maanantai 12. toukokuuta 2014

Vesipisaroiden helmeilyä =)

Potagerissa on pikkuhiljaa vehristynyt ja julianesikot ovat innostuneet kukkimaan. Vesipisarat helmeilivät lehdillä aamuisen sateen jäljiltä ja lintujen kevätmusisointi on parhaimmillaan. Muut olivat iltamyöhään kylillä harrastuksissa ja omissa puuhissaan ja minulla oli hyvää aikaa ryhtyä ruusukukkulan perustustöihin. Meillä on multaisa ja mehevä maa, mutta hurjasti kiviä. Vuosien saatossa kiviä on kärrätty röykkiöiksi peltojen laidoille ja ompahan yksi valtaisa kuorma kipattu Viktoriuksen takana sijaitsevaan pikkumetsään. Tämä metsässiimeksessä piileksivä kiviröykkiö oli tällä kertaa pelastukseni, sillä ruusukukkujan rinteeseen pitää rakentaa pienoinen 30 - 40 cm korkea muuri, jotta kukkapenkkialueet saisi järkeviksi ja alueen siistiksi. Iltapuhteena sainkin rehkittyä viitisen metriä muuria kuntoon ja kuorma jäi kiviä valmiiksi huomiseksikin. Ruusukukkulasta ei tällä kertaa ole yhtään kuvaa, mutta kunhan se pikkuisen edistyy niin pääsette varmasti tirkistelemään työmaalle. Sillävälin herkuttelen julianesikon sulokkuudella, jättipoimulehtien vesitimanteilla ja tyräkkien ihastuttavuudella =)
16 kommenttia:

 1. Suloiset julianesikot ja kauniit sateen pisaroimat kasvit.

  Viisi metriä kiviaitaa on hyvä saavutus illassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julianesikot ovatkin oikeastaan skillojen jälkeen meidän pihan ensimmäisiä kukkijoita. Kivimuuri on oikeastaan kivipenger, joten se ei ole kovinkaan korkea ja aivan lähettyvillä on kiviröykkiö, josta kätevästi saa haettua sopivan määrän kiviä kerrallaan =)

   Poista
 2. Kivimuurin teko on kovaa puuhaa, mulla ainaskin tuntuu alaselässä ja reisissä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meidän muuri oli tälläkertaa niin pieni, ettei kivien rahtaamisesta ollut juurikaan vaivaa =)

   Poista
 3. Upea tuo kuva jättipoimulehdistä!
  Meidän kuopsuttajien ei tarvitse punttisalille kyllä ehtiä, kaikenlaista kuntoilua puutarhat kyllä tarjoaa. Mutta helposti myös selkäkivun saa kaupan päälle... Mutta työn tulokset palkitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kotosalla on melkoisen monipuolinen punttisali ja jos jonkinmoiset lihakset saavat kyytiä =)

   Poista
 4. Kaunis pisarakuva! Kesä on ihanaa aikaa kunnei tarvitse käydä pumpissa eikä kuntosalilla, pihapuuhat riittävät ja ulkoilma piristää sisätyöntekijää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, puutarhakausi on parhautta, raitista ilmaa ja liikkuminenkin tulee kuin huomaamatta =)

   Poista
 5. Kivimuurista kuvia kuola hiukan suupielistä valuen odotan :) Sade on raikastanut ja vehreyttänyt, tuli niin tarpeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade totisesti tuli niin tarpeeseen ja pisti kasvuun kohinaa =) Kivimuurista on tulossa postaus tuotapikaa =)

   Poista
 6. Kauniita vesipisaroita. Tyräkki on yksi mun lemppari. Ei ole tullut hommattua uutta, kun entiset jäivät mökinlaajennuksen aikoihin kaivinkoneen hampaisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyräkit on meidänkin lemppareita. Niillä on jotenkin niin hieno kasvutapa ja väritys

   Poista
 7. Kivihommia jaksaa vielä nyt, kun ei ole kuumaa. Ensi viikolla kait lämpenee.
  Sade on tehnyt niin hyvää puutarhalle. Ilma on raikas ja kasvit venyvät ihan kohisten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuon kuumuuden pelossa pitää yrittää saada raskaat hommat pikimmiten alta pois. Kuumalla kun läkähtyy tuommoisten hommien äärellä kun nytkin tuppaa hiki tulemaan. Sade oli kyllä niin toivottu kevään kuivuuteen

   Poista