lauantai 1. helmikuuta 2014

Keltaisen pauloissa


Ranskalaiset sävelet tulvivat keittiössämme. Koiruus on tehnyt pesän uuden sohvan tyynyröykkiöön. Siellä se möllötti koko päivän tyynyjen keskellä heilutellen korviaan ja väliin kääntäen kylkeään. Vanha kirpparilta hankittu retrosohva sanoi sopimuksensa irti ja siitä oli kertakaikkisesti luovuttava vaikka tuskin koskaan istumamukavuudelta yhtä kotoisaa sohvaa meille saapuukaan. Uusi sohva on suomalaista perushuttua. Pitkään harkitsimme vanhantavarankauppa kierrosta, mutta sitä ei vaan tällä kertaa keretty tehdä, joten nyt tämä keltaisin tyynyin ja filtein höystetty palvelee meitä ja koiruutta taas aikansa.

Meille on lähipäivinä rantautunut lisää keltaista =) Blogin vanhimmat lukijat saattavat muistaa meidän keltaisen pönttöuunin tarinan ja suuren rakkautemme Rut Brukin keramiikkaan. Rut Brukin Kaupunki auringossa reliefi on ollut keittiömme sisustuksen innoittaja ja juuri tästä teoksesta on lähtöisin myös pönttöuunimme keltainen. Tämä keltainen komistus on 105cm halkaisijaltaan ja korkeutta hänen komeudellaan on 305cm. Tämä on kotimme uskollisin palvelija. Näin talvisin aamuin ja illoin hän lämmittää poskensa ja suo pehmeää lämpöään meille. Pönttöuunin vieressä olevat peiliovet johtavat eteiseen ja oven alareunat ovat vuosien varressa saaneet kolhuja maalipintaansa. Näistä ovista pitää päivittäin kuljettaa puukoreja eteiseen ja siinä tuoksinassa aina joku kori kopauttaa myös ovenpieluksia.

Perjantaiselta naisten Turkureissulta mukaan lähti keltainen Lapuan Kankureiden villahuopa sekä Aino-Maija Metsolan Kurjenpolvi kangas keittiön pöytäliinaksi. Meillä on nimittäin tapana pitää aina kangaspöytäliinaa pöydällä. Tämä kelta valkoinen Kurjenpolvi houkuttelee tuvan pöydän ääreen tekemään omia juttuja, hörppimään höyryävää teetä ja haaveilemaan keväästä.


id_hernepensas

12 kommenttia:

 1. Ai että tuo pönttöuuni antaa energiaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoinaan sen rakentaja sanoi tyynesti, että ainahan sen saa maalattua. Ei vissiin pitänyt värivalinnastamme =) Mutta meistä se on niin ihana ja totisesti energisoiva =)

   Poista
 2. Voi kuinka tuo keltainen antaakaan voimaa varsinkin tähän aikaan vuodesta! Kiehtovan kaunis reliefi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on totisesti kevääntulon odotuksen väri. Rut Brykin reliefit ovat niin kauniita =)

   Poista
 3. Todella kaunis ja kivan värinen, energiaa antava pönttöuuni. En yleensä ole kovin keltaisen ystävä, mutta nyt pitääkin tarkistaa asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen, jossa on mikroskooppisen vähän mustaa seassa on jotenkin täyteläisen upea. Ei liian löysä ja lälly vaan energinen ja dynaaminen =)

   Poista
 4. Ei yhtään hullumpi idea maalata pönttöuuni keltaiseksi. Tuo on vieläpä erinomainen keltaisen sävy. Teillä on nyt aina aurinkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo keltaisen sävy löytyy RAL:in värikartasta. Sen auringonvalon kesto on hitusen huono, mutta pönttöuuni sijaitsee aivan varjoisassa nurkassa.

   Poista
 5. Varsinkin keväisin keltainen tuntuu niin raikkaalta ja iloiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on suorastaan sellainen odotuksen väri =)

   Poista
 6. Yleensä en ihan noin kirkkaan keltaista "siedä", mutta tässä se näyttää aivan mielettömän hienolle! Ehkä juuri siksi, että sitä on riittävän suuri pinta-ala, muttei kuitenkaan liikaa. Kerrassaan upea pönttis teillä!

  VastaaPoista
 7. Apua ihan käsittämättömän näpäkkä, hieno uuni :) Löysin blogiisi toisen blogin kautta nyt.

  VastaaPoista