torstai 16. tammikuuta 2014

Kattomaalaus, pönttöuuni ja ruusutapetit


Eilen taisin lupailla postausta meidän kodin lämpöpattereista, 113 vuotta vanhoista pönttöuuneista. Kun me aikoinaan 11.5.2008 saavuimme ensikertaa katsahtamaan uutta kotiamme, matka uuden kodin salaisuuksiin alkoi juurikin tästä huoneesta. Tämä on vanhimmaisen valtakuntaa. Tummanpuhuvat ruusutapetit ja ylväänä nurkassa kohoava reilu kolmimetrinen pönttönuuni luovat huoneeseen aivan omanlaisensa tunnelman. Talvisin tämä pönttöuuni lämpiää vähintään kerran päivässä. Jos oikein viima ujeltaa nurkissa niin silloin on syytä pistä tulet pesään aamuin ja illoin. 

Vanhimmaisen huoneessa on myös komea koko katon peittävä kattomaalaus. Keskellä kattoa on jättiläismäinen valkoinen ympyrä, jota kiertää kultaiset pienet lehdykät. Vanhimmat lukijat taitavat muistaakkin kun olen aiemminkin kertonut talomme historiaa ja sitä miten tätä asusti vanha maalarimestari meitä ennen. Huoneisiin on selvästikin rakkaudella valittu upeat materiaalit ja kattomaalaukset on toteutettu todella hienosti. Meidän kylällä muistakin taloista löytyy vastaavia kattomaalauksia. Muuttaessamme tänne vanhimmainen oli vasta 12 vuotias ja superinnostunut ritareista ja keskiajasta. Määrätietoisesti hän ilmoitti heti huoneeseen astuessaan, että se on sitten hänen ja näin huone löysi asukkinsa =)
8 kommenttia:

 1. Upea huone, ja hieno viininpunaisen sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elise =) Vanhalla asukilla on ollut hyvä maku =)

   Poista
 2. Ihanat sävyt :) Olen jo niin pitkään ihaillut kaunista kotianne, oikeastaan ihan ensimetreiltä olen selannut kaikki läpi. Ihanan koulun olette saaneet, tiedätkös jos meilläkin asiat sujuu niinkuin tarkoitettu on meilläkin pian oma 110 vuotias koulu omanamme. ;) Ihanan kutkuttavaa aikaa...

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis sanoistasi =) Vautsi - toivotaan, että saatte oman koulunne. Vanhoissa kouluissa on tunnetta ja jotain niin ihastuttavaa =)

   Poista
 3. Todella kaunis huone. Tuo viininpunainen sopii hienosti pönttöuunin väriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Syvän viininpunainen pönttöuuni on kyllä komea

   Poista
 4. Voi kun meilläkin olisi pönttöuuneja... Huoks. Mitä tuo ihana tapetti on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttöuunien lämpöarvo on todella suuri. Meillä talo lämpeää pelkillä uuneilla. Voi tuohon tapettiin en osaa sanoa mitään, sillä se on vanhojen asukkaiden laittamaa

   Poista