläisen Anna Marie Hornerin runsaita, räiskyviä ja täyteläisiä verhoja, mutta saliin sujahtaisi kevyesti 54 metriä verhokangasta ja maailman meriltä on erityisen vaikea löytää juuri sopivan ihanaa kangasta tuollaista metrimäärää ja tullit ovat mojovat, vaikka itse kangas jäisikin edes vähän kotimaisia edullisemmaksi. No saammepahan kylpeä ihanaisessa valossa.

Johdattelen Teidät 360 astetta salin reunustoja pitkin. Vanhassa koulussa on tietysti koulujen hankintakeskuksen ja koulukaluston kalusteita. Kukkapöytänä toimii vanha piirtoheitinpöytä. Vanha helmitaulu on löytynyt koulun vintiltä ja sammakkoprinssi vahtii kaktusten kastelua.

Olemme puurtaneet puuvajassa viimeiset päivät. Koulummehan lämpiää vain ja ainoastaan puilla. Pönttöuuneja on yhteensä seitsemän ja lisäksi pikkuinen soma puuhella lämmittää työhuonettamme. Polttopuita kuluu vuodessa 30 kuutiota ja puiden pinoamisessa vierähtää joka syksy jokinen tovi. No puusavotassa voi löytää aarteitakin. Me löysimme nimittäin kaiken tuhannen puusilpun alta vanhan koulun aikaisen laatikon palasen.

Armour - Extract of Beef, päätyi vanhan bakeliittipuhelimen seuraksi Salin 50-luvun senkille.

Vanha pulpetin tuoli saa kannatella yhtä lukuisista lehtipinoista. Päälimmäisenä myös Puutarhataiteen historia kirja, joka on toiminut innoittajana potagerimme rakennuspuuhissa.

Potagerin puoleisella ikkunalla hienohelma rönsyttelee pitsejään ihanaisen Nanny steelin karahvin kanssa. Meiltä puuttuu kirjahylly ja siksi, jok ikinen nurkkaus, sohvan alunen, pöydän päälinen ja lattia pursuavat kirjoja, kirjoja, kirjoja ja lehtiä. Vanha mankeli on toiminut välillä monotypiaprässinä ja muutoin se saa ihastuttaa lattialla sohvan kupeessa.

Lisää kirjoja =) Ja vanhoja presidenttejä. Koulun jäämistössä on vielä läjäpäin muitakin pressoja odottelemassa sopivaa paikkaa ja sopivia kehyksiä. Vintiltä löytynyt tummanpuhuva käsilaukku on päätynyt toisen kirjapinon päälle.

Ja pikkuinen rasia kylpee päivän viimeisissä auringonsäteissä. Etualalla kangastilkku, jonka sävyillä maalataan lähiaikoina eteinen uuteen uskoon. Tänään on ollut varsinainen sisäpäivä ja sen kunniaksi Teille kaikille Rakkaille lukijoille iltamusiikkia - olkaa hyvä - Sydämeeni osuman sain

9 kommenttia:

 1. Ihanaa, ihanaa! Aarteita ja historian havinaa! Upea iso sali teillä. Kangasmetrit kuulostavat tähtitieteellisiltä, onneksi ikkunat ovat kauniit ilman verhojakin.

  VastaaPoista
 2. Ompas teillä aarteita! Ihana iso sali...

  VastaaPoista
 3. On kyllä upean iso sali! Ihanan valosaa. Ikkunat on kauniit,niin ei tartte verhoja.

  VastaaPoista
 4. Onpa iso ja upea sali! Salin keisari näyttää olevan hyvin tarkkana:)

  VastaaPoista
 5. Siis wauh, niin kaunista ja kadehdittavan tilava on salisi!

  VastaaPoista
 6. Voi että rakastan tota sohvaa.Kuvassa jossa on mankeli ja pikkusenkki huomasin että mulla on samanlainen senkki mut tuplat isompana.Minusta se on ihan samaa sarjaa.Jos joskus rupeet kaipaileen omallesi isosiskoa voin myydä sinulle omani koska se on hieman liian iso nykyisessä paikassaan ja muualle ei mahdu.Laita korvan taakse...
  Henrietta

  VastaaPoista
 7. Tila on luksusta!
  Kauniita senkkejä sinulla ja asetelmat senkeillä ovat tasapainoisia ja mahtavasti ympäristöön istuvia.
  Ihanat maisemat peittoavat muhkeat verhot mennen tullen.
  Viehätyin erityisesti krokotiilista!

  VastaaPoista
 8. Mitä tässä nyt enää voi sanoa... Ensin se pikku potager ja sitten pikku sali... Kauniita tavaroita, upeita asetelmia, tilaa ja tuo sohva....=O
  Minulla muutan sattumoisin on myös tuo mankeli ;)

  VastaaPoista
 9. Ihana iso sali vanhoine esineineen ja keisarineen!!;)

  VastaaPoista