keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Herkkää hömpötystä =)


Siivoustalkoot ovat siirtyneet eiliseltä potagerin pystyakselilta vaaka-akselille. Vaaka-akseliltakin on lähtenyt kottikärrykaupalla jättäreidenkukintoja kohti tunkiota. Mutta täällä on aivan toisenlainen tuntu, tunnelma ja värimaailma kuin tuolla pystyakselilla. Vaaka-akseli on romanttinen hömpötys, kaikkine ihanaisine kukkapilvineen. Tämän siivoaminen kestää pystyakselia kauemmin, koska täällä kitkijä on kuin seireenien suloisen laulun pauloissa ja takertuu ihastelemaan kaikenlaista kesken siivouspuuhien, unohtuu unelmoimaan. Tämä on siis astetta vaarallisempi paikka.

Primadonnat oikovat kaukojaan kohti aurinkoa ja ovat hitusen rakastuneet takana kukkivaan valkeaan mantsuriankärhöön.


Sinipiikkiputket ovat suojelleet muutamaa kukkivaa katanaa pitkäkorvilta ja tänä vuonna nähdään hillittyä kukintaa, koska eräät ovat syöneet lähes kaikki nuput. Pah - Ketut tänne ja heti!


Persikan ja vanhan roosan sävyiset tulikukat pilkistelevät sieltä täältä katanoiden ja sinipiikkiputkien lomasta.Kultakuoriaisarmeija mussuttaa kukkia minkä kerkiävät =) Nämä ovat puutarhan ehdottomia lemppareita. Heti kun ängelmät ehtivät kukkaan kultakuoriaiset saapuvat ja sitten vuorossa ovat sinipiikkiputket. Namskis - namskis. Puutarhassa on ihan oma aikakäsitys - ängelmien ja kultakuoriaisten aika =)

Potagerin sydämessä asustava kaksikerroksinen Hakuro on menettänyt toisen kerroksensa ja pelkään pahoin hakuron näkevän muutoinkin viimeisiä päiviään. Jostain syystä hakuro on kasvanut niin rajusti, että rusko on halkeillut pahasti. No onneksi hakuro poloa lohduttelee suoranainen kesämorsian - ihanaakin ihanampi kaukasiantörmäkukka =)


Neidonkurjenpolvet ottavat potageriin tulijan vastaan heti ensimmäisessä istutuksessa yhdessä ohotanmarunan vienon harmauden. Oi, että ototanmarunan tuoksu osaa sitten ollakin hyvä kun sitä ohikulkiessa vähän kyyristyy hipaisemaan =)


Itsestään kylväytyneet unikot ovat päässeet siemenkotavaiheeseen ja seisovat rivissä kuin sotilaat ja varsioivaan edessään avautuvaa näkymään.Ja ihanat iisopit ovat päässeet kukintavaiheeseensa. Miten nämä jäivätkään tänäkin vuonna leikkaamatta. Huh - kohta on taas samanmoinen ongelma edessä kuin jättäreidenkin kanssa. Jos sitten ensi vuonna olisi viisaampi näidenkin suhteen.


Seireenien laulu pakottaa kitkijän istuskelemaan kasvillisuuden seassa ja työt sen kuin odottavat...


Mutta rehottavan kasvillisuuden lomasta voi tiirailla mitä kylätiellä tapahtuu tai naapurin pihamaalla ;) Eikä kukaan nää =)


16 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin, että tuolla saattaa keskittyminen hiukan herpaantua... Ihanan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla vaan haahuilee ja tutkailee kaikkea ympärillään olevaa =)

   Poista
 2. Aivan uskomattoman hienoja kuvia ja niin kauniita kasveja!
  Puutarhassa tuntuu olevan koko ajan jotain raivattavaa, mutta se taitaa olla sitä elämän kiertokulkua tai vuoden kulkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Aina pientä raivattavaa, mutta se taitaa olla se juttu =)

   Poista
 3. Kesän kiertoa: alkukesästä istutetaan ja kitketään, keskikesällä leikataan ja loppukesällä taas istutetaan ja kitketään. Siinä välissä sitten siirrellään, kun huomataan, että paikka olikin ihan väärä.
  Isotähtiputket suorastaan säteilevät. Mantsuria on varmasti upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuolta puutarhurointi kuulostaa =) Mantsuria on hurmaava =)

   Poista
 4. Ihanat kuvat! Kyllä on kauniita kukkia. Tuollaista tähtiputkea pitäisikin katsella taimimyymälöistä, mahtaisiko löytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tähtiputkia on aika kivasti myynnissä taimistoilla =)

   Poista
 5. Kauniita kuvia. Harmi, että teille on asettunut asumaan herkutteleva pupuperhe. Meillä joku jänis parturoi ihan rikkaruohoja tuossa yksi päivä. Tai onhan se voinut käydä syömässä muutakin. Meillä käy välillä kettu pihassa, se on ihan hyvä jänisvahti, vaikka satunnaisia jäniksiä täällä silti nähdään.
  Inhimillistä on, että joku asia voi unohtua tekemättä. Haaveilu puutarhassa on tärkeää, vaikka ei se aina hommia edistäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Puutarha on oikea unelmien paratiisi - ajatuksen vapaata virtaa ja haaveilua =)

   Poista
 6. Teksti ja kuvat ovat kuin satukirjan sivuilta, tälle hurmaavalle tarinalle odottaa mielenkiinnolla jatkoa :)

  VastaaPoista