maanantai 23. kesäkuuta 2014

Raparperihuupassa tapahtuu kummia =)

Pieta kyseli mitä meidän raparperihuupalle kuuluu. Keväällähän pelkäsimme yöpakkasia ja raparperihuupan asennus siirtyi siirtyimistään. Lopulta se asennettiin jo hitusen pinnalle tulleiden raparperienalkujen päälle. Raparperit kasvoivat samaa tahtia auringonvalossa olevien kanssa, mutta niistä tuli aivan vaaleanpunaisia. Silloin kaikki raparperit mehustettiin yhdessä lastissa vanhimmaisen juhliin ja erityisesti noiden pimeässä kasvaneiden maistelu jäi siinä tuoksinassa.

Nyt kun ensimmäinen sato on kerätty niin päätin asentaa raparperihuupan potagerin puolelle vasta nyhdettyjen raperperien päälle. Tällä hetkellä huupassa siis valmistuu ensimmäinen täysin pimeässä varttunut minisato. Tänään kävin Pietan innoittamana kurkistamassa mitä huupassa tapahtuu? Ja siellähän oli muutama pieni raprperinalku tuloillaan =) Potagerin raparperit on istutettu vasta viime vuonna ja mätäs on vielä niin pieni, mutta ompahan kumminkin. Jouduin nostamaan huupan hetkeksi sivuun, että sain kuvattua nämä eritytisherkut. Lehdet ovat aivan sitruunankeltaiset ja varret hentoa ja kuulasta vaaleanpunaista. Äkkiä aarteet takaisin pimeään =) Odottelua on siis vielä jonkin aikaa ja pähkäilyä mihin nämä herkut käyttäisi. Pimeässä kasvatettujen raparperien oksaalihappopitoisuus on pienempi kuin päivänvaloa saaneiden. Lisäksi maun pitäisi olla aavistuksen makea.
4 kommenttia:

 1. Vautsi, onpa mielenkiintoista! En ollut moisesta ennen edes kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englantilaisissa puutarhalehdissä näitä näkyy melko usein ja taitaakin pääasiassa olla heidän juttunsa. Mutta jotenkin kiehtova ja oli pakko kokeilla =)

   Poista
 2. Voi, ne ovat niin herkän näköisiä.

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kasvavat herkullisen näköisiksi!

  VastaaPoista