maanantai 13. huhtikuuta 2015

Luvassa nenämusiikkia =)

Sinisyydestä on astuttu valkeuteen. Valkeat krookukset tai sahramit kukkivat potagerin käytävillä. Vuosi vuodelta pikkiriikkiset mättäät ovat hitusen kasvaneet kasvamistaan. Mutta oi ihanuus, jos jonakin keväänä koko potagerin keskikäytävä olisi suloisen valkeuden ympäröimänä. Kumpa tänä syksynä saisi aikaiseksi tilata näitä oikein urakalla

Yksi pikkuinen on eksynyt talon seinustan kukkapenkkiin, joka on muuten vielä talven jäljiltä ruskeana. Onneksi tällä viikolla on muutama päivä vapaana niin jos vaikka ehteisi hitusen puhdistamaan tätäkin penkkiä.Ja narskut... Kohta on valkoisuutta yläpihallakin, kun nämä vanhat, huumaavan tuoksuiset narskut avautuvat. Tuoksut puutarhassa ovat niin vietteleviä. Lainasin jokin aika sitten kirjastostakin kirjan tuoksuvista puutarhoista, ehkäpä tänä kesänä lisätään aistien nautintoa ja hankitaankin tuoksuja, ihania tuoksuja, valloittavia tuoksuja ja hurmaavia tuoksuja - ahhh - nenämusiikkia sielulle ja mielelle, niin kuin Teppo Koiruus tokaisisi ;)


14 kommenttia:

 1. Nenämusiikkia...siitä minä pidän.
  Ja lisäksi on puutarhassa myös korvamusiikkia. Mustarastas huiluilee suloisesti ja peipot laulavat sitä kauan kaipaamaani biisiään. Välillä kurkiaura töräyttää muutaman vahvan soinnun kaiken päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kanssa melkoinen orkesteri tuolla potagerissa ja lisänä vielä lokkiparvi, joka on saapunut muokattujen peltojen perässä =)

   Poista
 2. Ihanat kuvat jälleen. Kisu Pikkukuukin tykkäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ei ihme, että Kisupikkukuukin oli haltioissaan ;)

   Poista
 3. Voi, miten hienoja kuvia! Ihana tuo valkoinen krookus, herkkä ja kaunis <3

  VastaaPoista
 4. Vau, mitä kuvia ! Tästä se ihanuus vähitellen alkaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tästä se kevään ihanuus alkaa =)

   Poista
 5. Kyllä Teppo Koiruus tietää! :) Varsinkin noiden valkoisten narsissien tuoksu on kyllä niiin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teppo Koiruus on niin hyvä =) Valkeiden narskujen tuoksu suorastaan huumaa =)

   Poista
 6. Upeita nuo valkoiset krookukset!

  VastaaPoista
 7. =) Sun ihanassa paikassa ollaan myös herätty kevääseen. =) Miten muuten, saiko siun potageri olla talven rauhassa vai onko joku ötökkä tms tehnyt siellä tuhojaan??? Toivon, että kaikki istuttamasi ja vaalimasi saivat nukkua rauhassa talviunta. Joistakin kasveistahan ei tosin vielä näe, jos jokin tuho on niitä koskettanut...
  Toivon parasta. =) Ja kiitos miun liljan tunnistuksesta. =))) Mahtavia kevätpäiviä siulle.


  Meilläkin narskut ovat tulosillaan esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti =) Potager sai olla ihan rauhassa tänä talvena, vaikka paljon siellä olivat hirvet ja peutat tallustelleetkin =)

   Poista