torstai 1. toukokuuta 2014

Potager ja pohjoistuuli

Tuuli on kääntynyt pohjoiseen. Ikkunoista on virrannut sateen raikastamaa ilmaa sisälle ja pönttöuuneissa on ritissyt tuli. Aamulla sain vihdoin pullotettua meidän siman, joka on sopivasti myöhässä vapusta. Sitten iski ikkunoiden pesuinspiraatio, sillä ulkona on niin viimainen ja kylmä, ettei houkuttele lähteä ulos. Ikkunoiden pesu kuuluu ehdottomasti kevääseen. Suorastaan aina odotan tuon ruljanssin alkamista, vaikkakin hitusen kauhunsekaisin tuntein. Meillä on kaksikymmentä kolmeruutuista ikkunaa ja kaikki ilman saranoita. Ikkunat pitää nostaa pois paikoiltaan ja ulommaiset ikkunat aukeavat ulospäin. Tuskaisaa puuhaa, mutta perin antoisaa. Vanhoista valuvista ikkunalaseista tulvii nyt aivan toisella tavalla kevään valoa ja värit näkyvät selvästikin kirkkaampina. Keittiön ikkunoita pestessäni oli aivan pakko hakea kamera ja napata muutama kuva potagerista. Siellä on pikkuisen alkanut vihertää. Ei ole kuin ajan kysymys kun kasvillisuus ryöpsähtää käytäville ja kaikkialla on vihreää ja runsasta.

Tyräkkien lehdillä helmeilee kastepisarat aamuisen sateen jäljiltä. Asumme hyvin lähellä merta ja aluettamme vaivaa usein kuivuus, sillä mereltä nouseva sade kulkeutuu yleensä meidän ylitse ja alkaa suoda vettä muutaman kilometrin kauempana. Mutta tänä aamuna mekin saimme nauttia pienoisesta sateesta. Myös ängelmä, ruusujuuri ja särkyneet sydämet ovat vankistuneet ja toivotaan sateen antavan niille oikein kunnon kasvuspurtin.
15 kommenttia:

 1. Lupaavalta näyttää!
  Voi, mulla on paljon vähemmän ruutuja, mutta ei ollenkaan tuollaista ikkunanpesuintoa siltikään. Harmi! Puutarha tosiaan näyttäisi vähän paremmalta puhtaiden ruutujen läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti huonot kelit hyödyntää, että jää aikaa puutarhuroinnille kun kelit paranevat ;)

   Poista
 2. Ihan miälenvikasen hianolta näyttää!!

  VastaaPoista
 3. Kaunista, ihanaa. Taas kerran tulin ihastelemaan siistiä ja huolella toteutettua potageriasi. Toivottavasti ehdit katsella ihanan ohjelman Ranskan potagereista, tulit ainakin mieleeni heti kun sitä katsoin :)
  T:Sanna, Mikkeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi potager näyttää kaukaa katsottuna timmimmältä mitä läheltä katsottuna - ainakin tähän aikaan vuodesta =) Katsoin toki ohjelman ja siinä sitä vasta inspiroivia puutarhoja olikin =) Kumpa olisivat kertoneet hitusen enemmän noista potagereista

   Poista
 4. Sinulla on kyllä hienoin näkemäni potager! Kertakaikkisen upea jo nyt, saati sitten kun kasvu on röyheimmillään. Minun kukkapenkeissä on vielä kovasti autiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos =) Meilläkin on vielä aikalailla autiota, kylmä sää ja yöpakkaset ovat hillinneet kasvua.

   Poista
 5. Potagerisi saa minut haukkomaan henkeä, joka kerta kun katson kuviasi. Se on todella upea!
  Olet tehnyt paljon työtä sen eteen, mutta se on kyllä todellakin ollut vaivan arvoista.
  Mä oon siirtänyt ikkunanpesua, siihen asti kun siitepölyt laskeutuu ja vähenee. Hyvä tekosyy, mut osin tottakin.
  Ikkunanpesu on aika ärsyttävää hommaa, mutta lopputulos palkitsee.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Hätäilin tuon ikkunanpesun kanssa kun meillä on niin hurjasti projekteja ulkosalla käynnissä ja kylmä sadepäivä houkutteli pysyttelemään sisällä. Saan siis rauhassa käyttää kauniita päiviä puutarhahommiin =)

   Poista
 6. Oi mieletön tuota potageria... <3 Ei mulla muuta, ihanaa puutarhaviikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ja ihanaa puutarhaviikonloppua myös Sulle =)

   Poista
 7. Hieno potager ja kaunis Victorius!
  Noita voi ihailla nyt koko kesän. Kun ikkunat on puhtaat niin sisältäkin näke selvemmin tuon kaiken ihanuuden.

  VastaaPoista
 8. Meidän pihalle olisi vaikeaa kuvitella mitään noin järjestelmällisen näköistä, ainakaan pitkään aikaan. Tulee kyllä ihan kuninkaallinen tunnelma tuosta näkymästä. Toivoisin, että jaksaisin itsekin nähdä noin paljon vaivaa :)

  VastaaPoista
 9. Vaikuttava näky! Olemme Husbendin kanssa molemmat ihan hoona!

  VastaaPoista