perjantai 28. kesäkuuta 2013

Uusia taimia ja ripaus ritarinkannuksia


Inspiraatio otti valtaansa tänään puoliltapäivin ja sitten se olikin menoa =) Menoa nimittäin taimistolle. Ensin matkaan tarttui Tammisaaresta Kääpiökelloja (Campanula cochleariifolia). Tosin en ole aivan varma ovatko taimet kuitenkaan noita kääpiökelloja. Nyt kun googlettaa niin tieteellinen nimi oli kirjoitettu väärin ja kellokukkakaan ei aivan näytä samalta kuin googlen kuvissa. Mutta samapa tuo, koska kellot olivat hurmaavia. Laitan kuvan siitä vaikka huomenissa niin joku näpsä voi tunnistaa =) Sitten matkaan lähti Isotähtiputkia ( Astrantia major primadonna), lisää nyppykurjenpolvia (Geranium renardii), yksi orpo etelänmunkki (Jasione perennis blaulicht) - tämänkin tieteellisessä nimessä oli ontumista. Sitä on vuosien varrella oppinut tuntemaan kasvit tieteellisten nimien kautta, koska siementilaukset pelittää parhaiten niillä.


Mutta sitten päädyimme perennaostosten jälkeen jatkamaan matkaa Fiskarsin Tahvosten myymälään ja polvet notkahtivat. Taimet olivat niin vehreitä, palvelu superia ja kukkatuet vähintäänkin taivaallisia =) Lennossa ideat laukkasivat ja johan matkaan tarttui potageriin puuttuvia puita - kolme omenapuuta ja voipäärynä, keltaista ja punaista karviaista ja yksi pensaskärhö sekä kukkakeppi. Ilta onkin sitten mennyt kuoppia kaivellessa ja istuttaessa. Nyt potagerin aukkopaikat alkavat pikkuhiljaa täyttyä ja kohta pääsee varmasti ottamaan yleiskuvaa.


Sillä välin kun saamme kuvia potagerin uusista tulokkaista niin saatte hetkisen nauttia ritarinkannusloistosta. Nimittäin meillä on ritarit sonnustautuneet parhaimpiinsa - loisto on valtaisaa ja suorastaan hurmaavaa =)


Nyt kukkaloisto on niin upeaa, että voisi vaan unohtua tuijottamaan kukkia ja haaveilla =)

9 kommenttia:

 1. Oletko itse siemenestä kasvattanut noin komeat ritarinkannukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemeniä on tullut tilattua joka vuosi Thompson & Morganilta ja niistä nämä kaunokaiset ovat kasvaneet =)

   Poista
 2. Voi kääk miten ihanan näköistä! Olen jotenkin erikoine, koska mulla ei ole yhtään ritarinkannusta puutarhassa, mutta taidanpa tästä lähteä taimiostoksille... Ihana toi kukkatuki pompuloineen!

  VastaaPoista
 3. Tuskin maltan odottaa sitä kokonaisnäkymää uusine puineen ja tukineen. Komeat ovat sinun ritarisi pihassa. Tuosta violetista pidän erityisesti.

  VastaaPoista
 4. Minä olen todennut, että parasta pysyä poissa taimistoilta, karkaa mopo käsistä :). Viime kesänä kylvin ritarinkannuksia suoraan penkkiin ostettujen taimien seuraksi, muutama hassu näkyy selvinneen. Jospa kasvihuone olisi parempi paikka niitä taimia aikaansaada.

  VastaaPoista
 5. ihanant ritarit:) miun ritarit nuputtelee vielä, pari kukkaa aukesi tänään, nämä kuuluu toisena siihen ryhmään pionien lisäksi joita tuo husbandikin odottelee vaikka ei ole kovin puutarhaihminen.

  VastaaPoista
 6. Hyviä kasvuvuosia uusille puille ja pensaille!

  VastaaPoista
 7. Erittäin tyylikästä! Ihanaa löytää blogisi!

  VastaaPoista