perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kukkarakkautta =)

Sateet ja lähes trooppinen ilma lisäävät kasvun ja vehreyden vauhtia. Kesäkuussa leikattu pensasaita on saanut uutta kasvua, istutukset ovat lähteneet hyvin alkuun ja 73 pikkuista ritarinkannusta on päässyt potagerin mehevään multaan vankistumaan. Potagerissa kaikki on odottavaa, ensi kesän uutta loistoa odottavaa. Sillä ensi kesänä siellä on sellaista ritareiden loistoa, että sitä ei voi kuin hengitystä pidätellen odottaa =)

Puutarhamme ainokaisia alkuperäiskasveja on tuo oranssinen päivänlilja. Vuosien saatossa sitä on jaettu talon seinustoja kiertämään ja sittemmin myös potagerin puolelle. Vanha päivänlilja on kiitollinen kesänkukkija ja sen lämmin ja syvä oranssin sävy toimii erityisen hyvin yhteen laventeliin vivahtavien ritarinkannusten kanssa.

Reippaat sateet ovat kaataneet ritareita pitkin pituuttaan ja osa lepuuttelee häikäisevän kauniita kukkavanojaan tyräkkien syleilyssä. Muutamat myöhässä kukkivat särkyneet sydämet ovat puolestaan kietoutuneet sateelta säästyneiden ritarien kaulalle tai vielä nuppujaan kasvattavien liljojen nupputerttuihin.


Tämän kesän uusin tuttavuus on ihanainen nepalin hankikki. Innostuin nepalinhanhikeista taannoin, jo vuosia sitten.  2011 ilmestyneessä Trädgårdsliv lehdessä olleessa artikkelissa oli esittelyssä nämä ihanuudet ja voi se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Vasta tänä keväänä löysin taimia lähitaimistolta ja nyt ensimmäiset kukat ovat avautuneet ja voi ihanuutta. Ensi talvena tilaan varmasti näiden siemeniä ja potagerin alalaitaan tulee oikein kokoelma erilaisia nepalin hanhikkeja =) Aurinkoista ja nautinnollista viikonvaihdetta Teille kaikille =)8 kommenttia:

 1. Nepalinhanhikki on suloinen! Jostain syystä minun ainokainen taimeni otti ja kuoli parin vuoden jälkeen. Joskus perennat ovat lyhytikäisiä jo luonnostaankin, mitään erityistä syytä menehtymiseen ei aina tarvita.
  Toivottavasti peurat eivät löydä teille, meilläpäin ne kun syövät nousevat ritarinkannukset. Vain aivan talon seinustalla kasvavat ovat säästyneet - yleensä :-/
  Ihanaa kukkaloistoa siellä on jo nyt tänä kesänä, ensi kesää voi tosiaan odotella vesi kielellä! Särkyneetsydämet ovat herkkiä kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosiaan perehdyin vinkistäsi tuohon nepalin hanhikkiin ja se todellakin näyttää olevan lyhytikäinen. No yritän kuitenkin, sillä ne ovat niin kauniita =) Täällä peurat ja hirvet ovat antaneet ritareiden olla rauhassa, vaikka niiden sorkan jälkiä joskus tuolla potagerissa näkyykin =)

   Poista
 2. Minulla on nepalinhanhikki ollut nyt muutaman vuoden, kukkii todella kiitettävästi. Meksikonhanhikki on aika saman värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon meksikon hanhikkiin pitääkin perehtyä. Jotenkin nuo hanhikit innostavat tänä vuonna =)

   Poista
 3. Runollista, särkynyt sydän syleilee ritaria.

  VastaaPoista