sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Oi Potager =)


Potagerin voi nähdä kokonaisuutenaan meidän keittiön sekä salin ikkunoista. Kun ikkuna-aukkoon kiipeää seisomaan ja kurottelee kameran kanssa niin potager avautuu siinä aivan muutaman metrin päässä. Ohikulkijoille ja kiviaidanteen takansa kulkevalle tielle salaisuutemme ei näy kuin aivan pikkuisen vain. Mutta me näemme salaisuutemme koko komeudessaan tuvan ikkunoista ja ehkäpä siksi sitä niin rakastammekin.

Potagerin syyskitkentä ja kunnostus on juuri saatu päätökseen. Olemme siis melkein valmiina ottamaan talventulon vastaan. Keskiympyrän hakuro on leikattu jälleen muotoonsa, samoin sitä ympäröivät kirsikat on jälleen hieman muotoiltu. Käytävät hohtavat rikkaruohottomina ja istutusalueet samoin. Lisäksi kaikki alueet on harattu, niin että talvella maan mururakenne paranee ja keväällä maa on valmiiksi ihanaisen kuohkeaa.

Osa alueista ammottaa vielä ankean multaisena. Mutta ensikeväänä tilanne korjaantuu - ainakin toivon mukaan. Potageriin uppoaa niin paljon taimia, että sen perustaminen kertarysäyksellä vaateisi vähintäänkin Kroisos Pennosen pulleaa kukkaroa. Suurimman osan perennoista me olemme itse kasvattaneet siemenistä. Kevääksi on siis jälleen luvassa uusia kylvöksiä =)

Tänään piti kantaa A-tikkaat potagerin uumeniin ja napsia hieman yleiskuvia. Kaltevalla pinnalla tikkaat huojuivat mutta saatiin sentään muutamia kuvia, joista saa käsityksen potageristamme =)idhernepensaskujanne32 kommenttia:

 1. Ihana. Aivan ihana. En pysty muuta sanomaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuota kelpaa ihailla! Enempi olet varmaan ollut putsaus- ja istutushommissa, mutta nyt ehtii vähän ihaillakin. Meinaatko asentaa sinne lamppuja, lyhtyjä, valoja? Kohta nimittäin illat alkavat jo pimentyä aika aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että potager saa pysyä pimeänä. Ollaan niin umpi maalla, että voisi näyttää oudolta - keskellä säkkipimeää olisi valaistu potager =)

   Poista
 3. Vautsi että on hieno! Kyllä ei voi muuta kuin ihailla. Valtavasti työtä mennyt tuohon. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tuohon muutama työtunti on vierähtänyt =)

   Poista
 4. Ihan mieletöntä, Jori!!! Mahtavaa nähdä tällaisia laajempia kuvakulmia potageristanne, se avautui nyt ihan uudella tavalla blogin lukijalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laajemmat kuvakulmat ovat kivoja kun niistä totisesti hahmottaa kokonaisuuden ja toisaaltaan jää itsellekin muisto miten paikat muuttuu

   Poista
 5. Huoooh! Oi Potager tosiaan - Aivan mielettömän kaunis näkymä teillä ja jokaikisen työtunnin arvoinen! Kyllä kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mutta sehän on vasta aluillaan ;)

   Poista
 6. Täydellinen. Koko puutarha jättää minut aivan sanattomaksi. Minäkin tahdon vielä joskus jotain tällaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Talvi on superhyvää aikaa haudutella ideoita ja piirtää pohjapiirroksia - suosittelen =) Suomeen Potager vallankumous ;)

   Poista
 7. Monta neliötä ihanuutta. Kaunis yhtenäinen toteutus, eikä mitään pikku ripotteluja. Työtä vaatii mutta kun kasvit kasvavat pääsee helpommalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pääsee toteuttamaan matemaattista pikkutarkkuutta ja vetelemään suuria laatikoita ja vähän pienempiä laatikoita. Toivotaan, että kasvit ottaisivat superkasvuspurtin =)

   Poista
 8. Ihana katsella siistiä ja hyvin suunniteltua keittiöpuutarhaa.

  VastaaPoista
 9. Upea potager! Se on ilo silmälle ja ikkunasta on tosiaan kiva katsoa, vaikkapa silloin kun sataa (kovaa) eikä voi olla puutarhassa. Näkymäkin on hauskan erilainen kuin normaalilta silmänkorkeudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti talo on sen verran korkeammalla, että näkymät ikkunoista ovat aivan toisenlaiset kuin tuolta alhaalta =)

   Poista
 10. Vau, mitä kuvia. Tuo kuvakulma antaa todella oikeutta ja siinä hahmottaa koko alueen hienosta. Niin siistiä ja kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset =) Keittiön kahvipöydästä on mukava kahvikupposen äärellä tiirailla alas potageriin =)

   Poista
 11. Onpa kauniin näköinen :-) Mitäköhän mahtaa viedä aikaa yllä pitää tuota upeata Potageeriäsi ja liäksi kysyttäisiin josko voisit myydä tuossa yhessä vanhassa Blogissa esiintyviä valkoisia vanhoja Hai saappaitasi kun tarvittaisiin poltareihin juuri tuollaiset mullassa ryvettyneet kuraiset Hai saappaat ;-)Nuo kun näyttäisivät juuri passeleilta !Syys terkuin thankaniemi2@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Valitettavasti nuo valkeat Hai saappaat eivät ole myynnissä =( Toivottavasti löydät jostain muualta sopivat.

   Poista
 12. On se todella upea ja valtavan työn tulos. Kyllä kelpaa katsella!!!

  VastaaPoista
 13. Ai että, kyllä sitä kelpaakin katsella yläviistosta, näkee koko komauden kerralla.

  VastaaPoista
 14. upeaa ja niin siistiä!! Tuollaisesta rikkaruohottomuudesta saattaa tällainen villinpihan omistaja vain haaveilla;D

  VastaaPoista