keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Mum mum mustikoita ja haaveilua


Täällä on vihdoin satanut - kaunista sadfetta, hiljaista sadetta, lempeää sadetta ja kasvun kohinaa ihanaista. suuret helteet veivät voimia ja nyt muutama päivä on vierähdellyt lehtiä lukien, suunnitellessa huushollia ja vaan ihmetellessä. Mustikoita on metsät pullollaan ja ollaan käyty tummanpuhuvia herkkuja poimimassa päivittäin, maisteltu mustikka kardemummapiirakkaa, kuivattu yrttejä ja varastoitu kaikkea talven varalle.


Koiruuskin rakastaa mustikoita ja mustikkapiirakanpala saa hännän heiluttamaan koiruutta. 


Lehdet ovat jälleen vuosikertapinoissa


Ihanaiselle valkealle tuolille on suunniteltu uutta verhousta ja nyt tuoli komistaa jo keittiötä. Mutta peijooni vie kameramme sanoi työsopimuksen irti ja on jo kolmnatta päivää korjaamolla ihmeteltävänä, joten uutta kuvaa en tohtinut vielä laittaa kun oli niin eriparia muiden kanssa. Vanha kamera kun ei jaksa enää värejä niin toistaa.


Maljakot ovat notkuneet ritarinkannuksia. Autoilijat ovat pysähtyneet ihmettelemään ritarinkannuksia ja naapuritäti S tuli niitä myös ihmettelemään. 


Nuorimmainen on tehnyt ihanat korut, syötyjä herneenpalkoja, ritarinkannuksen terälehtiä, nappeja, hernepensaan palkoja ja ties mitä ihanuuksia


Vintille johtavien portaiden avaimessa roikkumassa =)


Huomenissa pottugeeri taitaa jälleen kutsua ja 270 tainta pääsee keskikäytävän multaan - ihanaa

7 kommenttia:

 1. Ihana kipollinen mustikoita! Jokohan ne täälläkin alkaisi olla kypsiä...
  Mistä muuten tilaat/ostat kukan siemenet? Vieläkö kerkeää kasvattamaan ja laittamaan maahan ennen syksyä?

  VastaaPoista
 2. Voi tuota ahkeruuden ja taimien määrää ! Tuolin kangas on aivan loistava ja ympäristöönsä sopiva. Mustikoita on nyt jokapaikassa - onneksi :)

  VastaaPoista
 3. Oi kiitoksia naiset ihanaiset =) Siemententilaus linkkejä on tuossa sivubannerissa. Pääasiassa tilaan siemenet Thompson & Morganilta ja muista satunnaisesti. Laittelen itse vähän miten sattuu siemeniä. Juuri viimeiset muutama päivä sitten - enkä ole varma ehtivätkö - no ehtivät varmasti - ehkäpä =)

  VastaaPoista
 4. Ihania mustikoita, Nam! Taidan itsekkin lähteä tänään mustikkametsään ja leipoa piirakkaa.
  Hurjia on kyllä sinun taimien määrä! Ahkera!!

  VastaaPoista
 5. Oh, mikä määrä ihanoita taimia!! Siis mihin aikaan sie yleensä kylvät perennat? Keväällä sisällekö? Alkukesästä ulos?Mun pitäs nyt oikeesti paneutua tähän perennakasvatukseen. Tosin, mulla ei oo tyhjiä penkkejä, mutta äkkiäkös niitä? ;)

  Ruusutarhan lumoissa olen ma... Ties mitä ihanoita tilasin Oulujoen taimistolta.

  Mustikat oiskin niin herkkua, mutta mie INHOAN marjastamista. Sienestäminen on mun juttu. Ihana koru.

  VastaaPoista
 6. Siis niistä perennakylvöistä. itse kylvelin viime kesänä näitä aikoja ja osa iti silloin, osa tänän keväänä. Mutta talvenkesto ois varmaan parempi, jos olisivat vähän isompia, kun talvi tulee niskaan. Sitte oon joskus kasvattanu keväällä sisällä. Minkä olet havainnut parhaaksi ajankohdaksi?

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, kauniit rovet (ropet/ropposet/mitä ne on, miten sana taipuu???) ja mikä mahtava pinkki kakluuni! Wau. Tuolista tulossa upea!

  VastaaPoista