tiistai 6. toukokuuta 2014

Kanitarhan kukkamaa ja ruusukukkula


Ahh - konttailua, kuoppien kaivamista, istutusta. Vaalenpunaiset neidonkurjenpolvet (geranium sanguineum var. Striatum) pääsivät tänään kanitarhan kukkamaahan. Kanitarhan kukkamaa on suoranainen vaaleanpunainen unelma =) Siellä kaikki on vaaleanpunaista ja seassa muutama valkea kärhö ja hortenssia. Maa on meillä vieläkin niin kuivaa ja pölyistä, että taimia sai oikein kunnolla kastella, jotta ne lähtisivät aluilleen. Nyt vaan toivon, että kurjenpolvet levittäytyisivät kunnolla kukkamaan edustalle.


Valkoiset verikurjenpolvet (Geranium sanguineum "Album") istutettiin vuorostaan Viktoriuksen vierustan ruusukukkulalle. Ruusukukkulalle valkoisten juhannusruusujen reuraan on tulossa vuorostaan kaikenlaista valkoista ja sinne tänne syviä pilkahduksia kuten tummanpuhuvia varjoliljoja ja viereisiin mäntyihin luikertelevia kärhöjä. Ehkäpä luvassa on jopa alkukesään sinivalkoisuutta, mikä muuttuu myöhemmin valkoiseksi näillä tummanpuhuvilla pilkahduksilla. Mikään ei ole parempaa kuin vapaasti eteenpäin vellovat suunnitelmat, jotka vievät mennessään =) Ruusukukkula ja Kanitarhan kukkamaa ovat suurta vastapainoa muulle puutarhuroinnille, koska nämä ovat superpieniä kohteita. Rakentaminen on kuin lepoa potagerin laajennukseen nähden, jota muuten jo kaipaan aivan malttamattomana. Muut kiireet ja kylmyys ovat toki viivästyttäneet tuota potagertouhua.


10 kommenttia:

 1. Todella kylmistä kevätpäivistä huolimatta on hienoa puuhastella ulkona puutarhassa. Tarpeeksi vain lämmintä ylle ja menoksi.
  Kurjenpolvet ovatkin kiitollisia kasvatettavia.

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa hyvältä, hempeä vaaleeanpunainen ja räväkkä pinkki kun ovat meikäläisen feivöreitä. Kiva nähdä sitten myöhemmin kuvia alueesta, kun kaikki kukkivat :)

  VastaaPoista
 3. Hanskatkin teeman mukaan :) Vaaleanpunainen unelma kuulostaa hyvältä. Itselläni taitaa olla nyt vahvasti vaaleanpunainen kausi menossa.

  VastaaPoista
 4. Voi, teillä päästään jo istutushommiin ja ahkerana oletkin ollut! Meilläkin on useita eri kurjenpolvia, ne ovat kauniita ja kukkivat kauan. Minun ruusutarhani on vielä unelma-asteella... Lämpöisempiä aikoja toivotaan!

  VastaaPoista
 5. Kurjenpolvien kukkamättäät ovat vauhtiinpäästyyään aivan ihania. Haju on turhan erikoinen makuuni, mutta jaksan olla kiitollinen pitkään jatkuvasta kukinnasta.

  VastaaPoista
 6. Oi että, olen vähän kateellinen, että teillä on noin monia erilaisia kukka-alueita. :) Vaaleanpunainen kukkamaa kuulostaa aivan ihanalta, kiva nähdä miltä näyttää kun kukassa.

  VastaaPoista
 7. Hempeän vaaleanpunaisesta alueesta tulee varmasti tosi nätti. Oikeastaan viileässä on mukavampi työskennellä, kun ei tarvitse jatkuvasti pysähtyä pyyhkimään hikeä otsalta.

  VastaaPoista
 8. Vaaleanpunaisin hanskoin mukavissa pikkuaskareissa kevään tuulessa ja tuiskussa. Niin niitä unelmia istutetaan ja kastellaan!

  VastaaPoista
 9. Mielenkiinnolla odotan kesäisiä kuvia... kuulostaa niin ihanalta : )
  Minun pitäisi uudistaa meidän vanha ruusuryhmä ja Kuupuutarhan muutama kohta. Pioni odotteleekin jo parvekkeella Kuupuutarhaan pääsyä. Uuden luonnissa on ihan oma viehätyksensä : )

  VastaaPoista
 10. Jaan muiden kommentoijien mielipiteet ja ajatukset: hyvältä kuulostaa. Miten minusta muiden blogeja lukiessa tuntuu siltä, että oma piha vaan jäpittää paikallaan eikä mikään kasva? (No kasvaahan siellä jo, mutta muilla on kaikki niin paljon pidemmällä...) Ehkä viikonloppuna tarkenee taas ulos :-)

  VastaaPoista