lauantai 7. syyskuuta 2013

Todo-listan pauloissa
Tämän päivän ToDo lista oli pitkä kuin nälkävuosi. Nuorimmainen laski, että listalla komeili 16 pienempää ja suurempaa asiaa. Kotityöt ovat semmoisia, että niihin on aivan pakko tehdä aina noita todo-listoja, muuten hommat riistäytyvät tyystiin käsistä ja jokin intohimoisempi juttu vie mennessään. Listalta saatiin yhteistuumin tehtyä seitsemän asiaa ja pahin jälleen lykättiin. Nimittäin meidän ikkunat ovat edelleen maalaamatta ja nyt alkaa jo pikkuhiljaa öinen kylmyys tunkeutua sisään. No jospa ne huomenna saataisiin työn alle.

Mutta sen sijaan kaikki nurmet saatiin ajettua, talon kuisti maalattua ja muutama ränsistynyt lista toisaaltakin, kaikki pihamaan ruukut saivat lähtöpassit sisätiloihin, komposti saatiin tyhjennettyä ja potagerin syyskitkentä saatiin lähes puoliväliin ja oi että on jälleen raukea, mutta onnellinen olotila.

Kevät on niin kovasti jo mielessä ja Ruissalon ihanuudet mielessä. Meille muuttaa viimeistään ensi keväänä Hopeaikiviuhkoja, paljon ihanaisia viuhkoja. Hurmaavat kanervan väriset kukinnot ja mikä runsaus. Nämä rakastavat paahteisia paikkoja ja sellaistahan meiltä löytyy.

Myös rantakukkakasvi näytti komealta. Meille on kertynyt valikoima kevään ja kesän kukkijoita, mutta syksyn kaunottaret uupuvat tyystiin. Ja nämäkin loistavat punaansa pitkään syksyyn. Voisivat sopia vaikka meidän punahattujen kavereiksi. Kun tulikukat ovat kuihtuneen niin rantakukat ottaisivat punahatut hoiviinsa =)

Ja sitten niitä kesäkukkia. Amarantteja eli revonhäntiä. Nämä ovat muuten saaneet nimensä Antiikin Kreikan mytologian amaranth kukkasesta, mikä oli kaikessa mystisyydessään kuihtumaton. Mutta punarevonhännän palluranauhat näyttävät syyskesäisessä kukkapenkissä houkuttelevilta. Ehkäpä näitäkin voisi laittaa punahattujen lähettyville. 

idhernepensaskujanne


11 kommenttia:

 1. Istutin tänä kesänä muutaman rantakukan. Pitääkin kuvata ne, siellä näkyy ensimmäiset olevan kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes - kuulostaa hyvältä. Olisikin kiva jos laittaisit rantakukastasi kuvan.

   Poista
 2. Siellä on ahkeroitu :-)
  Rantakukka on kiva, tosin sehän viihtyy parhaiten hieman kosteassa, jos sellaista löytyy. Punalatvoja suosittelisin kans, tosin niillä samantyyppiset kasvupaikkatoiveet, tosin kai ne aika joustavia ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin hyvä tietorantakukista. Potagerin alaosa on kosteutta pitävämpää kuin tyystiin hiekkainen yläosa. Ja miten olinkaan tyystiin unohtanut ihanat vaniljan tuoksuiset punalatvat =)

   Poista
 3. Nuo ikiviuhkot ovat ihastuttavan värisiä, viihtyvät teillä varmasti.
  Rantakukat ovat hiukka punaisempia. Nekin ihastuttavan värisiä ja jaksavat kukkia todella pitkään. Meillä kukkii niitä parissakin paikassa. Joskus olen ostanut jonkun perennan, mutta enimmät ovat siementaimiani. Olen yrittänyt kuvata niitä, mutta kamerassani juuri tuo ihana väri vääristyy, joten en pahemmin ole niistä blogiin kuvia laittanut. Ovat luonnossa tuhat kertaa kauniimpia.
  Revonhännät ovat rakkauteni. Harmi vaaan, että meillä yksivuotisia. Niitä kylvin viime keväänä valtavat määrät. Niin pienistä siemenistä ei uskoisi ehtivän kasvaa muutamassa viikossa noin näyttäviä jättikukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruissalossa tuo rantakukka oli valtaisa ja todella upea. Mutta pitääpä tutkailla millaisia siemeniä/taimia on saatavilla. Saila ehti jo ehdotella tuota punalatvaakin ja se ainakin toimii puutarhassa =) Nuo revonhännät ovat totisesti ällistyttävän komeita. Ehdottamasti siis niitä ensi keväänä =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ne ovat suorastaan heikottavan ihastuttavia =)

   Poista
 5. Kauniita ikiviuhkoja! Kuivaatko niitä?

  VastaaPoista
 6. Noita ToDo-listoja minäkin teen, jotenkin se selkiyttää tekemisen määrää ja tärkeysjärjestystä. Tunnistan tuon ihanan raukeuden tunteen, kun on saanut aikaan jotain konkreettista - eli lyhennettyä sitä ToDo-listaa.++++++++++++++++++++++++

  VastaaPoista
 7. Nojasin vahingossa näppäimistöön ja niin sait rivin ylimääräisiä plussia. Ne olkoon noista ihanista ikiviuhkoista ja rantakukista.

  VastaaPoista