maanantai 23. syyskuuta 2013

Ilmeeseen kirkkautta ja kurveille kyytiä


Tänään se sitten tapahtui =) Nimittäin ilmeeseen pitää saada syksyn tiimellyksen keskellä kirkkautta, hiuksiin uutta väriä, kurveille pitää antaa kyytiä ja ottaa itseään niskasta kiinni. Olen tehnyt lupauksen. Tähän suureen lupaukseen kuuluu kunnon kohotus, raikkaan syysilman haukkaaminen, ruskalehtien ihastelu, kevennetty ruokavalio ja kunnolliset yöunet. Nyt syksyn pyörityksen pölyt pyyhitään pois ja kirkastutaan ja kerätään puhtia talven koitoksiin. Kokemuksen syvällä äänellä voin nimittäin sanoa, että huonokuntoisuus, kovat pakkaset ja kankeat toppavarusteet ovat sietämätön yhdistelmä. Ja nyt aion siis varautua ajoissa niin jaksaa toppatamineissakin ulkoilla.

Meillä on suoranainen etuoikeus. Etuoikeus taivaallisiin metsäpolkuihin, joita riittää kymmeniä kilometrejä eri suuntiin. Metsäpolkuja peittää vuoroin neulaset vuoroin syksyn lehdet. Kaikkialla on aivan hiljaista ja voi kuulla lintujen siipien havinan syystuulessa, tikkojen kumean koputuksen metsän uumenista, nähdä hirven livahtavan paikalta, voi poimia keltasieniä polun varresta ja maistella punaisena hohtavia puolukoita. Autiot polut johdattelevat metsämaastosta toiseen ja siinä missä kunto kohoaa myös kauneuden kaipuu tulee ruokittua. Koiruus saa nauttia nenämusiikista ja nuuhkutella tuoreita tuoksuja. Voi miten rakastankaan maalaisuutta =)

15 kommenttia:

 1. Totta puhut, hyviä lenkkeilypolkuja ja teitä ei suomesta puutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikasta ilmaa ja luonnon kauneutta silmänkantamattomiin =)

   Poista
 2. Hieno valo näissä kuvissa.
  Mukavaa kuntoilukautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kuntoilla tässä totisesti pitää, jotta on teräskunnossa talven paukkupakkasilla =)

   Poista
 3. Hei!
  Saakos kysyä mitä maalisävyjä ovat nuo musta ja beige noissa ikkunakuvissa?
  Seurailen tätä blogia erityisesti kauniiden kuvien (ja tietysti puutarha-aiheen) vuoksi, kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos =) Laitan uuden postauksen värisävyistä =)

   Poista
 4. Sulla on kyllä tosi hyvät kuvat aina! Ja onnea uuden elämän aloituksesta. Mä syön yleesä aika terveellisesti ja nukun paljon. Tänään söin ison palan suklaakakkua :D Tukka on kyllä täällä ihan retuperällä. Mulla ei ole varmaan ikinä ollut näin pitkää taukoa kampaajalla. Ei vaan tunnu aikaa löytyvän... Mä yritän raapia osan sun tarmosta ja saada aikaiseksi lisää väriä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati =) Totisesti kunto on päässyt retuperälle ja on niin paljon mukavampi hypätä talveen kun on edes kohtuu kunnossa niin taas jaksaa vaikka mitä =)

   Poista
 5. On kyllä ihanat lenkkeilymaastot siellä. Itsekin rakastan maalla-asumisessa juuri sitä, että aivan vierestä alkaa metsät ja pellot jotka odottavat kävelijöitä. Ja kun koiria toisiaan löytyy neljä, niin niitä kävelylenkkejä saa ihan kyllikseen tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau - Neljä koiraa. kuulostaa huimalta mutta ihanalta. Siinä sitä on lenkkiseuraa kerrassaan =)

   Poista
 6. Ihanat maisemat, kyllä noissa kelpaa ulkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemienkin takia ulkoilu on kivaa =)

   Poista
 7. Tsemppiä kunnonkohotukseen! Onnistut noin hyvällä asenteella varmasti! :)

  VastaaPoista