tiistai 14. heinäkuuta 2015

Suussasulavia herkkuhetkiä

Tänään kitkennän lomassa iski jotenkin hillitön herkkuhimo, eikä sitä yhtään hillinnyt lähistöllä olevan herkkupuoti Opaliinan Facebookiin pompsahtaneet päivitykset. Ei siinä sitten auttanut muu kuin tälläytyä kesken puutarhapuuhien ja startata auto kohti kyliä. 

Meitä on vähintäänkin onnistanut kun nelisen vuotta sitten kylämme vanhan aseman sydämeen avattiin pienoinen kahvila ja mikä erityisintä kahvilan kaikki herkut ovat lähialueella tuotetuista herkullisista raaka-aineista loihdittuja hyvyyksiä. Opaliina on suorastaan kokonaisvaltainen elämys niin makunautintojen kuin esteettisen silmänruuankin ansiosta. Vanha puutalo henkii lämmintä ja kutsuvaa tunnelmaa, vitriinissä on toinen toistaan upeamman näköisiä herkkuja niin makeaa kuin suolaistakin ja palvelu on mitä ystävällisintä. Joten ei lainkaan hullumpi valinta kitkemisen lomaan =) 

Ei ollut kovinkaan vaikea tehdä valintaa herkuista kun ylimpänä vitriinissä oli vähintäänkin taivaallisen näköinen moussekakku tuoreine vadelmineen, ruusunkukkineen ja täyteläisine marenkeineen. Joskin hyvää kakkossijaa piti ihanan keltainen ja herkullisen oloinen prinsessakakku, josta on kuulunut kovasti kehuja pitkin pitäjää. No onneksi sain myös pienen makupalan maistaa siitäkin. 

Tänä keväänä kahvilan piha-alueelle on avattu viihtyisä ja romanttissävytteinen puutarhapaviljonki, mikä olikin oiva valinta nautiskeluhetkeen, koska pahaenteisen tummat pilvet liikehtivät taivaalla. Ja saatiinhan sitä sadettakin taas, mutta onneksi saateelta suojassa.


Teekupit saavat olon tuntumaan vähintäänkin kuninkaalliselta.

Etenkin kun haudutettu tee tarjoillaan pöytiin ihanan pullukassa teekannussa.

Ja suussasulavat herkut veivät kielenkin mennessään =)



Opaliinan ruukkupuutarhassa on myös kaikkea ihasteltavaa. Sulassa sovussa vanhoja terrakottaruukkuja, yrttejä ja vanhoja esineitä.


Herkuttelun jälkeen oli sitten toisenlaista silmäruokaa luvassa. Nimittäin Opaliinan kahvilan kanssa samassa pihapiirissä on ihmeellistäkin ihmeellisempi vanhantavarankauppa Maurin Makasiini. Ja taas tuli tehtyä vaikka mitä löytöjä. Pihamaalla oli huikeita vanhoja ikkunoita kasvihuonetarpeiksi. Ruostuneita vanhoja puutarhaportteja ja houkuttelevan oloisia pikkukirjahyllyjä puutarhakirjoille. Vielä ei ikkunat eikä portit lähteneet matkaan, mutta ajatus uudesta kasvihuoneesta sai melkoisesti uutta kipinää.

Opaliina ja Maurin Makasiini löytyvät kantatie 52 varresta, Perniön aseman idyllisestä rautatiemiljööstä.

Arvatkaas muuten maistuiko kitkentä enää tällaisten yleellisyyksien jälkeen =)



16 kommenttia:

  1. Todella kauniita ja herkullisen näköisiä kakkuja! :)

    VastaaPoista
  2. Voi hyvänen aika miten ihanan näköinen kahvila! Perustaisipa joku tännekin :-D
    Ei ole varmaan viikkoakaan, kun luin yhdestä toisesta blogista tuosta Maurin makasiinista. Vaikuttaa kiinnostavalta, ja vaaralliselta, nurkat on täynnä vanhaa rojua jo valmiiksi, lisää ei mahdu joten mitään ihanaa ei saa bongata.

    VastaaPoista
  3. Onpas ihanan ja mielenkiintoisen näköinen paikka!

    VastaaPoista
  4. Kaunista ja varmasti myös maistuvaa!

    VastaaPoista
  5. Voi että mikä paikka, aivan ihana tunnelma!

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköinen kahvila ja mitä kakkuja! Blogissani on sinulle haaste :)

    VastaaPoista
  7. Tuossapa oiva kesäloma-ajomatkan kohde. Miten kaunis kahvila, ja miten kutkuttavan houkutteleva Makasiini.

    Mitenkähän kauan kestäisi, jos lauantaiaamuna hurauttaisi kohti Perniötä... :-D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...Google Maps väittää, että puolessatoista tunnissa olisin perillä. No voi houkutuksen houkutus... pöljä meninkin katsomaan.

      Poista
  8. Ihania kuvia! Kylläpä tuolla kelpaa pitää taukoa pihahommista - tai sadetta!

    VastaaPoista
  9. Ihana paikka! Annoin teille blogissani pienen haasteen, saa jättää uudelleen haastamatta jos kokee niin :) Teillä on niin ihana blogi (=inspiroiva puutarha), että oikein aina odotan, että joko on uusi päivitys tullut!

    VastaaPoista
  10. Aika herkun näköistä! Onneksi minäkin kävin tänään kahvilassa herkuttelemassa kirsikkajuustokakulla:)

    VastaaPoista
  11. Herkullisiä kuvia!
    Kitkemistä kakun voimalla, siinäpä hyvä toimintasuunnitelma huomiselle...

    VastaaPoista
  12. Ooh, millaista ihanuutta teillä on siellä tarjolla!

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia. Kun kävimme siellä Tepan kanssa, niin katsoimme, että siinä oli matkalla vaikka mitä kivaa mihin olisi ollut ihana pistäytyä jos olisi ollut aikaa. Pitää laittaa tuokin mieleen, jos joskus sinne taas eksyy :)

    VastaaPoista
  14. Hui, kuinka inspiroiva postaus! Kesäretkellekö lähdettävä, vaikka matkaa aikas paljon. Kiitos vinkistä! Ihanat kuvat! Tuija

    VastaaPoista