lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kukkia, hurjasti omenapuun kukkia =)

Tänä vuonna puut kantavat uskomatonta määrää kukkia - vaan pölyttäjiä ei tahdo näkyä mailla ei halmeilla. Liiallinen tuuli ja viileys verottavat pölyyntymistä. Mutta kukkaloisto on siitäkin huolimatta niin kaunis ja ahh mikä tuoksu kun nenän painaa kiinni kukkiin =) Pikkuinen Emppulainen kantaa melkoista kukkakuormaa nuoresta iästään huolimatta.

Voipäärynä on vuorostaan tyystin kukaton, ei nupun nuppua ei kukan kukkaa.

Vastaavasti toisella puolen potagerin vaakakäytävää kukkii päärynäpuu runsain mitoin. Tänä vuonna tämä päärynä saisi suoda edes yhden makupalan. Tämä on nimittäin potagerin alkuperäisasukki, nyt jo seitsemän vuotta vanha päärynä, jonka nimi on kadonnut vuosien tiimellyksessä. Toistaiseksi kukkia on ollut, mutta päärynöitä ei ole näkynyt vaikka hänellä on muitakin päärynäkavereita potagerissa.


Mutta ilonsa kukissakin =)

Nyppykurjenpolven kaverina potagerissa kukkii vielä kylmäkukat. Jotenkin tuntuu siltä, että tänä vuonna kukkijat ovat viime vuotta myöhemmässä. Huomenna on alkaneen loman kunniaksi oikein superpuutarhapäivä luvassa ja kurpitsat pääsevät vihdoin maahan ja samaan syssyyn moni muukin ruukuissa odottelija =) Oikein ihastuttavaa puutarhapäivää Teille kaikille =)


18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos =) Ja niissä on aivan ihastuttava tuoksukin =)

   Poista
 2. Minua on alkanut naurattamaan...bloggareilla on kädet täynnä multaa päivät ja illat ja blogistania kutsuu yöllä kirjoittamaan...ollaan me innokkaita, hurmassa lähes!

  Upeita kukkijoita hedelmäpuusi, meillä päärynä 'Jukka' kukki hyvin ja sen vieressä omenapuu, mutta vanhoissa omenapuissa ei kuki kuin alppikärhöt ja muutama hassu omenankukka, ilmeisimmin kerää voimia ensi vuodeksi sitten. Ihanat kylmänkukat! Mukavaa lomaa Sinulle, joko uskallat kurpitsat laittaa avomaalle?

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhailu on kyllä höperöpuuhaa =) Ei ole aikaa bloggailla kuin öisin ;) Tänään sentään sade ajoi jo vähän aiemmin sisälle kun eilen tulin potagerista vasta puoli kaksitoista sisälle =) Omenapuut ja hedelmäpuut kukkivat nyt antaumuksella =) Ajattelin kyllä rohjeta ja laittaa kurpitsat jo ulos =)

   Poista
 3. Kauniita kukkivia puita! Toivottavasti saisitte jo vähän satoa. Viileät ja tuuliset säät taitavat yleisesti pitää pölyttäjiä kaukana. Meillä välillä kuuluu vain yhden pölyttäjän, jonkun kimalaisen, pärinä. Sille kyllä riittääkin sitten hommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään onneksi oli vähän tuulettomampi ja lämpimämpi päivä. Pidetään peukkuja, että pörriäiset ehtivät tehdä tehtävänsä

   Poista
 4. Voi minullakin piti olla tänään puutarhapäivä, mutta yllättävä siivousurakka iski päälle :( No ei auta kun taas tarttua imuriin, pyykkikoneen ja kuivurin jylistessä nonstoppina;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan pihteinen sentään. Siivouspuuhat eivät kyllä houkuttele laisinkaan niin kuin nuo puutarhahommat.

   Poista
 5. Puiden kukinta on nyt kyllä upea. Tulisipa lämmin ja ötökät pörräämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöä ja tyyntä tosiaan nyt kaivattaisiin

   Poista
 6. Kukkia on ollut mahdottomasti. Tänään oli ensimmäinen tyven aamu aikoihin ja jo oli puissa pörrääjää. Ei oikein ole ollut niille lentokelejä. Toivottavasti omppuja silti tulee, ja päärynöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja pörriäisten ja kunnon sadon puolesta =)

   Poista
 7. Kaunista ja runsasta kukintaa. Omppupuut ovat meilläkin kukkineet poikkeuksellisen runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kaikkinensa erikoinen vuosi, aivan kuin luonto varautuisi johonkin kun kukkia on yli äyräiden niin metsän mustikoissa kuin puutarhan hedelmäpuissa.

   Poista
 8. Minäkin ihastelin kukkivia puitasi :) Koleaa ja melko tuulista oli tänäänkin, ei näy pörriäisiä eikä perhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tänään jo vähän lämpimämpää ja tuulettomampaa mutta kunnon tyventä ja lämpöä kaivattaisiin =)

   Poista