lauantai 6. heinäkuuta 2013

Nyt mopo keulii ja sen kyllä huomaa =)


Eilen taisin mainita hitusen ajatuksesta, että ritarinkannuksia voisi vaikka keräillä. No siitä se ajatus sitten lähti. Illan hämärtyessä ryhdyimme tutkimaan millaisia ritarinkannuksia oikein on tarjolla ja olimme ällikällä lyötyjä. Toki tiesin, että niitä on valtaisasti ja eri sävyissä mutta voi jestas sentään mitä ihanuuksia löysimmekään. Ensin pinnasimme Hernepensaskujanteen Pinterestin pullolleen kerrattuja ja puolikerrattuja ritareita ja ties mitä värisorttimenttia. Sitten tutkailtiin, mistä näiden ihanuuksien siemeniä löytäisi ja törmäsimme englantilaiseen Delphiniumeihin erikoistuneeseen siemenputiikkin. Larkspur Nurserylla on peräti 66 erilaisen ritarinkannuksen siemeniä tarjolla. Toki ei niitä kaikkein ihanimpia kerrattuja mutta kuolettavan ihania nämäkin. 

Ja tietysti sitten piti tilata meille niistä 18 erilaista kaunokaista =) Ajattelimme kylvää nämä 540 siementä vielä tänä vuonna turveruukkuihin ja istuttaa ruukkuineen päivineen syksyllä tulevaan muotopuutarhaan. Jos turveruukun siemen ei ole itänyt niin keväällä paikantaa kätevästi siementen paikat ja voi välttyä möyhentämästä kylvöksiä. Voi veljet siis mitä ilotulitusta on ensivuodeksi luvassa. Olen niiiiiiin täpinöissäni =)


Olemme muuten perustaneet Hernepensaskujanteelle aivan oman Pinterestin. Eli kannattaa käydä tykkäämässä Hernepensaskujanteen Pinterestiä ja samalla vaikka kurkistaa pinnattua taimiluetteloamme tai säleikköpuutarhaideoita ja ompahan siellä yksi taulu potageristammekin, josta pääsee katsahtamaan kertaheitolla vuodenaikojen vaihtelua ja kokonaiskuvaa.

10 kommenttia:

 1. Vain 18 erilaista, vähällä selvisitte, jos valikoimaa oli 66 erilaista :D.

  VastaaPoista
 2. Mun siemenet on jo postissa odottamassa hakijaa. Eikä tunnu enää yhtään pöljältä enää nää mun ostokset sillä siellä on VAAN 25 pussillista eikä kaikki ole ritarinkannuksia, osa on sormustinkukkia. :)))))))

  VastaaPoista
 3. Uulalaa!! Mulle tuli jo edellisestä postauksesta himo kasvattaa näitä siemenestä. Hmmm...menitkin kertomaan tuon siemenliikkeen nimen... :)

  VastaaPoista
 4. Melkoinen määrä! Ja kiitos turveruukkuvinkistä, on ärsyttävää kun ei muista mitä on istuttanut ja minne.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun voi kertoa aina näitä mopo keulii -esimerkkejä kotona miehelleen! Voi aina perustella, miksi minä en ehkä vielä ole se kaikista höyrähtänein puutarhajuttujeni kanssa ;)

  Ostin juuri yhden ritarinkannuksen taimen, mutta nyt kyllä alkoi tehdä mieli lisää...

  VastaaPoista
 6. Huikeaa, vetää ihan sanattomaksi :) Ja mahtavaa on, että Hernepensaskujanne löytyy myös Pinterestisst!

  VastaaPoista
 7. Pinterestissä aika kyllä kuluu kivasti...

  VastaaPoista
 8. Voi ei...meidän ritarir menivät menojaan yhden penkin "kunnostuksen" yhteydessä.Mutta taidan myös tilailla siemeniä, tosin mulle riittä pienempikin määrä.

  VastaaPoista
 9. Ihania kukkia on liikaa!! Kaikkea himottaisi kasvattaa, minulla kohta piha repeää liitoksistaa. Ihania rintarinkannuksia!

  VastaaPoista
 10. Oi joi...ritarinkannusten keräily... taitaa olla tarttuvaa!

  VastaaPoista