torstai 6. maaliskuuta 2014

Miten hontelot ruusupavut saavat ryhtiä?

Vanhimmaisen huone on valloitettu, pala palalta. Sitä riepoo taimihommat, mutta huone on suotu kahdella, suurella, eteläisen seinustan ikkunalla. Ja mikäs onkaan parempaa kasvattamopaikkaa =) Tässä jo jokin aika sitten manailin ruusupapu onnettomuutta ja nyt nuo hurjimukset olivat venähtäneet jo liki 30cm pitkiksi. Mikä siis honteloiden avuksi?

Ruusupapujen varret ovat herkästi poikki napsahtavia, joten jättipitkiä taimihonteloita pitää käsitellä äärimmäisen varoen. Nostin jokaisen honteloisen vuorollaan ylös kylvöpurkista. Annoin multien varista kokonaan pois tiheästä juurakosta. Asettelin juurakon tyhjän turveruukun pohjalle ja varoen kieputin pitkän varren ruukun reunoja pitkin. Lopuksi täytin ruukun mullalla ja varoen tiivistin. Ja avot. Nyt ruusupavut ovat hetkellisesti taas oikean mittaisia =)

Sitävastoin hyasinttipavut ovat paljon maltillisempia tuon kasvamisensa suhteen. Harrastan aavistuksen taimipoloisten kidutusta ja päästän nuo turveruukut aika kuiviksi ennen kuin kastelen taimet. Näin pikku taimien juuret vankistuvat ja ne kestävät paremmin potagerissa kesän kuivat ajanjaksot. Miinan köynnökset olen kylvänyt kaikkein aikaisemmin jo tammikuussa ja niiden taimet kasvavat todella hitaasti.

6 kommenttia:

 1. Kevät täydessä vauhdissa. Hyasinttipapu on minulle uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasinttipavun pussukan kuva näytti niin uskomattoman houkuttelevalta =) Tämä on meille ensimmäinen kerta kun tämmöistä kasvatetaan =)

   Poista
 2. Upean näköisiä taimia! Uskaltaisiko kokeilla tuota kieputusta vesimelonin taimille kun ovat venähtäneet jo melkein parikymmentä senttisiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimet rehottavat oikein kunnolla =) Noiden taimien kanssa olen kyllä ollut rohkea kokeilemaan kaikenlaista ja varret juurtuvat kun ne upottaa multaan =)

   Poista
 3. Oii... sinulla on jo kasvatukset pitkällä. Huokailen täällä haikeana. Koitan malttaa vielä jonkin aikaa. Ikkunatilaa ei nyt ole varakodissa. Ensikeväänä ikkunapintaa löytyy sitten enemmän kuin koskaan uneksinkaan =)
  Millaisia nuo ruusupavut ovat valmiina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vaihteeksi tosiaan kasvatellaan, niin, että tilat loppuvat auttamatta kesken =) Tuskin pysyn nahoissani kun odotan uuden puutarhasi valmistumista ja kaikkia ihanuuksia. Kasvattelen ruusupapuja vain kukkien ja köynnöksen takia. Näissä ruusupavuissa on valkoiset kukat =)

   Poista