tiistai 8. heinäkuuta 2014

Google+ ja kukkakuvien ihmeellinen maailma =)


Sormustinkukkaa löytyy sieltä täältä. Tämä yksilö on rantautunut purppuroine pisamineen tulikukan kainaloon. Näin kesän ja kukkaloiston kunniaksi olen jälleen viritellyt Hernepensaskujanteen Google+ sivun kuntoon. Ja ajattelinkin pikkuisen raottaa Google+ sivun mukavuuksia =)

Oikeastaan mikä Google+ sivu on? Google+ sivu on vähän kuin facebookin sivu. Seinällä voit seurata ihmisten ja yritysten juttuja, jos olet lisännyt heidät piireihisi. Google+ eroaa siinä facebookosta, että siellä on helppo verkostoitua samasta aiheesta innostuneiden ihmisten kanssa, joita et edes tunne. Vähän siis samaan malliin kuin Instagramissa. 

Miten sitten löydät kiinnostavaa seurattavaa? Itse olen tykästynyt puutarha-aiheisiin yhteisöihin. Yhteisöjä voit etsiä yhteisöjen "hakukentällä" Puutarhan ympäriltä löytyy monen moista. On kukkiin ja kasveihin erikoistuneita yhteisöjä, puutarhojen suunnitteluun, ruusuihin tai vaikkapa puutarhan diyjuttuihin erikoistuneita yhteisöjä. Itse kuulun 22 eri yhteisöön ja jaan näiden yhteisöjen sivuilla kuvia kasveista ja puutarhasta. Google+ sivuilla ihmiset sitten voivat osoittaa kiinnostusta jaetuihin kuviin antamalla + kuvalle tai kommentoimalla. Saadut + ilmestyvät kuvan alle näkyviin ja näkyvät myös blogisi yläreunassa olevassa navigointipalkissa aivan ruudun vasemmassa yläreunassa. 

Homman ydinjuoni on siis se, että hyppää mukaan kiinnostaviin puutarha-aiheisiin yhteisöihin ja jakaa näiden yhteisöjen sivuilla kuvia tai linkkauksia omaan blogiin. Kaikki mitä jaat yhteisöjen sivuilla näkyy sitten koosteena omalla sivullasi. Suomenkielisiä puutarhayhteisöjä Google+:ssa ei juurikaan ole vaan kannattaa hypätä rohkeasti englannin tai vaikkapa ranskankielisiin yhteisöihin. 


Tässä on kuvakaappaus Hernepensaksen Google+ sivulta. Kunkin jaetun kuvan ylälaidassa ylimmäisenä näkyy harmahtavalla yhteisön nimi, jossa kuva on jaettu. Tämän jälkeen näkyy ketä kuvan on jakanut, eli meidän tapauksessa Hernepensaskujanne. Sen alla näkyy minkä alaotsikon alle kuva on yhteisössä laitettu. Yhteisöissä on yleensä valittavana hurjasti erilaisa alaotsikoita, jonka alle haluat kuvasi näkyviin. Tämä alaotsikko valitaan kuvan latauksen yhteydessä. Sitten voit lisätä mieleisiäsi hästägejä kuvalle ja niiden alla näkyy teksti, jonka kirjoitat kuvalle sekä tietysti itse kuva. Pääasiassa käytän teksteinä kasvien latinankielisiä nimiä tai vain muutaman sanan kuvauksia aiheesta. Kuvan alla näkyy kuvan saamat + painallukset sekä mahdolliset kommentit ja kuvan eteenpäin jakamiset. Aikalailla samantyyppistä kuin Instagramissa, mutta täällä voit löytää kiinnostavat asiat ja aiheet yhteisöjen kautta =)
Tästä kuvakaappauksesta näkee vielä mistä nuo yhteisöt helpoiten löytää =) Ei muuta siis kuin kokeilemaan ja etsimään kaikkea kivaa maailmalta =)


Tästä pääset seuraamaan hernepensaan Google+ sivua =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti