tiistai 9. heinäkuuta 2013

Istutuspöydän kimpussa vaikka ikkunat kutsuisivat jo

Hopeapajun lehvästön vihreys tuo mieleeni englantilaiset puutarhakalusteet, obeliskit ja rakenteet. Sävyssä on jotakin Viktoriaanista, harmonista ja tyyneyttä. Tämän puun suojissa olisi ihana tehdä kylvöksiä ja istutuksia - lehväkaton alla suojassa sepelkyyhkyjen valtakunnan =)

Käykös Teille koskaan niin, että järki kutsuu aivan muihin puuhiin, muutta koko ruumis ja sielu laittaa vastaan? Ja sitten valitseekin jotakin aivan muuta, paljon kiinnostavampaa, jotain uutta ja kutkuttavaa. Nuo ison salin 9 rapistuvaa ikkunaa on se järjen kolkutus, mutta kun ei niin millään huvittaisi. Joten tein salaisen tutkimusmatkan toisen talomme suljettuun, ummehtuneen hajuiseen ja unohdettuun vanhaan keittolaan. Kansakoulun keittola on ummehtunut siis vuosien oloon, seinistä tihkuu kosteus ja ilma on sakeaa ja pahan hajuista. Mutta siellä on kaikki koulun vanhan keittiön tykötarpeet =)


Rahtasimme vanhan kattilakaapin ulos keittolasta. Kattilakaappin pinta on jotain sen aikaista tiskipöytäpeltiä ja seinät panelia. Lika ja home oli peittänyt panelit ja tiskipöytäpintaan joku oli heittänyt sanomalehdet 50 vuotta sitten ja jonkun ihmeellisen tökötin siihen lehtien päälle. Näky oli karu mutta silmissäni näin uuden istutuspöydän. Englantilaisen hennon vihertävän kaapin, jonka uumenissa olisi terracotta ruukkujen säilytyspaikka.


Ei muuta kuin härkää sarvista ja työkalukaapista kaivamaan Makitan epäkeskohiomakonetta, jolle muuten on ollut uskomattomattomasti käyttöä. Yksi hiomakone ajettiin jo mananmaille ja nyt uutuuttaan pörräävän härvelin kanssa hioin vanhat maalit ja rähmeet kaapin pinnasta.


Sitten pinkaisin englantilaiset lehdet kainalossain paikalliseen super ihanaan maalikauppaan. Maalikaupassa palvelu on vertaansa vailla ja meidän päättömät ideat otetaan aina tosissaan ja niihin etsitään sopivin ratkaisu. Ja uskokaa tai älkää jokainen vinkki on toiminut aivan täydellisesti. Tänäänkin sain oitis englantilaista vihertävää maalia istutuskaappiin, joka joutuu olemaan sään armoilla ulko olosuhteissa.


Nyt kaappi on sipaistu ensimmäiseen kertaan. Tietysti jätin kaapin taustan maalaamatta vaikka siitä oli muistutettu moneen otteeseen =) Huomenissa sitten uusi kerros vielä maalia ja tausta kuntoon. Päälysen tiskipöytään oli jäänyt lehdet niin kovin kiinni, että loppujen lopuksi jouduin irrottamaan lehdet hiomalaikan avustuksella, joten nyt pinta on laikukas. Mutta jahka istutukset alkavat niin pintaan syntyy uutta patinaa =)


Ehkäpä oven nuppi pitää vielä vaihtaa mutta kohtapuoliin päästään kylvämään ritarinkannuskavalkaadia. =)

16 kommenttia:

 1. Olet siis kylvämässä ne vielä tälle suvelle. Ne eivät kai kaipaa kylmäkäsittelyä, vainonko se kenties jo niille annettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle suvelle pistän maihin. Kylvän turveruukkuihin ja jolleivat ole itäneet niin istutan ruukkuineen päivineen sijoilleen syksyllä niin tunnistan paikat kevätkitkentöjen yhteydessä =)

   Poista
 2. Kiva kaappi näyttää tulevan. Luin noita edellisiäkin postauksiasi, kun en ole niitä ehtinyt aiemmin tiirailla. Meni muutama päivä sairastaessa. Meilläkin on aikeissa valaa laattoja, sillä rempan jäljiltä on jäänyt monta avaamatonta betonisäkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatetaan valuprojekteja ;) Toivottavasti kaapista tulee viehko niin kuin ajatuksissa on =)

   Poista
 3. Upea kaappi! Nämä ovat niitä löytöjä ja näppärissä käsissä syntyy vaikka mitä.
  Minäkin aloitan elokuussa yleensä perennojen lisäyksen, kylvän suoraan maahan joka varattu vain kyseiseen tarkoitukseen. Näin saa edullisesti kukkia lisää ja massiivisen isoja alueita kukille.
  Minulle käy usein niin että ispiraatio voittaa ns.pakollisen homman..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo oma taimipenkki kuulostaa myös erityiskätevältä idealta. Pitääpä ottaa idea meillekin käyttöön =)

   Poista
 4. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että mitään projektia ei kannata jos juuri sinä päivänä kokee vastenmielisyyttä sitä kohtaan. Kyllä tulee sekin päivä jolloin ikkunoiden kunnostus tuntuu mielekkäälle puuhalle ;) Kaappi hieno ja blogi ihana , juuri eksyin tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin =) Tervetuloa blogiimme Wanhan Wallankumous

   Poista
 5. Ihana istutuspöytä! Huomenissa alkaakin Billnäsin antiikkipäivät, jospa löytäisinkin sieltä jotakin ihanaa puutarhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Billnäsistä voi löytää mitä vain ihanuuksia =)

   Poista
 6. Aivan selkeä istutuspöytä! :) Ja kyllä, useinkin käy niin, että järki sanoo jotain, mutta teen aivan muuta... Sitten kun nämä mielenkiintoisemmat oheishommat ovat ohi, niin pääsen sen varsinaisen työn kimppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin meistäkin - aivan kuin pöytä olisi sanonut, että minusta tulee istutuspöytä =)

   Poista
 7. Voi sentään, mulla on enempi sääntö kuin poikkeus että teen jotain ihan muuta kuin mitä on suunniteltu ja mikä tarpeellista olisi.

  VastaaPoista
 8. Oi mikä aarreaitta teillä siellä onkaan, ei ihme että kutsu tuli toisiin hommiin - sellaista sattuu aika usein :) Mä myös jokin aika sitten katselin netistä laattamuotteja, vaikka mitä ihanuuksia löytyi, toinen toistaan ihanampia.

  VastaaPoista
 9. Laattamuotteja on totisesti toineen toistaa ihanampia =)

  VastaaPoista