sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Potagerin pauloissa
Potager tuntuu olevan oiken tämän kevään muotisana =) Niin monesta ihanasta blogista on saanut lukea, että tämän kevään ja kesän suunnitelmiin kuuluu potagerin suunnittelu ja toteutus. Potagereissa onkin niin valtavasti erilaisia toteutusmahdollisuuksia, että tuskin maltan odottaa millaisia hienouksia syntyy. Meidän potagerissa on myös vaihteeksi kevätsuunnitelmien aika ja tänä vuonna potageriin saapuu neljä kylmälavaa pikkutaimille, neljä uutta obeliskiä ja potageria ympäröivä orapihlaja-aita. Niillä nyt ensialkuun pitäisi päästä taas alkuun uudistusten suhteen. Ehkäpä muutama uusi marjapensas pitää istuttaa ja mustikoiden ympärille pitäisi ehdottomasti saada pysyvä aita, suojaamaan niitä jänöiltä.

Potagerin puhdistustyöt saavat vielä odottaa, sillä ensin siistiminen aloitetaan yläpihan puolelta ja sieltä sitten pikkuhiljaa siirrytään kohti potageria.

Kiviaidan reunukseen pitäisi myös keksiä jotain kivaa. Ongelmana ovat aidassa asustavat kyytsöset. Joten aidanreunus pitäisi omma jotain todella helppohoitoista ja erittäin matalaa. Pitänee alkaa suunnittelemaan jotain pientä =)


Obeliskit ovat olleet koko talven potagerissa ja antaneet lakastuneelle potagerille hitusen ilmettä talvellakin. Viime vuonna istutettu espalier-omppupuu on selvinnyt talvesta hienosti ja tänä vuonna se ottaakin sitten ensimmäiset askeleet kohti kynttelikkömallia. Juhuu näitä on ehdottomasti saatava lisää yläpihalle tulevaan muototarhaan.

Mutta nyt heipat ja kohti puutarhahommia, sillä keli on mitä mahtavin =) Ja kaikki potagerhullut linkatkaa kommentteihin suunnitteilla tai valmisteilla olevista potagereista =) Niitä on hienoa päästä ihastelemaan =)


13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia teidän potangeristanne! Ja myös lumettomia kuvia. Minulla ei ole vastaavia suunnitelmia. Mittanauha on itselleni niin vieras työväline. Ihailen silti muiden Potangereita ja haaveilen toki myös sellaisesta, realiteetit vain ovat toista mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meillä kun tuo mitta on varmasti kasvanut kiinni käsivarteen niin vastapainona on vuorostaan ihanaa ihailla vapautuneita ja rentoja puutarhoja =) Ei siis syytä huoleen =)

   Poista
 2. Eikö ole ihanaa kun talven jälkeen taas suunnitelmat pursuavat päästä ja vanhojenkin istutustusten uudelleen heräämistä odottaa innolla? Minäkin siivoilin eilen pihaa ja perennapenkkejä. En meinannut sisälle malttaa tulla.
  Odotan mielenkiinnolla, miten potagerisi herää kevääseen ja sun uusia mahtavia ideoita. Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä talven jälkeinen aika on suorastaan petollisen vaarallista. Niin helposti huomaa ajautuvansa uusiin suunnitelmiin ja väliin tuntuu, että pitäisi olla vähintäänkin Kroisos Pennonen, jotta kaikki haaveet saisi toteutettua =)

   Poista
 3. Hyvät suunnittelmat. Peukut täältä orapihlaja-aidalle, nappi valinta! Laitoin sulle meiliä blogin sähköpostiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan vertailtu ahkeraan noita aitoja ja päädytty siihen, että orapihlaja on juurikin toimivin potageria reunustamaan =) Tiivis ja kohtalaisen terve ja siitä saa reilun korkuisen =)

   Poista
 4. Niin hienolta näyttää jo nyt vaikkei vihreää näy vielä missään! Ihanaa kun on kevät!
  Minunkin puolestani tervetuloa bloggajien tapahtumaan! Ihanaa tavata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Odotamme jo intona tapaamista =)

   Poista
 5. Perennapenkkejä on putsattu täälläkin ihanan auringonpaisteen helliessä hipiää. Teillä näyttää olevan jo täysin lumetonta.

  VastaaPoista
 6. Nuo obeliskit ovat tosi hienoja! Oletteko tehneet ne itse? Olisiko sinulla niistä jotain mallipiirroksia tai ohjeita? Jotain tuollaisia myös oma puutarhani kaipaisi. Valmiiden ohjeiden pohjalta olisi helpompi ryhtyä soveltamaan omanlaisia malleja.

  VastaaPoista
 7. Teidän täytyy kyllä ehdottomasti alkaa järjestää potager-matkoja tontillenne - mikään ei innosta paremmin kuin tuon näkeminen. Saattaa tosin lannistaakin; on teidän helmenne sellainen... no, helmi!

  VastaaPoista