tiistai 17. kesäkuuta 2014

Jäätelöä lämpimässä autossa =)


Ilta-aurinko värjää kaiken utuisen romanttiseksi. Tänään on hyytävästä kylmyydestä huolimatta ollut mukava päivä. Leppoisaa puutarhoissakiertelyä, mukavaa rupattelua, jäätelön syöntiä lämpimässä autossa ja suuria puutarhahaaveita ja pieniä yllätyksiä =)

Kemiön ja Sauvon kautta Turkuun. Puutarhoja jos jonkinmoisia ja mukaan tarttui muutamia taimia ja vaaka-akselin tyhjillään ammottaviin tolppiin uudet ruukut. Finialeja olen niihin turhaan metsästänyt, mutta tänään löytyi kaksi vaaleaa ruukkua, jotka saavat toimia finialien korvikkeena kunnes sellaiset jostain löytyvät. Ja ruukkuihin viehkoa violettia, potagerin tunnusväriä =)

Viileistä säistä huolimatta keskiympyrä on rehevöitynyt jopa siinä määrin, että ensikesänä varmaan siirrellään suurempia kasveja tästä muualle ja otetaan tilalle jotain matalampaa, jotta hakuropaju näkyisi paremmin. Keskiympyrän kasvien lomasta avautuu kuitenkin viehättävä näkymä potagerin sisäänkäynnin suuntaan =)Sisäänkäynnin istutusalueet saivat tänään uudet asukit =) Ohotanmaruna, neidonkurjenpolvia ja harmaakurjenpolvia, törmäkukkia, valkoista ketoneilikkaa sekä hajuherneitä. Nyt vaan soisi tulla uhatun lumisateen sijaan lempeää ja lämmintä kesäsadetta vauhdittamaan ihanuuksien juurtumista ja voimistumista. Sisäänkäynnin istutusalueen nurkissa on terracottaruukut ja pienet istutukset. Näihin ruukkuihin olisi mahtia jossain vaiheessa saada puksipuupallot, mutta toistaiseksi on syytä tyytyä hitusen huokeamman hintaisiin euron kesäkukkiin =) Puksipuiden talvettaminen on meillä hitusen ongelmallista, mutta ehkäpä jonakin kesänä sellaiset komistavat ruukkuja.Keväällä aloitettu potagerin toinen pääty on alkanut myös paremmin muotoutua. Istutusalueet on perustettu, maa puhdistettu juolavehnistä ja rikkaruohoista, hevosenkakkia kärrätty ja maa käännetty huolella peruna-auran avustuksella. Ensimmäiset neljä Siivosen lehmusta ovat päässeet puukujanteeseen ja nyt vaan pitäisi ehtiä tehdä lisää istutuksia. Nämä kukkapenkit perustetaan pelkästään omiin jakotaimiin sekä kylvöksiin turvautuen.


Ja tuonne käytävän päätyyn, missä häämöttää lapio, olisi haaveissa jokin patsas tai muu yksityiskohta =) Jos huomenna säät sallivat niin ehkäpä ensimmäiset istutukset päätyvät myös tälle alueelle.


8 kommenttia:

 1. Kaunista! On siinä ollut hommaa rakentaakin ja hoitamista jatkossakin. Nyt ei ainakaan tartte ilmastointia autossa, mukavan viileä sää matkustaa. :) Tuohon lapion paikalle voisi sopia pieni vesiaihe, suihkulähde tai patsas.

  VastaaPoista
 2. On niin nättiä ja melkein odotan Allan Titchmarhsin kävelevän jostain :)

  VastaaPoista
 3. Mä vaan suu epähienosti auki tuijotan näitä sun kuviasi. Kyllä on upeaa! Nuo uudet ruukut näyttävät oikein tyylikkäiltä pylväiden päässä, ja violetti väri korostaa niitä hienosti. Hyvät valinnat, sekä kasvit että ruukut.

  Jos puksipuiden hankinta hirvittää, miten olisivat keijuangervot, jotka myös kestävät muotoilua? Eivät ehkä yhtä hohdokkaita, mutta toimivat tarkoituksessaan :)

  VastaaPoista
 4. Sie kyllä oikeasti rakastat puutarhoja. =)

  VastaaPoista
 5. Mulla tahtoo vähän mennä hyperventiloinnin puolelle kun näitä kuvia katson, i h a n i a .) Tarkistin muuten omilla sivuillani kuvieni koon niin kamerasta kun siirrän koneelle ne on n. 6-7 mb mutta kun avaan ne zoom browser ex -ohjelmalla ja valitsen laatutason high tilalle low ja tallennan uudelleen niin kuvan tallennuskoko pienenee n. 2 mb.

  VastaaPoista
 6. Vanhat ja uudet alueet näyttävät upeilta!
  Erityisen hienoa, että jaksat kasvattaa itse taimet tai jakaa olemassa olevista. Kasveista tulee varmasti silloin erityisen rakkaita ja vaalimisen arvoisia.
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Tämä on kyllä niin mieletön projekti, että ei voi kuin ihmetellä. Teillä on hienot ideat - ja toteutukset myös - ja ihanasti kaikkia perinteisiä kasveja vielä. Miten teillä riittää energia tähän kaikkeen?

  VastaaPoista
 8. Kaunista, kaunista! :) Olethan kuullut Karimaan puksipuista? Siellä lisätään vanhaa Karimaan kantaa, joka kestää kohtalaisesti talvia! Hieno puutarhamatkakohteena myös. ;)

  http://www.sasky.fi/oppilaitokset/huittisten-ammatti-ja-yrittajaopisto/kokemaen-toimipiste/karimaan-puutarha

  VastaaPoista