perjantai 19. heinäkuuta 2013

Odottavan aika on pitkä, mutta onneksi odottaminen palkitaan =)


Tänään on suoranainen kesäpöhhäys, kukkaloistoa ja hurlumheitä =) Sinikatanat ovat äityneet hurjaan kukkaloistoon =)


Sinikatanoiden ääreen kun polvistuu voi nähdä vaikka mitä ihmeellistä. Pienet hopeiset pallurat, kukkanuput ovat siroudessaan ihastuttavia.


Sinikatanoiden takana nuokkuvat ritarinkannukset =) Ja arvatkaas mitä posti tänään toikaan tullessaan? Tietysti ihanaiset ritarinkannusten siemenet - juhuu - päästään kylvöpuuhiin =)


Ja vielä kerran =)


Tulikukka on äitynyt halailemaan punahattua - eikös olekkin romanttista =) Tämä on ehdottomasti parasta potagerissa kun sieltä voi löytää ties mitä ihmeen ihanuuksia.


Täydellinen pari, ettenkö sanoisi 


Tulikukat ovat löytäneet tiensä myös mantelityräkin kainaloon. Tänään posti toi myös jotakin muutakin =) Nimittäin Tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoituksen. Ne ovat siis kohta täällä. Tuskin pysyn nahoissani. Laattamuotit ovat rantautuneet tullin syövereihin =)

16 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, lumoavia! Tuota sinikatanaa täytyy kyllä saada omaan pihaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Sinikatanaa on helppo kasvattaa siemenestä =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jotenkin eilen oli niin hehkuvat värit ja kaikki kukat olivat täydessä kukassa =)

   Poista
 3. Kaunista, söpöä ja ihanaa!Voi että, ne muotit, minäkin olen joskus ruotsalaisen puutarhalehden innoittamana päässyt ainakin suunniteluasteelle koristelaattojen valamisessa. Täällä Hernepensaskujanteella kaikki ihanat suunnitelmat myös pääsevät toteutukseen ja vauhdilla! Ihailen teitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin maltan odottaa muottien saapumista. itseasiassa olen jo suunnitellut tilaavani niitä lisääkin, kunhan vaan näen kuinka ne toimivat =)

   Poista
 4. Kaunista tuo sinikatana! Vieläkö ritarinkannuksen siemenet ehtii kylvää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii hyvin kylvää vaikka mitä ihanuuksia =)

   Poista
 5. Ihania uusia löytöjä puutarhassasi!
  Sinikatana on ihka uusi tuttavuus. Herkkä ja kaunis - niittyjen kasviko?
  Nuo tulikukat ovat minunkin tämän vuoden suosikkilistallani. Tuo vaaleanpunainen yksilö sopii suloisesti punahatun kylkeen.
  Mantelityräkki on myös uusi tuttavuus. Kultatyräkkejä on pihoissani ollut jo useammassakin. Mutta tällä taitaa olla kuparisemmat lehdet - todella hauska väri. Sekin sopii mainiosti tuon vaaleanpunaisen tulikukan vieruskaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikatana on kuivan paikan lyhytikäinen perenna. Yleensä kuolee noin kolmessa vuodessa, mutta kylväytyy helposti ja kohtuudella =) Mantelityräkki oli minullekin uusi tuttavuus, löysin taimet tänä keväänä Plantagenista.

   Poista
 6. Oi mikä upea pari, tulikukka ja punahattu :) Tuo yhdistelmä täytyy ehdottomasti pitää mielessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin he ovat täydellinen pari =)

   Poista
 7. Aivan minulle tuntematon on tuo ihanaakin ihanampi sinikatana. Mistä olet sen hankkinut? Kiitos tiedosta jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenestä olen kasvatellut. Siemeniä näyttää olevan useammallakin siemenfirmalla. Exotic Gardenilla ja Thompson & Morganilla. sinikatana on helppo kasvattaa =) Taimistoilla en ole koskaan nähnyt näitä.

   Poista