torstai 6. helmikuuta 2014

Helmililjoja - ihania helmililjoja

Karoliinalta saatu kylvöhaaste kutkuttaa ja kihelmöi takaraivossa. Tänään olen saanut blogeissa jälleen ihastella kevätkylvöksiä ja kaikkea kutkuttavaa. Anu oli vuorostaan hankkinut ihastuttavia helmililjoja ja olen kevään pauloissa. Jo töihin aamutuimaan ajellessani ajattelin, että tänään on jostain löydettävä meillekin helmililjoja. Töistä päästyä siis päädyin oitis luttokukkakauppaan, josta tiesin löytäväni etsimiäni ihanaisia. Siellä vanhan puutalon ikkunalaudalla leikkokukkien lomasta ne sitten pilkistelivät. Vielä nupuillaan olevat suloisen vihreät ja kutsuvat, pikkiriikkiset liljat.

Mukaan lähti kaksi täpötäynnä pikkusipuleita olevat ruukut, hollantilaisia näyttivät olevat. Sitten piipahdin vielä paikallisessa Terrassa ja tulin siihen tulokseen, että verkkokaupasta pitää surffata vielä muutamia siemeniä kevättä varten. Viime syksyinen retki Ruissalon puutarhalle on sytyttänyt kipinän erilaisiin yksivuotisiin köynnöksiin. Tahdon runsaita, keskenään polveilevia köynnöksiä kiipeilemään potagerin hedelmäpuiden varsilla - sellaista sopivan suloista ja runsasta sekamelskaa mittatarkkuuden keskelle. Terrasta löysin sentään kelloköynnöksen siemeniä, jotka laitoin likoamaan ja odottamaan huomista. Luvassa siis tuota pikaa haastepostaus kylvöpuuhista ja esikasvatuksesta =)

id_hernepensas

Meidän kevään odotus on täynnä virtaa, hurmosta ja suurta rakkautta. Meidän kevät kuulostaa tällaiselta =) Miltä Teidän kevät kuulostaa?

8 kommenttia:

 1. Oi, helmililjoja! Niitä täytyy jostain metsästää. Ihana paketti! Iloista loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmililjat ovat niiiiin ihania. Kun näin näitä Anun blogissa heti iski vimmattu kipinä =) Paketit tuolla meidän lähikukkakaupassa ovat ihastuttavia.

   Poista
 2. Innostavalta kevääsi kuulostaa! Kauniita ovat helmililjat! Sipulikukat tuovat kevättuulahduksen kyllä, samoin pajunkissat maljakossa tai vihryttä puskevat hiirenkorvalla olevat koivunoksat, niitäkin jossain vaiheessa on maljakkoon kerättävä. Kenties myös ensimmäisten kukkaruukkujen dreijaus :) Nämä tuovat tullessaan palan kevättä tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi =) Tuo dreijaus kuulosti kyllä kutkuttavalta.

   Poista
 3. kevään tuntua:) meilläpäin ei ole vielä missään kaupassa näkynyt helmililjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin sai oikein etsimällä etsiä, mutta sitten luottokukkakauppa piti lupauksensa =)

   Poista
 4. Vitsi, pitääki omaankin kotiin hankkia. Sipulikukat on melkein ainoita jotka tässä huushollissa menestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää hankkia =) Sipulikukista alkaa valloittavan kevään kiivas odotus =)

   Poista