tiistai 18. helmikuuta 2014

Risuja ja ryteikköä


Kiviaidanteen reunus on kutsunut. Vitikkoa on kaatunut ja näkymät avartuneet. Vaikkei tämä kohta kiviaitaa kuulukkaan enää varsinaisesti puutarha-alueeseen, vaan toimii pikemminkin puutarhajätteen tunkioalueena, päädyimme alueen raivaamiseen. Vanhat pihlajat ovat osittain niin lahoja, että niiden pelkää rojahtavan ohikulkevien autojen tielle. Pihlajat ovat vuosien saatossa viheliäisesti vesonneet ja kiviaidan reunukset ovat tällä suunnalla täynnä kiviä, joten sahaaminen oli superhaasteellista. Mutta saimme kuin saimmekin runkoa ja vitikkoa nurin. Toistaiseksi risut ja rungot ovat hujan hajan pitkin tunkion laitaa. Ajatuksena on sahata niistä hitusen hellapuita ja loput saavat toimia makkaranpaistonuotion tykötarpeina. Kiviaita nousi aivan uudella tavalla näkyviin kun risukko hälveni aidan edestä. Meillä päin ovat käärmeet heränneet leudon sään vuoksi, joten tekisi mieli odotella pientä purevaa pakkasta, ennen kuin kiviä ruvetaan siirtelemään aidanteen paikkamateriaaliksi. Onni on kuitenkin se, että uusia kiviä löytyi vaikka millä mitalla ja nyt rahtausmatka on huomattavasti aiempaa lyhyempi.

id_hernepensaskujanne


20 kommenttia:

 1. Raivaus todella kannattaa, kun on raivauksen aika. Kun puu on elinkaarensa lopulla, kuten teidän tapauksessanne pihlajat, on raivaus ainoa järkevä toimenpide ja se antaa tilaa myös uudelle kasvulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on - meidän pihlajat ovat lähes tiensä päässä, muttei niitä raaski kokonaan vielä kaataa. Raivaus todellakin antaa tilaa uudelle kasvustolle ja siistii näkymiä.

   Poista
 2. Hyi olkoon, joko nekin ovat heränneet... :/ Melkoisen erikoinen helmikuu. Kyllä tuli siistiä ja kiviaita korostuu kauniisti! Puutarhurin silmiin pistävät nuo pitkät tapit, käypäs suhauttamassa sahalla lyhyeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki :) Meidän pitää käydä hankkimassa pitkävartinen oksasaha, jotta saadaan tappeja typistettyä =) Ällötys lierot ovat meilläpäin herännee, kun vesi on virrannut pesiin ja meiltä on koko lumipeite kadonnut.

   Poista
 3. Upea kiviaita, niin jykevä ja vanhaa aikaa huokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo kiviaita on niin ihana, kunhan vaan sitä ehteisi hielä paikkaamaan. Siitä on noin 30-40m romahtanut pahoin

   Poista
 4. Kuvathan voisivat olla vaikka keski-eurooppalaiselta maaseudulta. Ihana tuo kiviaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiviadassa on vanhanajan tunnelmaa ja se tekee puutarhasta suojaisamman =)

   Poista
 5. Englantilainen tunnelma; upea kiviaita ja sumu!

  VastaaPoista
 6. Tuo kiviaita on siis niiiin makee! Ihan Englantifiilis tuli mullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Vähän siinä on englantilaista fiilistä =)

   Poista
 7. Ajatella miten suuri työ tuon aidan rakentamisessa onkaan ollut!? Omat pikku kivikyhäelmäni ovat pientä piperrystä tuo rinnalla, upea on!! Meillä ei ole vielä käärmeitä onneksi näkynyt, yöks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä maaperä on kovin kivistä ja luulempa, että nuo kivet ovat löytyneet pellon raivuutöissä aikoinaan. Niitä on nimittäin röykkiöittäin pitkin tonttia.

   Poista
 8. Ihana tuo kiviaitasi! Todellakin englantilainen tunnelma tai skottilainen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kiviaidassa on kyllä tunnelmaa ja tunnetta.

   Poista
 9. Uskomattoman kaunista! Olette mun esikuvat!

  VastaaPoista
 10. Noin upea aita kannattaa ottaa esille. Kovaa hommaahan se raivaus on. Meillä ei vielä käärmeitä ole näkynyt mutta ehkäpä kohta..en tykkää ollenkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiviaita korostuu todella kauniisti kun nuo kiviaidan reunat saa siistittyä =)

   Poista