lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kurjenmiekkoja ja huumaavan tuoksuisia narskuja


Perjantaina kävin työkeikalla Loviisan aitassa ja ajattelin samalla piipahtaa pikaisesti Raision Plantagenissa. Pikaretki osoittautuikin onnekkaaksi. Olin nimittäin haaveillut jostain ihanista kevätkukista, jostain muista kuin keltaisista narskuista. Ja kierroksen loppumetreillä löysin kuin löysinkin pikkuisen pöydän narskujen seasta jossa oli ihanaisia kevätkurjenmiekkoja ja violettiin vivahtavia suuria helmililjoja. Ja se oli tietysti menoa siltä seisomalta. Kevätkurjenmiekoista olen iät ja ajat haaveillut ja ihastellut niitä muiden blogeissa, mutta nyt meilläkin on neljä pikku mätästä näitä kevään kutsujia.

Tiesittekö muuten, että Plantagen on palkannut visualistin tekemään Suomen Plantageneista yhtä houkuttelevia kuin Ruotsin. Kuulin tämän piipahtaessani tuossa jokunen viikko sitten Myymälämessuilla ja innostuin kovasti aiheesta. Olisi niin upeaa jos esillepanot olisivat houkuttelevia ja inspiroivia ja samalla valikoimaan saisi tulla lisää erikoisuuksia ;)


Helmililjat ovat niin ihkuja, mutta suurimmaksi osaksi tarjolla on niitä tavallisia pienempikasvuisempia sinisiä ja silloin tällöin myös valkoisia. Tämä suurempikokoinen ja violettiin vivahtava (Muscari Latifolium) näytti kyllä super viettelevältä. Tällaisia voisikin hankkia lisää tuohon meidän suunnitteilla olevaan välitilaan.


Ja tietysti muutama valkea perunanarsku piti ihan tuoksun tähden hommata. Tästä se kevät pörähtää käyntiin ja ajattelinkin istuttaa nämä pikapuoliin jo sulaneeseen maahan =) Mukavaa viikonvaihdetta Teille kaikille


24 kommenttia:

  1. Mulla kesti hetken aikaa miettiä, että mistä ihmeen suunnasta Raisio on Loviisan-matkan varrella ennen kuin tajusin :-D
    Mahtavaa! Muscari latifoliumia ei löydy Suomesta yleensä ikinä mistään!!!
    *starttaa Plantageniin*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, kumpa olisin tajunnut tuon helmililjan niin harvinaislaatuiseksi niin olisin hamstrannut vielä muutaman =)

      Poista
  2. Ihguja<3 Minä ostin ne tete narskut eilen, paremman puutteessa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävää miten vähän on muita kuin noita tete narskuja tarjolla =)

      Poista
  3. Ihania kukkia! Mulla on terassilla krookuksia, helmililjoja ja tetejä. Jotakin narsissia ostin myös, mutta se ei kuki vielä aikoihin. Perunanarsisseja on saatava viimeistään päsiäiseksi. Kevätkurjenmiekkoja kasvaa Israelissa jo kukkapenkeissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh tätä menoa pääsiäisenä ei ole enää juurikaan kukkijoita. Kevät kun tulla höyryää niin hurjaa kyytiä =) Ihania totisesti nuo kevätkurjenmiekat =)

      Poista
  4. Onpa ihanan keväisiä! Kiva kuulla myös että Plantagenin imagoa aletaan kohentaa ja minustakin erikoisuuksia saisi löytyä enemmän. Täällä kaakkois-Suomessa odotellaan kevättä vielä jonkin aikaa, on nimittäin vielä lunta ihan reippaasti. Ehtii tekemään siis niitä suunnitelmia vielä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä kevät hyrrää niin, että hyvä kun vauhdissa pysyy. Onneksi sinulla on aikaa vielä hetki suunnitella =) Tosiaan noita harvinaisuuksia saisi olla enemmän tarjolla =)

      Poista
  5. Juuri eilen katselin The Great British Garden Revivalista jaksoa iiriksistä ja muistelin Saaripalstan Sailan Katharine Hodgkineja... Aivan naulan kantaan tämä postaus siis. Nämä minikokoiset aikaiset ovat alkaneet viedä myös mun sydämeni, apua! (=taas lisää kasvi-ihastuksia!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy kyllä muistaa kurkata muutama puutarhaohjelma iltapalaksi. Kaipaisi vähän uusia ideoita ja kivaa katseltavaa. Sailalla kasvaa paljon ihanuuksia =)

      Poista
  6. Ooh mitä löytöjä! Olisikin jo aika kohentaa omia sisääntulon ruukkuistutuksia... Ihanan keväinen fiilis tuli näistä kuvista, kiitos =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan himo kasvaa ja tekisi mieli etsiskellä lisää kivoja taimia =) Mutta taimikaupat eivät taida vielä olla aivan iskussaan =)

      Poista
  7. Oijoi miten keväisen näköisiä :) Voi kun tännekkin tulisi Plantagen... Hyvää naistenpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on aivan superkeväistä ja aurinko lämmittää jo kovasti =)

      Poista
  8. Kevätkurjenmiekat ovat ihania! Niitä muistaakseni meni viime syksynä omaan pihaan talvehtimaan, toivottavasti onnistun niiden kanssa. Väri on niissä sen verran upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kevätihanuutesi olisivat selvinneet talvesta hyvin =) Pitääkin tulla kurkkimaan miten niiden on käynyt, jos vaikka vilaukselta näkisi kauniita sävyjä =)

      Poista
  9. Vitsit miten ihania löytöjä! Olispa meilläkin Planttu vähän lähempänä. Ja Suomessa voitais ottaa useammassakin puutarhaan liittyvässä jutussa mallia länsinaapurilta niin alettais päästä kunnon fiilikseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mallia saisi ottaa ja reilulla kädellä. Niin ihkua olisi käydä insppiroivilla taimistoilla =)

      Poista
  10. Ihania ostoksia! Tuo isohelmililja on kyllä veikeä, en ole sellaista nähnyt kuin kuvissa. Ja kevätkurjenmiekat ovat lemppareitani. Tänäkin vuonna kasvatin niitä itse kukkiviksi, kun on tuo kellari käytössä. Ihanat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätkurjenmiekat ovat niin ihania. Pitää syksyllä tilata niitä jostain, jos saisi ensi kevääksi potageriin vaikka niitä =)

      Poista
  11. Samaiset kevätkurjenmiekat hain kellarista jokunen aika sitten. Ne on kyllä ihania! Näyttävät kuvissasikin niin herkullisilta :)

    VastaaPoista
  12. Ihania kevätkukkia, ei ihan niitä ruokakaupasta saatavia... Ehkäpä munkin tarvii käydä katsomassa kukkakaupan tarjonta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakaupassa pitänee munkin piipahtaa vaikka huomenna töiden jälkeen. Nuo kevään ihanuudet ovat vaan niin kauniita =)

      Poista