tiistai 28. toukokuuta 2013

Lätkässä valkoiseen


Tsuppiduuu - tänään pyörät ovat pyörineet pitkin maakuntaa. Heti aamusta Turkuun suuntasin matkan ja sain pitkästä aikaa kokea täydellisen radiohiljaisuuden. Oma autoni on tämän viikon pajalla maalattavana ja korjattavana jänöonnettomuuden vuoksi ja ajelen nyt autoliikkeen vanhalla Sedanilla, jossa ei tietystikkään ole radiota. No siinä totaalisessa hiljaisuudessa hurvitellessa ehti tietysti suunnitella puutarhajuttuja ihan kympillä. Suunnittelin siis special paluureitin kotiin. Reitin ensimmäinen etappi oli Kauppilan puutarha, siitä sitten Angelniemelle ja lossilla Kemiön saarta ja Westersin puutarhaa kohden. Kemiön Kiilasta matka jatkui katsahtamaan finialeja Kemiön Kasandraan ja lopulta vielä multasormen kautta kohti kotia. 

No siinä sitten matkalla hurahdin muutamiin taimiin. Olen kevään aikana löytänyt valkoisen, jota olen tähän asti puutarhassa vieroksunut ja kammonnut. Ehkäpä Claus Dalbyn taivaallinen puutarha on salakavalasti johdatellut minut valkeuden jäljille. Ja nimenomaan valkoisen ja limen liitto on se koukuttavin juttu. Meillähän on jättipoimulehtiä ja tyräkkejä hurjasti ja niiden liittolaiseksi otin pikkuisen ensimakua. 


Valkoisia siperiankurjenmiekkoja - Iris sibirica "Snow Queen"


Valkoisia Kaukasiantörmäkukkia - Scabiosa caucasica "Perfecta Alba"


Sitten ripaus kellertävää höytyväpilveä - Keltaängelmä - Thaclictrum flavum "Tukker Princess"


 Ja ripaus harmaa-ajuruohoa Thymus praecox "var. pseudolanuginosus"


Siinä missä minäkin olen lätkässä valkoiseen taitaa olla meidän nuori villikko prinsessakin =) Nyt pihassa komeilee myös uusi uljas kiitopeli. Tämä valkoinen kaunokainen on erittäin varattu seuraavat kolme viikkoa. Päivisin se kiidättää vanhimmaisen töihin ja takaisin, sillä välin kun odottelemme kolmisen viikkoa kevarin varaosia Japanista saapuvaksi. Iltaisin tämä taas toimii nuorimmaisen harjoituspelinä, jotta mopokortti menisi myötyriin. Meillä on siis luvassa hulvatonta mopoilua näin kesäkuunalun kunniaksi. Ja arvatkaas kuka sukeltaa lopullisesti puutarhan syövereihin kunhan maanantai koittaa =) Pitääkin varata puuvajaan vain kanisterikaupalla bensaa ;)


Kohta kukassa on myös vaalean violetit ängelmät ja nyt taidan lähteä taimisavottaan =) Moikkelis!

4 kommenttia:

 1. Valkoinen yksinään on monesti vähän valju, mutta yhdistettynä muihin väreihin se saa hehkua ja antaa sitä myös! ja valkoinen on helppo yhdistää mielestäni minkä värin kanssa tahansa!

  VastaaPoista
 2. Tekeekö ängelmä kovasti siementaimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ängelmät kasvavat sellaisessa penkissä, jota ei tarvitse kitkeä ja pitää mulloksella niin pikkuriikkisiä siementaimia saattaa ilmestyä. Nyt meillä ei niitä harmiksi ole näkynyt, koska on jouduttu muokkaamaan penkkejä tiuhaan.

   Poista
 3. Ihania hankintoja! Valkoista olen minäkin tähän asti vierastanut, mutta joskus tulevaisuudessa isommalla tontilla tekee mieli kokeilla pieni osa kuupuutarhaksi. :) Kovin minulle tutuilla kulmilla olet seikkaillut! ;)

  VastaaPoista