maanantai 24. helmikuuta 2014

Liian aikaisin


Viime elokuussa hankimamme ritarinkannus kaunokainen Delphinium Highlander "Sweet Sensation" on nostattanut versonsa kohti taivaalta tirkistävää aurinkoa. Pitänee ehkäpä haalia jostakin lehtiä poloisen lämmikkeeksi, jos vielä pakkaset koittavat tänne etelään. Osa tulikukkien lehtiruusukkeista on selvinnyt köykäisestä talvesta vihreinä ja lisää vihreyttä pukkaa lehtiruusukkeiden keskeltä. Myös Saaripalstan Sailalta viime kesänä saamani metsätyräkki puskee pikkuista versoaan potagerin keskiympyrästä =) Huh kuinka täällä on kevät myllin mallin. Pelkään totisesti takatalvea ja heinäkuun hallaöitä. Muistelisin joskus kuulleeni, että vuoden keskilämpö on jokseenkin vakio ja nyt vedämme kyllä turhan lämpimän puolella. Ei auta kuin pitää varansa ja hakea tunkiosta lehtiä pienokaisten peitoksi ja toivoa parasta.10 kommenttia:

 1. Pieni pelko persiissä tässä elellään, on tämä vaan aika erikoista aikaa nyt. Peukut pystyyn, ettei kovia pakkasia enää tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riskillä mennään - on tämä hurjaa, mutta perin kiehtovaa =)

   Poista
 2. Gääk! Kevät tuntuu vielä niin kaukaiselta, ettei mieleeni ole pälähtänyt käydä tarkistamassa plantaasini tilaa. Olipa hyvä, että osuin tänne. Kiva blogi, hyviä kuvia ja todella upea kiviaita!
  Www.villlablakulla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan =) Kevät on totisesti ottanut ylivallan =) Mukava blogi sinulla =)

   Poista
 3. Samanlainen pelko meikäläistäkin hieman kaivelee. Hitsi kun ei voi nauttia täysillä kevään tulosta, mutta kun on vasta helmikuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tänään +12 astetta ja aurinko kuumotti. Niin kevättä niin viettelevää kevättä =)

   Poista
 4. Ristiriitaisia tunteita täälläkin päin. Toisaalta ihan fiiliksissä etsii keväisiä merkkejä ja sitten toisaalta ei uskalla vielä iloita. Tänään huomasin että raparperissa oli pienet punaiset pampulat ja akileija oli työntänyt liiloja verson alkuja maasta. Kesällä olemme viisaampia, miten tässä kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jo mietin miten selättää hallayöt jos niitä tulee myöhään toukokuussa tai peräti kesällä. Perin erikoista mutta jotenkin kiehtovaa

   Poista
 5. Meilläkin maasta nousee kaikenlaisia alkuja...hui, kuinka mahtaa niiden käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta kuin pitää peukkuja, uskoa ja luottaa, että pienokaiset selviävät =)

   Poista