lauantai 22. helmikuuta 2014

Nuotiotulen loimussa


Vettä on tihuttanut hiljalleen ja kevään tulon voi aistia selvästi. Eilen saimme vihdoinkin puuvajan edustalla majapaikkaa pitäneet 8 suursäkkiä sekaklapeja puuvajan uumeniin, tänään vuorostaan ikiaikaisen, lehdettömän pihlajan kaadettua. Huomiseksi jäi vielä nuotiointipuuhia. Lähipäivinä pitäisi tilata toinen samanmoinen lasti klapeja, sillä nyt on juuri oivallista aikaa puuhailla mokomien kanssa. Kohta täällä kohisee kevät niin voimallisesti ja muut jutut kutsuvat, ettei klapien kanssa puuhastelulle liikene aikaa. Samalla kun klapikuorma tilataan niin ajattelin ottaa jälleen puutarhamme salaista asetta, nimittäin ehtaa turpeeseen palanutta hevosenkakkia traktorin peräkärryllisen. Kiitos muuten vielä edelliseen postaukseen tulleille ihanille tuhkakommenteille =) Nyt taas tuhkalle löytyi ties mitä uusia käyttökohteita.

Tänään pihlajasavotan päätteeksi päätimmekin ruokailla ulkosalla. Pakkasimme kimpsut ja kamsut siis autoon ja lähdimme höyryävän teen, makkarapakettien sekä nuotiopuiden kanssa kohti iki ihanaista Solbölen nuotiopaikkaa. Matkalla saatiin ihastella tyvenenä peilinä hohtavaa meren pintaa, aurinko pistäytyi väliin sumuverhon takaa ja tutut maisemat ihastuttivat yhä uudestaan ja uudestaan. Läpi lehtikuusimetsän ja douklaskuusien matkamme taittui salaiselle laavupaikalle. Koivuklapit ottivat hetkessä tulta alleen ja laavun täytti suloinen nuotion lämpö ja savun haju. Nuotituli tuntuu jotenkin aina niin ylelliseltä ja rauhaisalta. Tulen loimottaessa nuotiossa hiippailimme läheisen lehtikuusimetsikön uumeniin hetkeksi ihastelemaan pikkiriikkisiä käpyjä, jotka koristivat hentoja kuusen oksia kuin pikkiriikkiset ruusut konsanaan. Sitten jälleen nuotio ja laavun lämpö kutsuivat sekä eväänä olevat nuotiossa lämmitetyt lihapiirakat ja makkarat =) Tee höyrysi mukeissa ja suupalat poikineen napsahtelivat nälkäisiin suihin. Ahh- lomailun autuutta =)
id_hernepensaskujanne


6 kommenttia:

 1. Huippua että viitsitte ulkoruokailla tympeästä säästä huolimatta! Ja totta nuotiotulesta, siinä on jotain maagista. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Keittiöpuuhat eivät mitenkään houkutelleet ja kaikkien teki mieli nuotiomakkaraa ;) Kunnon terveysruokaa ;)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ;) Ruoka maistuu ulkona aina vähän paremmalta ja nuotion ääressä istuskelussa on ikiaikaista tunnelmaa! Lehtikuuset ovat niin valtavan kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta nuotioruokaa ;) Näin juuri Claus Dalbyn blogissa ihania lehtikuusen oksia, jotka oli laitettu vaasiin. Harmi kun ei napattu muutamaa maljakkoon avautumaan =)

   Poista
 3. Sinä osaat vissiin valokuvata...;-)...tulee ihan sellainen fiilinki kun katselee sun ihania kuvia!

  Oletko sinä salolainen? Siinä tapauksessa mulla sydän hypähtää vähän extraa. Minun vanhempani asuivat Salossa 30 vuotta kuolemaansa asti.
  Ajatella jos oppisi "tuntemaan" jonkun salolaisen kun hautausmalle tulee retki täältä Länsiruotsista.

  Kiitos paljon hienosta kommentista. Aina ilostun niin kovin kun äidinkielelläni joku kirjoittaa :-))!

  /Anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Vähän on tullut vuosien varrella kuvattua ;) Aika lähelle veikkauksesi osui ei ihan Salo, mutta melkein. Hurahdin oitis puutarhaasi ja kuviisi, Teillä on kevät jo niin paljon pidemmällä

   Poista