sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Juhlahumua ja tomaattien narutusta


Suuresta juhlahumusta on juuri ja juuri toivottu =) Vanhimmaisen ylppärit on pitänyt viimeiset viikot kiireisinä ja tänään oli lupa ottaa vaihteeksi rennosti. 

Muutaman tunnin päiväunten jälkeen oli rentouttavaa linnoittua Viktoriuksen uumeniin. Kylvöpuuhissa aika pysähtyy ja ajatukset saavat vapaasti virrata. Pistettiin 18 eri lajia ritarinkannuksia kasvamaan. Potagerin laajennusosa nimittäin kaipaa hurjasti uusia ihanuuksia. 


Kylvöpuuhien lomassa maistui raikas omatekoinen raparperilimppari =) Ja sitten olikin vuorossa tomaattien narutus. Tässä puuhassa tulee aina lapsuus mieleen. Meillä kun viljeltiin tomaatteja kahdessa suuressa kasvihuoneessa ja kolmannessa pitkiäkurkkuja. Taimet piti tietysti aina naruttaa ja vetosolmujen teko tuli tutuksi. Ensin naru pitää sitoa tomaatin juurelle ja siitä sitten kieputtaa varoen tomaatin rungon ympärille. Lopuksi naru pitää kiinnittää katon tai tukilangan kautta ja laittaa vetosolmu sopivalle korkeudelle, niin että tomaatin venyessä pituutta vetosolmusta voi kiristää narua tiukemmalle.Sitten huomenna alkaakin kaivattu lomalaidunaika ja taidan sukeltaa heti aamusta ihmeellisten iisoppien maailmaan potagerin puolelle =) Aurinkoista ja lämmintä kesäkuuta Teille kaikillle =)


18 kommenttia:

 1. Ihania puuhia sinulla siellä. Onnea ylioppilaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kylvö ja kasvihuonepuuhat ovat niin parhautta =)

   Poista
 2. Onnittelut ylioppilaalle! Komeat tomaatintaimet, omani on kapeita ja pitkiä liruja. Jostain syystä tänä vuonna ei tullut tanakoita taimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meidän lähitaimistolla oli tänävuonna kyllä komeita taimia =)

   Poista
 3. Upeita tomskuja! Onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Voi pitäisikin istuttaa perennojen siemeniä, nyt kun on kevään siemenistutukset saanut isoiksi ja istuteltua muualle. Meilläkin kun tuota penkkiä olisi etupihan rinteessä 10m eikä ainuttakaan kukkaa siihen vielä varattuna. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perennojen istutus on kyllä ihan parhautta. Muutamalla eurolla saa taimia ties miten paljon =) Kiitos lomatoivotuksista =)

   Poista
 5. Täällä on aina kiva vierailla ja nähdä puutarhasi uusimmat tapahtumat.

  Paljon onnea ylioppilaalle. Yksi etappi elämässä on saavutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin juhlapuheessa sanottiin, nyt on elämän helpoin vaihe ohi =) Kiitokset onnentoivotuksista =)

   Poista
 6. Onnea teille! Pihanne on kaunis. Ja kiitos vetosolmuvinkistä. Olen aina kämmänyt noi tomaattien tukemiset. Nyt pitää ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Vetosolmut ovat tosi käteviä tomaattien ja kurkkujen kanssa. Narusta voi tarvittaessa kiristää taimia ja ne pysyvät ryhdikkäinä.

   Poista
 7. Voi, teillä on ollut tärkeä juhlapäivä. Onnittelut sekä ylioppilaalle että vanhemmille!

  Ritarinkannuksen siemenet. Haa! Niitä minultakin löytyy vaikka hurumykky, täytyykin laittaa multaan. Jospa niistä saisi vielä muutaman taimen uuteen kukkapenkkiin. Minulla kasvoi joskus jopa sellainen nokeentuneen näköinen 'Phantom' -ritarinkannus, jonka sain kasvatetuksi siemenestä. Se kukki kerran ja sitten katosi maan päältä tyystin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Ritarinkannuskylvöksiä odottelen innolla. Muistaakseni meilläkin on ollut tuo mainitsemasi nokeentuneen oloinen ritarinkannus, vaan eipä sitäkään ole näkynyt vuosiin.

   Poista
 8. Onnea uudelle ylioppilaalle!
  Ja ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut taloon!

  Onpa viljelykset noiden ritarinkannusten kanssa. Eipä ole tullut mieleen, että voisi tosiaan perennojakin lisätä...hmmm. Kiva oppia uutta. ;) Vetosolmukin pitänee tässä opetella, olis illalla tomaatin tukemiset ohjelmassa. Ihanaa ja rentoa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset =) Perennoja on kätevä kylvää, ne ovat aika kelppoja kasvatettavia ja etenkin silloin kun tarvitsee niitä paljon niin tulevat kyllä hurjan edullisiksikin =)

   Poista