torstai 3. heinäkuuta 2014

Puutarhurin vaatekaapilla

Kotihiiren kolon Maija toivoi postausta puutarhurin pukeutumisesta =) Tässä siis raotusta Hernepensaskujanteen puutarhavaatekaappiin. Pukeudun puutarhahommiin jokasäällä näihin vetimiin. Auringosta en niin välitä ja siksi päällä on aina musta pitkähihainen paita, mallia poolo tai pyöröpääntie. Pidän siitä jos ihoa vasten on selvää villaa, joten paidassa pitää siis olla villaa. Kuumalla villa hengittää ja kylmällä lämmittää.

Sitten varustukseen kuuluu vanhat mustat verkkarit tai farkut. Niiden tavaramerkkinä on polvikulumat tai pikemminkin puhkeamat. Kesässä kuluu vähintään yhdet housut niin riekaleiksi, että niitä ei voi enää käyttää. Nämä kuvan housut on otettu käyttöön tämän vuoden toukokuussa eli käyttötuntumaa niille on kertynyt pari kuukautta.

Villasukat paljaisiin jalkoihin on aivan ykkösjuttu. Kylmällä kahdet päälekkäin ja kuumalla yhdet riittää =) Villasukkia löytyy jos jonkinmoisia. Joskus pidän villasukkien alla myös metsästäjänsukkia. Nyt metsästäjän paksuja vihertäviä villaneulossukkia on ollut huonosti saatavilla niin pääasiassa jalkoihin on sujahtaneet villasukat. Tähän pätee sama kuin paitaankin - kuumalla hengittää ja kylmällä lämmittää.

Huivi kuuluu puutarhan ykköstamineisiin. Ilman huivia en astu laisinkaan puutarhaan. Huiveja löytyy tuo vaaleanpunainen, valkomusta ja sitten mustavalkoinen. Huivi suojaa korvia tuulelta, päätä auringolta ja sen alla hiuslookin ei tarvitse olla katukunnossa =)

Jalkinevarantoon kuuluvat 5€ turkis crocsjäljitelmät. Crocsjäljitelmät saa vaikka juostessa jalkaan ja niihin mahtuu villasukatkin mainiosti. Tästä syystä valinta osuu enimmäkseen näihin. Crocsjäljitelmiä kuluu kesässä yleensä yhdet. Pohja kuluu yleensä puhki niin, että kivet, mullat ja vedet sujahtavat sisään ja kastelee varpaat. Kumpparit kuuluvat myös vakiovarusteisiin. Niihin sonnustaudun silloin kun puuhaan kiviaidanteen luona, kärrään hevosenkakkia, sataa tai trimmeröin.

Hansikkaita löytyy joka nurkan ja notkelman takaa. Niitä kuluu kesässä ainakin kymmenkuntaparia. Nuo Guiden hanskat ovat vuosien saatossa osoittautuneet parhaiksi. Ne istuvat käteen ja niillä saa hyvän tuntuman kasveista ja työkaluista puutarhuroidessa.

Oikein kylmällä säällä on sitten vielä ikivanha fjälrävenin kansimallinen untuvatakki. Siinä on edessä supersuuret ja hyvät taskut ja untuva lämmittää vanhuudesta huolimatta vallan mainiosti.

Näin kaameissa vetimissä meillä siis työskennellään =) Puutarhuroinnissa on mielestäni siis syytä olla toimivat ja mukavat vaatteet, joita ei tarvitse pätkääkään varoa töissä.





Jos oikein haluaisin hifistellä niin haluaisin tällaiset =) Hunterin RHS-original kumpparit, jotka muuten juuri nyt näyttävät olevan alennuksellakin Hunterin verkkokaupassa. Näitä olen himoinnut jo vuosia. Mutta matkassa on yksi mutta =) Nämä on suunniteltu pillisäärille ja pohkeeni ympärysmitta on kriittiset 2cm paksumpi kuin varren levein kohta. Olen mitannut useamman kerran, mutta pohje vaan ei tunnu ohenevan vaikka kuinka uskottelisin ;) Eli näistä voi vain haaveilla, koska ne lyhyempivartiset eivät näytä laisinkaan niin timmeiltä kuin nämä =)
Sitten mustat fjälrävenin polvipaikoin vahvistetut vaellushousut voisivat sopia oikein vallanmainiosti unelmieni puutarhapukeutumiseen. Niistäkin kyllä polvet kuluisivat varmasti puhki ja olisin jälleen housuhankinnan edessä =)


Tämmöinen musta villaneulepaitakin voisi olla aika söpö tuolla puutarhassa =)
Ja tietysti uusi huivi =) Miten sinä pukeudut puutarhatöihisi?

23 kommenttia:

  1. Vau, mitkä kukkakumpparit! Voittaa mun punaiset Tretornit mennen tullen, varsinkin kun omat on numeroa liian suuret ja sukat pyörii aina jaloissa. Suuri hermojenmenetysfaktori tuo sukka-asia ollut jo monta vuotta mut en ole saanut hommattua uusia sopivamman kokoisia.

    Rönttävaatteissa täälläkin tehdään töitä, tosin tällä hetkellä mammavaatteissa, jotka mahtuu päälle. Joskus olis kiva saada kauniit työhousut, näitä gardengirl-tyylisiä tai muita. Pääasia, että kestävät ja niissä voi helposti kyykkiä kukkapenkkien ääressä, ei ulkonäöllä oikeasti ole niin väliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne punaiset Tretornitkin on niin hienot, että =) Tiedän tuon sukkatunteen ja se kyllä kiristää. Mun rytöt kumpparit on onneksi just sellaiset, että sukat pysyy jaloissa =)

      Poista
  2. Hih, nämähän olivat melkein alibimateriaalia :) Nuo kukkakumpsut olisivat aivan ihanat Sinulle kun siellä täydellisen kauniissa potagerissasi puuhastelet! Mikä kumma on kun varsien pitääkin olla niin kapoiset, onko mukama tarkoitettu vain kaksimetrisille malleille ne saappaat. Itse touhuan pihalla niissä vaatteissa missä satun sinne menemään, olen tosi huono pukeutumaan järkevästi. Eli piha-asuna saattaa olla yöpaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein alibimateriaalia =) hih, Meillä ei voi mennä yöpaidassa puutarhaan kun siitä on suora yhteys tielle ja naapurikin yleensä pysähtyy hetkeksi rupattelemaan =)

      Poista
  3. Vanhat farkut, jos on kylmä niin päälle vielä ulkohousut, tosi vanhat ja kulahtaneet;) Ja takkina, jos tarvii, huppari tai fleecevuorattu malli, kirpparilta. Kenkinä monesti crocs-jäljitelmät tai nauhalliset kunnon kävelykengät. Eli tyylikkäänä täälläkin;)
    Toki jos on oikein lämmin, shortit ja paita, mutta niistä ei oli työversioita:)
    Nuo saappaat ovat kyllä ihanat, mun vaan ei tuu juurikaan saappaita käytettyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi vissiin pistää puutarhaladyt catwalkille ;) Rönttövaatteet on kyllä niin parhaat kun ei paljoa tarvitse varoa. Meillä joutuu kyiden takia välillä turvautumaan saappaisiin.

      Poista
  4. Oiva idea postata puutarhavaatteista. Olisihan se mukava hankkia uutta ja kaunista, mutta eipä ne uutuudetkaan pitkään pihahommissa hyvinä pysy. Kun laittaa normikäytöstä poistetut verkkarit pihahommiin, ei harmita yhtään polvistua multaiseen maahan. Joskus olen laittanut kumpparitkin pesukoneeseen, kun ovat niin tönkkönä kurasta ja sotkuista. Hyvin ovat senkin kestäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kumpparin pesu kuulosti kyllä niin kätsyltä, että taidan kokeilla joku kerta. Tuo on juurikin se miksi ei tule hankittua mitään uusia puutarhavaatteita kun ne menisi hetkessä kaameaan kuntoon ja mullakin on vielä taipumus maalailla samaiset puutarhavetimet päällä. Mullan ja kulumien lisäksi tulee vielä siis maalitahrojakin.

      Poista
  5. Hihii, mahtava postaus! Minäkin kuljen rytkyissä. Aina haaveille katson Garden Girlin vaatteita, mutta kun en yhtään ole sen sortin ihminen, että niin näteissä kukkakuoseissa kulkisin niin hyllyyn jäävät. Ehkä vanhemmalla iällä olen sellainen kukkalady? :D

    VastaaPoista
  6. Vaatetuksesi on kuin suoraan täältä :) Vaatteiden pitää olla sellaiset, että voi huoletta konttia mullassa. Tänään oli tosin vain kietaisumekko, sillä olihan lämmin ja villasukatkin uskalsin jättää pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin sellaiset, että voi huonetta konttailla =) Mulla on polvissa sellainen kantapäänahkakin kun tulee liikuttua enemmän kontallaan kuin pystyssä ;)

      Poista
  7. Ihana postaus! Teillä on niin isot projektit siellä, että vaatetuskin on vähän toista kuin minulla "valmiissa" pihassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näissä projekteissä tärvääntyy hetkessä kaikki. Hyvä kun uskaltaa arkivaatteissa edes piipahtaa tuolla puutarhassa kun jää aina jotain pientä puuhaamaan =)

      Poista
  8. Ihana postaus ! Samanlainen valkoinen huivi ja haisaappaat on täälläkin ja rönttövaatteet. Pääasia on, että ovat mukavat eivätkä kiristä mistään. Kasarivaatteitakin on uusiokäytössä pihalla :) Vanhat väljät colleget ovat mukavia pihalla viileämmällä säällä. Aivan ihanat nuo kukkasaappaat ! Mutta aattele positiivisesti, kukat olisivat kuitenkin vähän ajan päästä kuran peitossa ja harmittaisi sutata ihania saappaita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin ihanalta kun hengenheimolaisia kommenttien täydeltä =) Suoranainen rönttävaatekerho ;) Tottahan tuo on hetkessä kukkasaappaat olisivat entiset, jos mokomat mahtuisivat niin niitä ei varmaan raaskisi käyttää =)

      Poista
  9. Mä olen miettinyt monet kerrat, että kuvaan itteni rytkyt päällä ja teen päivän asu postauksen. Monesti mulla on kyllä jotkut karmeat collegekankaiset pätkäistyt shortsit jalassa, että ei niitä kukaan katselisi. Mäkin haaveilen huntereista, mutta eihän siinä ole mitään järkeä kun ne menisivät kuitenkin mutaisiksi ja sitten harmittaisi. Eikö olisi mainiota, kun puutarhablogeissakin alkaisi näkyä päivän asu postauksia? Siinä olis muotibloggaajat ihmeissään :D

    Kiva tuo edellinen postaus. Hih! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin tuota postausta tehdessäni, että indiedaysin muotiboggarit ovat ihmeissään kun ruutuihin tupsastaa näin muodikasta materiaalia ;) Päivän asu ei olisi huono teemapostaus idea silloin tällöin - taitaisi vaan vahvistaa puutarhaheimohenkeä ;)

      Poista
  10. Kiitos jälleen kerran vastauksesta :)
    Eli samoilla linjoilla menemme puutarhatyö vaatetuksen suhteen, vähän semmoista parhaat päiväsnsä nähnyttä :D
    Kysymys tuli lähinnä mieleen, kun olen etsinyt itselleni päähinettä pihatöihin, kun nuppini on tavattoman herkkä auringolle. Lippis menee, mutta parempi olisi lierihattu, suojaa niskaakin sitten vähän.
    No lierihatut on vähän ongelmallisia, aika "tätimäisiä", ei saa kukaan nyt ottaa itseensä :) , mutta löysin nyt itselleni lieri hatun, vähän "ranch"-henkisen, ehkä esittelen sen blogissani joskus.
    Olen muuten ihmetellyt jossain messuilla sellaisia nättejä ja turhan kalliita kukkahaalareita puutarhatöihin, että kuka niitä raaskii pihalla liata..?
    Ja nuo kumpparit olisi kyllä makeet!

    VastaaPoista
  11. Hauska postaus!
    Samanlaisissa konttausvetimissä täälläkin liikutaan pihalla. Villasukat jalkaan ja crocsin jäljitelmät perään. Itsekin olen tykästynyt villaan.
    Minä en tule laittaneeksi huivia päähän. Sen sijaan
    kietaisen sen kaulaani. Se lämmittää niskaa ihanasti. Ja jos tuulee vahvasti sen voi hätätapauksessa kietoa myös päähän.

    VastaaPoista
  12. Hei ja kiitos kauniista blogistasi! Olen seuraillut jonkin aikaa merkkiä jättämättä. Minulla on Hunterin kumpparit ja muodokkaat pohkeet. Mutta minullapa onkin säädettävä malli, eikä tuollaista valesäätöä, kuin kuvan kumppareissa. Itselläni on mustat, mutta varmasti näitäkin on vaikka missä kuosissa, no ei ehkä RHS:ssa tosin. Omani tilasin aikoinaan Country Attiresta, ja siellä on nyt menossa hyvät alet. Lapselle tilasin kolmellakympillä pinkit glitter-Hunterit. Onhan siellä muutakin peribrittiläistä vaatetta ja tarviketta.

    VastaaPoista
  13. Ihanan todelliset puutarhavaatteet! Niillä on oikeasti tehty hommia, eikä vain katseltu päältä!

    VastaaPoista
  14. Hei, käyn aina välillä lukemassa blogiasi ja nyt huomasin tämän vanhan postauksesi.
    Kivitöissä kestävimmiksi hanskoiksi olen todennut harmaat Tegeran talvihansikkaat (pienin koko on 8). Ne on kalliit hanskat, mutta kestävät pitkään käytössä. Minulla on vasta toinen pari käytössä neljän vuoden kivityö urakan jälkeen.

    VastaaPoista