perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kukkakuppikutsut


Nuorimmaisen kanssa saavuimme tänään kotikonnuille vilvoittavien vetten ääriltä. Kotosalla sai sitten jälleen hukuttautua ritarinkannusmereen. Tuntea vehreiden lehtien kutituksen säärissä, viileä maan kostetuksen varpaiden alla ja vain upottautua prinsessaviolettiin.


Kukkatertut ovat niin pullukoita, että niitä tekisi melkein mieli halata


Saman sävyn punertavampi vivahde toistuu viimevuonna kylväytyneissä unikoissa, jotka ovat vallanneet päivänliljojen alustan.

 

Lämpö on suosinut kylvöksiämme. Potagerin keskikäytäville pääsyä odottaa:

Catananche caerulea - 61 tainta

Malva sylvestris 'Mystic Merlin' - 28 tainta
Geranium wallichianum 'Buxton's Blue' - 9 tainta
Verbascum x hybrida 'Copper Rose' F1 Hybrid  ja 
Verbascum x hybrida 'Southern Charm' F1 Hybrid - 27 tainta
Orangebinka Erigeron aurantiacus - 42 tainta
 Dianthus caryophyllus 'Stripes & Picotees' - 53 tainta
Echinacea purpurea 'Magnus' - 35 tainta
Echinacea paradoxa - 15 tainta
+ monta monituista tainta, joista tuuli on viskonut siementiedot. Joten ylläreitä on jäleen luvassa. Ohessa on siis 270 tainta. Olen keräillyt isoja limupulloja, jotka aion sahata kahtia ja laittaa pikkutaimet pikkukupujen suojiin, kunnes pahimmat helteet hellittävät


 Tässä siis tulevan vuoden värikirjoa


Päivänliljat nauttivat ylenmäärin hevosenkakista ja villisti huojuva aidanne kehystää talonympäryksen kukkapenkkiä.


Salkoruusut ovat nupuillaan. Jokunen musta on jo ruvennut kukkimaan, mutta muut antavat vielä odottaa salaisuuttaan. Meillä pitäisi olla vaalenpunaisia, vaaleanoransseja, valkoisia ja antiikin purppuroita salkoruusuja, mutta mene ja tiedä mitkä niistä kukkii. Tänä vuonna ei salkoruusuja kylvettykkään, mutta ensivuonna ehkäpä jälleen.


Olematon mansikkamaamme on tuottanut kolme ja puoliämpärillistä mansikoita. Emmekä voineet nuorimmaisen kanssa vastustaa mansikkakakun kutsua. Läkähdyttävästä kuumuudesta huolimatta oli aivan pakko pyöräyttää pikainen herkku ja kaivaa vanhat kukkakupit kaapista ja herkutella naisissa. Juoda pitkään ja hartaasti mustaa kahvia ja antaa makean törtsäyskakun viedä tajunta mennessään - njamskis9 kommenttia:

 1. Oi juu, kahvi vanhanajan kukkakupeista mansikkakakun kanssa! Täydellistä kesäidylliä, jonka voi totettaa kotona oikeastaan kuka tahansa. Mahtava juttu!
  Aivan ihania ritarinkannuksia, prinsessavioletti, todellakin! Minulla ritarinkannukset ovat vielä kovin pieniä, mutta odotan tulevilta vuosilta juuri tuollaista hulluna sojottavaa ritari (tai prinsessa-) merta.

  VastaaPoista
 2. Kaikenlaista ihanuutta sekä silmille että vatsalle - siinä mielikin lepää:)

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana kommentoida ilman tarkistusta;)

  VastaaPoista
 4. Olen taas ihan shokissa kun on niin ihanaa. Sun kannukset on aivan huumaavia ja sun innoittamana yritän nyt itse siemenestä saada taimia jotka saisin laittaa maahan syksyllä mutta saa nähdä mitä tulee. Pikkualkuja on mutta jaksaako ne kunnon taimiksi asti onko sit eri asia, olen vähä huono näissä siemmennyshommissa:) Salkoruusu kokealmaasi odotan kuin hullu puurua ja niitäkin olen laittanut yhtiön maille omasta pussistani kiitos sinun:) Nuo purppurat unikot on kans ihan uskomattomia, niin erikoisia ja kuvauksellisia että oksat pois. Miten saan sellaisia, ostanko siemeniä ja heittelen maihin vai!!!
  Nautiskele paratiisistasi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista blogissani. Sitä kautta löysin tänne! Upea banneri!

  VastaaPoista
 6. Ai ku kauniin värinen ritarinkannus, suloisesti pullukkainen...
  Nams, oman maan mansikoita. :9

  VastaaPoista
 7. I could not refrain from commenting. Well written!


  My blog post ... frankrijk

  VastaaPoista
 8. It is really a great and helpful piece of
  info. I'm glad that you shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

  my website luxe vakantiewoning frankrijk

  VastaaPoista