maanantai 1. heinäkuuta 2013

Säleikköpuita, pitsikäytäviä ja köynnösruusuja =)Auton takakontissa odottaa 6 sementtisäkkiä, osa laattojen muottitarpeista on jo katsottu valmiiksi ja perehdytty säleikköpuiden kasvatukseen. Meidän uuteen puutarhaosioon on vihdoinkin suunnitelma valmistumassa ja pohjapiirros puolivalmiina. Uusi osio syntyy yläpihalle, talon ja saunan väliselle tasaiselle niitylle. Sinne rakentuu pitsisiä betonilaatta käytäviä, kiemurtelevia köynnösruusuja ja säleikköpäärynäpuuaitaa =) Miltäs kuulostaa?

Pinnasin hitusen noita säleikköpuiden ideoita ja tyylejä. Niitähän on vaikka minkälaisia. Olen niiiiiiiin kovin innoissani. Hedelmäpuulajit pitää toki vielä tarkoin valita - ei liian nopeakasvuisia ja riittävän talvenkestäviä.

9 kommenttia:

 1. WAU! Kuulostaa oikein hyvältä suunnitelmalta!

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Odotan innolla kuvia pitsilaatoista! Westersissähän oli sellainen päärynä aita, hurmaava!

  VastaaPoista
 3. Täällä on taas aivan henkeäsalpaavat suunnitelmat, ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hienolta! Olen nähnyt vanhoja kuvia säleikköpuista.

  VastaaPoista
 5. Upealta kuulostaa kaikki..innolla odotan kuvia.

  VastaaPoista
 6. Sulla on täällä oikein unelmapuutarha-blogi :) "Pakkohan" tätä on alkaa lueskelemaan.

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa huippuhyvältä! Säleikköpuita käytetään Suomessa AIVAN LIIAN VÄHÄN! Ja kaikkia muitakin muotoon leikattuja kasveja, ja muotopuutarhoja. Teille pitäisi myöntää mitali! Enkä kirjoita tätä edes vitsinä. Jonkun täytyy näyttää esimerkkiä, miten asioita voidaan tehdä, sitten ne vasta leviävät laajempaan toteuttamiseen. Pioneeri-papukaijamerkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä Sailan kanssa. Aivan mahtava idea. Näin elämäni ensimmäisen säleikköpuun asuntomessutalon kapeassa puutarhassa. Sellaisiin ahtaisiin pihoihin ei isoja hedelmäpuita voisi istuttaakaan. Säleikköhedelmäpuu antaa mahdollisuuden kasvattaa hedelmiä pienessäkin tilassa. Itsekin haluaisin kokeilla. Suunnitelmasi näyttää niin hienolta WAU !

   Poista
 8. Oi mitä kuvia säleikköpuista ! 100% kannatettava suunnitelma :)

  VastaaPoista