keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Lentoharjoituksia, yrttitiedettä ja puhdistautumista


Turha hullua on kieltää - yllytykseksi hän sen mieltää =) meininki jatkuu täällä taas. Jussi on saapumassa ja tilusten kunnostus jatkuu.


Siinä missä tilusia on tiirailtu yläilmoista, suunniteltu pottugerin reunustamista kokonaan murskeella niin on myös yltynyt himo pikkiriikkiseen lehtikokeiluun. Ruotsalaislehti sai mielen kirpoamaan niin kovasti, että alustavasti takaraivoa kaihertaa ajatus puutarhhalehtikokeilusta - kansakoululehtisen malliin. Siinä olisi hyvää pikku puuhdetta jussinpyhiksikin.


Potagerin kivikäytävät on syytä putsata kahdesti kesässä ja nyt on ensimmäisen kierroksen aika. Tänään saatiin ensimmäinen ruutu putsplankkikuntoon.  


Osa salaateista laitettiin maihin niin kovin aikaisin, että nyt meillä on siellä täällä mustia-aukkoja kun jostain syystä mokomat eivät itäneet. Huomenna pitänee käydä läheisellä puutarhalla katsomassa jotain kivaa aukkopaikkoihin - lisää sellereitä, kesäkurpitsoja tai jotain muuta mukavaa.


Sitten pitää aloittaa yrttikoulu. Yrttejä on siunaantunut vuosien varrella jos jonkinmoisia, mutta niiden tuntemus on vähintäänkin ala-arvoista. Ja Sannin viimeisen postauksen erikoisuudet herärättivät ounastavan yrttikuumeen.


Pyllyheinät kuten meilläpäin persiljoja kutsutaan ovat ruvenneet kukkimaan,. enkä millään raaski leikata kukintoja poiskaan. 60cm korkeiden persiljojen välistä puutarha näyttää aivan toisenlaiselta.


Iisopista ja viiniruudasta aion ruveta pikkuhiljaa rakentamaan reunusta potagerin keskiruutuihin. iisoppi pitää kaalimadot loitolla, josko vaikka saisimme kaaleille iisopilla kehystetyn karsinan.


 Tänään oli hitusen fiilisteltävä myös auringonpaistetta kun tänne on jälleen luvassa sadetta - sadetta - sadetta ja sadetta =) vaikka ei olekkaan sunnuntai


5 kommenttia:

 1. Pyllyheinä...en ole ennen kuullutkaan ja ei ihme miksi en pidä persiljan mausta kun nimikin on siihen suuntaan:)

  VastaaPoista
 2. Minua kyllä mietityttää miten saat ajan kulumaan ;) Ilmakuvat ovat mielenkiintoisia, kaikki näyttää niin erilaiselta. Kiinnitettikö kameran leijaan? Iisoppi siemntää runsaasti ja pieniä taimia on keväällä kaikki paikat täynnä, aika nopeasti niistä saa pitkänkin aitauksen.

  VastaaPoista
 3. Ompa komea potager ylhäältä otetuissa kuvissa!

  Hyvää juhannusta :)

  VastaaPoista
 4. Jori olet löytänyt uuden näkökulman tontillesi. Ainakin sieltä tarkasteltuna murske sopii hyvin ympäröimään potageria.
  Pikkuriikkinen puutarhalehtikokeilu? Ei, se ei kuullosta Jorilta. Kun innoitukselle antaa pikkusormen, se vie koko käden...tai naisen...tai...
  jotakin megaa.
  Muuten, reunustin piiitkän kukkapenkkini aikoinaan iisopilla, Suomen laventelilla. Kylvin siemenet suoraan penkkiin ja hyvä tuli.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoisia nuo kuvat yläilmoista : )
  Hyvää ja rentouttavaa juhannusta !

  VastaaPoista