maanantai 9. huhtikuuta 2012

Taimia jo pinnassa =)


Villinpihan Sannin innoittamana tei aamukierroksen ja etsin varmoja kasvun merkkejä. Toki nämä kovin samoilta näyttävät kuin varmaan monenkin muun tilusilla. Mutta lupaavia sormustinkukan alkuja pilkistelee sieltä täältä. Kermanvalkoista muistelisin kylväneeni. Nämä ihanuudet eivät näet ole vielä koskaan ehtineet kukkia.


Silloin kun hankimme tämän talovanhuksen niin nurmella siellä täällä oli narsissiesiintymiä. Jokunen kesä sitten kaivoimme kaiken ylös ja järjestelimme nuo myös kermanvalkeat narskut talon sisääntulon läheisyyteen risistöiksi. Vanhemmista postauksista tarkistin, että maailmankirjat ovat ennallaan. Nämä ovat nimittäin viimevuonna, edellisvuonna ja sitä edellisvuonna tulleet pintaan juurikin samoihin aikoihin.


Päivänliljoja meillä on myös aivan valtavasti. Vanhakantaista kullankeltaista rotua tuntua olevat ja niitä kiertää rivistöinä talon edustalla sekä potagerissa. Elinvoimaisia ja muhkeita ovat.


Potagerin kasvipenkkien käytävät ovat vuosien saatossa sammaloituneet. Kuten vanhat lukijat tietävätkin olen armoton siemenfriikki. Siemeniä on varastossa aina montakymmentä monituista pussukkaa, tilailen niitä milloin mihinkin aikaan vuodesta ja kylvän myös kovin sattumanvaraisiin aikoihin. aamulla kun tongin siemenvarastoa huomasin, että olinkin tilannut tämän vuoden potageristutuksia varten joukon kummia kavereita. Sinappia, jotakin valkosinappia, fenkolia, kamomillaa, kuminaa, jotain toistakin fenkolia, ruusujuurta, marunaa, iisoppia, rosmariinia. Onkohan jossain vaiheessa ollut mielessä jonkin sortin yrttitarha. Ei harmavintakaan aavistusta, mutta tuollaisia pitänee kylvää tänä vuonna kun niitä tuntuu olevan =)


Haravointia on jatkettu oikein olan takaa ja kohtapuoliin koko yläpiha on priimakunnossa vastaanottamaan kasvun kohinan. Tänään jatkamme haravointipuuhia potagerin ympäristössä ja tiirailemme samalla josko kaameat kyyttonit olisivat heränneet - Argh että inhoankin niitä niin.

Lukijoita on ilmestynyt kuin sieniä sateella. Kiitos Teille kaikille ihanista kommenteista. Marsa oli tuolla viimeisessä postauksen kommenteissa toivonut kuvia talosta. Marsa - nyt on niin kaameannäköistä vielä talon läheisyydessä niin päätin koota Sinulle tämmöisen linkkinurkkauksen, josta pääset kurkistelemaan taloa vähän eri kulmista. Sitten tuossa sivubannerissa on linkki Meidän kansakoulu-lehteen, jossa oikein juurtajaksain esitellään talovanhus. =)


Löytyy kuvia talosta =)

1 kommentti:

  1. Ompas teillä hyvässä jamassa kesä tulo! Meillä on vielä melkein puolimetriä lunta pihassa :D Ehkä nää vielä juhannukseksi sulaa...

    VastaaPoista