lauantai 30. toukokuuta 2015

Kaunis kiitos =)

Oma ammattini on uutuuden jännitystä, uusia polkuja, omia ratkaisuja, yhdessä oppimista, riskien ottoa, uusia aluevaltauksia, onnistumisia, epäonnistumisia ja uusia alkuja ja uusia onnistumisia, ihania ihmisiä ja ainutlaatuisia tarinoita =) Voi miten etuoikeutettu olenkaan saadessani työskennellä vuosittain nuorten, innostuneiden ja elämänmakuisten ihmisten parissa ja nähdä heidän nousunsa kerta toisensa jälkeen kukoistukseen ja omille siivilleen, jotka kantavat tulevaisuuden teille =)

Eilen oli jälleen kerran sekä uuden alun, että jäähyväisten aika. Kaksi vuotta ihanaa matkaa taittaneet uudet visualistit valmistuivat. Yhdessä kuljettu matka on jättänyt paikan meidän jokaisen sydämeen ja ennen kaikkea ihania muistoja, naurua, iloa, onnistumisia ja ripauksen kyyneleitäkin. Huoh =)

Olen tainnut vuosien varrella ja työn touhun lomassa höpöttää yhden jos toisenkin kerran puutarhasta ja unelmista sen laajentamisen suhteen. Olemme yhdessä tutustuneet ja kaikkien intohimot ja kiinnostuksen kohteet ovat olleet osana arjessa. Eilen sitten kun lähdimme juhlallisuuksien jälkeen valmistuneiden kanssa syömään ja nauttimaan vielä hetkisen toistemme seurasta ennen irottautumista niin yllätys oli sanoinkuvaamaton kun ravintolaan raahattiin naurussasuin jättiläismäistä puuta. Vauh - läpäisin tentinkin, jossa kysyttiin, että tunnistatko Jori mikä tämä on ja tietysti tunnistin ihanaisen, herkän ja tunteikkaan kyynelkoivun, jota myös itkukoivuksi kutsutaan. Tuleva arborentum oli siis saanut ensimmäisen asukkaansa ja erityisen asukkaan, niin täynnä elettyä elämää ja ihania tarinoita =) Eilen vielä nauroin, mutta tänään muutama kyynel vierähtää tätä kirjoittaessa, onnen kyynel. Kiitos kaunis ihanaiset =) Ja onnellista ja vivahderikasta matkaa =)Eikä siinä vielä kaikki. Aivan kuin arborentumissa kuuluu niin puun juurella oli kaiverrettu kyltti ja juuripaakku oli ihanaan valkeaan pellavakankaaseen kääritty =) Raaskiiko tätä edes istuttaa? Ei vaineskaan paikka on jo katsottu valmiiksi. Viktoriuksen nurkalta alkaa polku Arborentumin uumeniin ja tietysti kyynelkoivu pääsee paraatipaikalle toivottamaan arborentumiin saapujat tervetulleiksi =) Voin myös ihailla sitä tuolla Viktoriuksessa puuhaillessani niin aamuauringon ensisäteissä kuin iltaauringon punassakin ja muistella Teitä kaikkia ihanaisia =)


Näin upea alku siis arborentumille ja nämä rähjääntyneet kuusenalut saavat väistyä tämän ihanuuden tieltä ;) Onnea ihanaista vielä kaikille valmistuneille ja ihanaa kesälomaa teille vielä opintojaan jatkaville. Suuntaan tästä ulos ja lapion varteen ja kohti uusia seikkailuja =)


25 kommenttia:

 1. Vähän samanlaiset tunnelmat täälläkin. Kolme vuotta yhteistä taivalta takana ja nyt oli jäähyväisten aika. No, nyt työ ei häritse harrastusta toviin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mukavaa tutustua aina uusiin ihmisiin ja sitten taas päästää irti ja taas tulevat uudet =) Nyt tosiaan päästään oikein antaumuksella noiden puutarhajuttujen kimppuun =)

   Poista
 2. Olipa ihana lahja. Nyt muistat tuon porukan kyllä pitkään. Varmaan muistaisit ilman puutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihastuttava lahja tosiaan =) Mutta tuo porukka pysyy mielessä läpi elämän muutoinkin =)

   Poista
 3. Kuvasit ja kirjoitit valmistumisesta niin kauniisti, että täällä lukijankin silmä kyyneltyi. Ihanan lahjan sait ja muistat tämän kevään aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - tuo ammattiin kasvun matka ja valmistuminen on jotenkin niin upeaa aina. Se kun saa tutustua uusiin ihmisiin ja luotsata heitä matkalla kohti unelmia =)

   Poista
 4. Kyynelkoivu on kaunis, sellainen on minulla haaveissa, nyt ei omaan arboretumiin mahdu enää puun puuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä arborentumiin aina muutama puu mahtuu ;) Kyynelkoivu on niin ihana =)

   Poista
 5. Saitpa ihanan lahjan ja paljon kauniita muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta kerryttää mukavia muistoja kummasti =)

   Poista
 6. Ihana lahja, juuri saajaa ajatellen valittu.

  VastaaPoista
 7. Ttippa tuli silmään täälläkin, kun luin tekstissi. Ihanat oppilaat ja ihana lahja. Ajatuksella hankittu. Hienoa paikkaakin suunnittelet sille. Onnittelut hyvin tehdystä (kasvatus)työstä nuorten kanssa ja onnea kasvatustyöhön koivun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin niin vaikuttavaa aina tuo irtautuminen ja valmistuminen =) Onnea tarvitaan kyynelkoivun kasvatuksessa, kumpa tuossa maa olisi sopivaa ja riittävästi valoa koivulle =)

   Poista
 8. Vau, siinä tuli kyllä ihana aloitus arboretumille. Siitä on hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon parempaa aloitusta ei olisi voinut kuvitellakkaan =)

   Poista