keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kuorikatetta pihaan ja mansikkalaatikoiden kimppuun


Aika on viuhahtanut vauhdilla. Tuleva kesäloma lähestyy varmoin askelin ja maanantaina Maa-aines.comin verkkokaupasta tilaamani suursäkillinen kuorikatetta saapui tänään iltapäivällä. Kesäloma voisi siis puolestani alkaa vaikka tänään, siihen malliin nimittäin sormet syyhyävät uuden projektin nimissä.


Suursäkkiin päädyimme, koska potagerin reunustaa kamaloittavat avokuorma maatunutta hevosenkakkia sekä potagerin käytävän murskakuorman rippeet. Nyt viisastuttiin siinä määrin, että otettiin näpsäkkä siisti paketti tavaraa, ei nimittäin mene koko kesä kasan rippeitä siivoillessa ;)


Pullukka suursäkki on kuin jättiläisen kauppakassi täynnä herkkuja - puutarhaherkkuja =)


Kuorikate näyttää ihanan luonnonmukaiselta ja yllätyin positiivisesti kuorikatteen "raekoosta" Tästä tulee juuri oivaa tallustelualustaa mansikkalaatikoiden ympärille.


Nyt pitää toivoa, että sadepilvet pyyhkiytyisivät ja huomenna pääsisin tuntemaan kuorikatteen tuoksun ja mansikkalaatikot asettuisivat potagerin vaaka-akselille.


Kävin reilu viikko sitten paikallisessa maalikaupassa, jossa on muuten myös maan mainiointa palvelua. Pohdimme kauan mansikkalaatikoiden Valttaamisen ja tervaamisen väliltä. Valitakko kemiallinen kyllästysaine vai luonnonmukainen, mutta myös vaaralliseksi luokiteltu terva. Päädyin lopulta tervaan ja olen onnellinen valinnastani. Tervalle löytyy nimittäin käyttöä meidän nurkissa vaikka kuinka ja tervan väri sopii täydellisesti yhteen kuorikatteen sävyjen kanssa. 


Tässä ensimakua vajaasärmäisestä raakalaudasta tehdyistä mansikkalaatikoista. Tässä laatikot ovat kertaalleen tervatut.


Ja tässähän pitäisi lähteä mansikantaimiostoksillekin. Mitä mansikkalajeja Te suosittelisitte? Tarkoitus on löytää neljää eri laatua herkullisia, suussasulavia ja erityisen makeita naposteluherkkumarjoja ja ehkäpä myös pakkaseenkin muutama liikenee =)

9 kommenttia:

 1. Herrrrkullista! Voin nimittäin jo mielessäni maistaa mansikoiden suloisen maun puolestanne! :D

  Tervan tuoksu kevätiltaan on myöskin aivan omaa laatuaan; nostalginen, vahva, hhhhhhyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Tervan tuoksu on totisesti hhhyvä =)

   Poista
 2. tervan tuoksu nousi minullakin heti mieleen.

  VastaaPoista
 3. Tuleepa kivat laatikot ja siisti tallustelualusta!

  Me päädyimme viime vuonna napostelulajikkeista Valottareen ja Honeoyeen. Hyviä olivat, voin suositella! Myös kuukausimansikka on hauska kun tekee satoa pitkään ja kauniskin se puska on. Ostin viime vuonna myös ananasmansikan ja vadelmamansikan taimet, mutta yhtään satoa ei vielä tullut. Luulisi, että nekin on herkullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka mansikkavinkeistä =) Pistän korvantaakse mansikanhakureissua varten =)

   Poista
 4. Me tervasimme viime kesänä rakennetut viljelylaatikot. Tuoksu oli mahtava. Kahdesta pahasta kannattaa valita vähemmän paha ja eiköhän se tässä tapauksessa ole tuo terva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin noin myös ajattelin tuon tervan suhteen ja tuoksu on totisesti huumaava

   Poista
 5. Ompa ahkeria miehiä ja kuinka ripeästi kaikki käykään:) Eipä noita ihan käsivoimilla nostelisikaan!
  Mansikat nams, meillä kasvaa ihan tolkuttomasti jokaisen puskan alla, joita aina poistelen. Leviävät aivan mahdottomasti juuriversoista. Ne ovat metsämansikoita tai kuukausimansikoita...ja ovat kotiloiden suosikkejakin.
  Hyvää ja nautinnollista puuhasta kesälomaa, kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 6. Terva on niin täydellinen väri. Minä eilen illalla R:lle jo totsein, että haluasin meidän parvekkeen lattialaudat tervetuiksi. Alaterassi onkin laatoilla, mutta ehkä juuri siksi siellä ei niin tule oltuakaan.

  VastaaPoista