perjantai 6. joulukuuta 2013

Polkkaa ja ensilunta

Raikkaat polkkakarkit kuuluvat ehdottomasti joulunodotukseen. Ja vihdoinkin ensilumi on saapunut myös meille. Rauhaisaa aamukahvihetkeä siivitti hiljalleen leijaileva lumisade, mikä otti syleilyynsä potagerin. Lumen mukana saapui myös valo, kameran isoarvoja sai rutkasti kääntää pienempään ja sisälläkin näytti tulvivan talven valo. Meillä on vielä omenapuut ja mustikat suojaamatta, joten huomenissa on aivan pakko kipaista rautakaupassa hakemassa verkkoa, jotta tämän kesän uudet ihanuudet säilyisivät talven yli ja etenkin talvisajan herkuttelijoilta turvassa. 


Koulun länsipäädyssä sijatsee iso sali, jota pidämme yleensä talvisin kylmänä. Tänä syksynä on kuitenkin tehty poikkeus ja salin kaksi pönttöuunia on lämmitetty joka ilta. Salissa on yhdeksän ikkunaa ja näkymät aukenevat eteläiselle sisäpihalle, länteen sekä pohjoispuolen potageriin. Ensilumi näytti viettelevältä myös sisältä käsin katsottuna. Nyt vain vuorossa olisi liimapareiden laitto näihinkin ikkunoihin. Liimapaperit näet auttavat lämmön pysymistä huomattavasti. Mutta nyt hiljentymään pikkuhiljaa itsenäisyyspäivän viettoon =) Kaunista itsenäisyyspäivää siis Teille kaikille =)
5 kommenttia:

 1. Kaunista! Hiljaisesta lumisateesta saatiin täälläkin aamusella nauttia. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää! Samanlainen muutos maisemassa meilläkin :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun saatiin vähän lunta, ei sitä paljon enemmän tarvitsikaan sitten tulla, muuten joutuu kaivamaan kolat esiin;D Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Puhdas lumi on ihanaa! Meillä jänöjussit pistivat yhtenä talvena mustikat poskiinsa vaikka oli verkkoakin. Lunta tuli paljon ja pääsivät jotenkin siitä yli.

  VastaaPoista
 5. Kyllä nuo havupuut näyttävät niin raikkalta lumisateessa.

  VastaaPoista