keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Whitebalance ja jaloleinikit

Aurinko näyttäytyi tänään pitkästä aikaa. Ilma oli lämpöinen ja kutsuva kun ajelin töistä kotiin. Kaunis sää viettelit minut ajelemaan auringossa kylpevän Tammisaaren kautta. Kävelykadulla pörisi ihmisiä ja kuului puheensorinaa. Päätin kävellä kaikki Tammisaaren ihanaiset kukkakaupat läpi. Oli kevättä etsimässä, vaikken oikein alunperin edes tiennyt mitä havittelin. Mutta sitten jo aivan kadulla törmäsin pumpulin valkeisiin kutsuviin kukkapilviin - Jaloleinikit ovat saapuneet - Huokaus =) Ihanaisen myyjän kanssa rupattelimme kauniista ruukuista, kevään ihanuuksista ja ruotsin kielen ruostumisesta ja kasvien tieteellisistä nimistä. Pienessä kukkapuodissa oli hurmaava tunnelma ja olisin voinut haalia ties mitä ihanuuksia matkaani.

Tänä keväänä meidät on vallannut vaihteeksi valkeus. Pikkuhiljaa kevään mittaan kotiin on kantautunut valkeita helmililjoja, valkeita narsisseja ja nyt nämä valkeat ihanuudet. Vielä ei henno pitää leinikkejä yötä ulkosalla, mutta päivisin ne saavat nauttia kevätauringon voimasta kuistin rappusilla. Olisi ehkäpä vihdoinkin viisasta tilata syksyllä oikein aimoannos noita sipuleita ja laittaa niitä itsekkin ruukkuihin keväisin.

7 kommenttia:

 1. Ihanaa valko-vihreää! Rauhallista ja raikasta, ihan mun lempparia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen oli niin viettelevää, etten voinut vastustaa =)

   Poista
 2. Upeita leinikkekä! Yritin viime keväänä kasvattaa niitä, mutta kaikki mukulat taisivat märäntyä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leinikit olivat niin upeita, että polvet notkahtivat alta =) Oi - ajattelin juuri hankkia leinikin mukuloita ja laittaa potageriin niitä kasvamaan.

   Poista
 3. Ihania valkoisia leinikkejä sekä todella kauniita ruukkuja. Valko-vihreästä yhdistelmästä minäkin pidän kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkeat kukat rustiikkisten ruukkujen kera ovat ihastuttavia =)

   Poista
 4. IHANIA nuo leinikit. Olen hullaantunut niihin, ne näyttävät ihan pieniltä ruusuilta.

  VastaaPoista