sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ukkosta odotellessa - vaan ei mokomaa näkynyt =)


Meillä kukkii kirsikat. meillä on vain kaksi kukkaa tänä vuonna, kun viime syksyn kuistiremontissa kirsikkapoloiset ovat vissiin ottaneet vähän nokkiinsa. Mutta näin lähikuvaa katsellessa voi toki kuvitella näkevänsä kokonaisen kirsikankukkapilven - vai mitä ;)


Tukahdutta kuumuus, sähköinen ja raskas ilma on enteillyt ukkosta ja sadetta koko päivän - mutta niitä ei totisesti ole näkynyt. Kuumuudesta huolimatta potagerin murskekäytävät harattiin ja haravoitiin tänään uuteen uskoon. Siinä samalla sitten homma jatkui myös yläpihan uudelle murskealueelle. Kyllä superkuokka ja haravointi on tehokkain keino pitää käytävät iskukunnossa. Tämä on vähän kuin entisen siivoojan neuvot minulle työpaikalla. sain aika ajoin pieniä pyyhkeitä siivoamisen puutteesta ja nyt jo eläkkeellä oleva siivoja opasti minua. Kun pidät pöydät siistinä ja hän pesee ikkunat niin illuusio siisteydestä on taattu. Potageriin sama sääntö tuntuu toimivan. Kun käytävät ovat siistit niin illuusio on taattu =)


Sitten ajoimme nurmikon ja poimimme joka ikisen keltaisena kukkivan hurmurin ämpäriin ja kiikutimme tunkioon. Näin lähietäisyydeltä voikukkakin voi hetken hurmata - mutta vain hetken. 


Ja jälleen nuorimmainen tarttui kameraan. Sillä on aina ollut jokin maaginen kyky napata perhosia käsiinsä. Niin tänäänkin. Siinä se nokkosperhonen vaan istuskelee peukalolla ja mimmi sen kuin kuvailee. Tämä ei onnistuisi itseltäni ei sitten laisinkaan.


Ja jokin musta känniäinenkin oli ikuistunut samaisella kuvausreissulla. Ja kameralta tuntui löytyvän myös melkoinen määrä salakuvia, joissa raahaan ruukkuja pitkin pihaa ja näytän Sormustenherran klonkulta tai joltain muulta yhtä karmaisevalta. pitääpä ensikerralla olla tarkempana, kun tietää salakuvaajan hiiviskelevän lähistöllä.

3 kommenttia:

 1. Täällä tuli sitten senkin edestä vettä ja oli seassa hetkisen aikaa myös rakeita. Sitä tuli kuin kuuluisan tädin intiimialueilta. En uskalla ajatella, miltä tulppaanit mahtavat nyt näyttää.. :/ Upean näköinen potager!!!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää. Täälläkin on käyty sotaa voikukkia vastaan. Saatiin erävoitto, mutta pahoin pelkään, että aamulla kukkii taas.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin sateita odoteltiin. Vaan eipä näkynyt. Oli pakko tarttua jo kasteluletkuun. Sen verran kuivaa on ollut jo pidempään.
  Siistiltä näyttää. Meillä on käytävät täynnänsä voikukkaa, joten en nyt ota mitään yleiskuvia.

  VastaaPoista