keskiviikko 5. elokuuta 2015

Sateen jälkeen tuoksuu syksy

Muutaman päivän trimmeröinti ja ruohonleikkuu-urakka on saatu päätökseen juuri parahiksi ennen kuin alkoi sataa. Tänä vuonna sammal on ollut varsinainen vitsaus noilla nurmialueilla. Tarvitsisi tehdä kunnon kalkitus joku päivä, jos vaikka sammal vähän tokenisi. Tänään on tehty jälleen se päätös, että nurmikkoalueita vähennetään ensi kesänä. Istutusten hoito ja kitkentä on niin paljon mukavampaa puuhaa kuin noiden nurmien hoito. Tänne yläpihalle jotain valkoista ja matalaa =)

Potagerin puolella on melkoisen täyttä, ettenkö sanoisi ;) Kuvan etualalla oleva orapihlaja on ottanut myöhäisen leikkuun jälkeen tuulta purjeisiin ja kasvattanut kivasti tuuheutta. Muutaman vuoden kuluttua se on varmasti jo ainakin polvenkorkuinen =) Voi kuinka odotankaan aidan kasvua ja potageriin muodostuvaa huonemaisuutta.


Peltomaisematkin ovat kohdillaan =) Muutama aurinkoinen ja lämmin päivä ja vilja alkaa pikkuhiljaa tuleentumaan. Ihan selkeä alkavan syksyn merkki, aivan kuin iltalenkillä nähdyt punaisena herkuvat puolukkamättäät.

Mantsuriankärhö on aivan valtavan kokoinen. Valkeana, vuolaana kukkapilvenä se on kurottautunut pitkin obeliskia korkeuksiin.


28 kommenttia:

  1. Maisemat kohdillaan, ja teidän puutarhanäkymät myös! Totta, nurmen leikkuu on hyvin puuduttavaa, vaikka mulla sitä onkin ihan minimaalinen määrä teihin nähden. Mutta sekin vähä ärsyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain viehättävää tässä syksyn tulossa on. Maisemat värjäytyy niin toisella tavalla kuin kesällä. Nurmen leikkuu on superviheliäistä etenkin kun sammal tukkii leikkurin.

      Poista
  2. Upeat ovat maisemat! Erityisesti ihailen tuota säntillisyyttä potagerissasi!

    VastaaPoista
  3. On teillä monenlaista tunnelmaa ja hienoa näkymää siellä. Tosi kaunista kaikkialla.
    Ja jos sammal ei sinänsä haittaa, sehän on niin kaunista Japanissahan sitä oikein arvostetaan ja kasvatetaan. Ja kuinka helppoa se olisi esim. puiden alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sammal onkin ihanaa, mutta nurmialueita leikatessa se tukkii leikkurin niin, että saimme leikata kolmeen kertaan nurmikot - lääh puuh

      Poista
  4. Kauniit maisemat ja näkymät. Potangerkin on erilainen eri vuodenaikoina. Teillä on kyllä monta projektia yhtä aikaa.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanaa! Ei tässä voi muuta kuin huokailla ja ihastella :) <3

    VastaaPoista
  6. Meillä on koivu tiputellut keltaisia lehtiään jo heinäkuun alusta. Viileä keli ja keltaiset lehdet tekevät jotenkin syksyn olon... Mutta näissä teidän kuvissa on syksyinen valo. Se kun ei paista enää niin kirkkaasti ja kovaa. Jännä. Enpä ole ennen tullut edes ajatelleeksi. Ihania kuvia taas kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valo on muuttunut kovasti syksyisemmäksi =) Kuvien tunnelma on oitis niin erilainen.

      Poista
  7. Potagerissa on kukkaloisto parhaimmillaan. Meilläkin on sammal ainainen vieras nurmikoilla, viihtyy varjossa ja happamassa niin hyvin. Ja on tainnut tykätä kosteudestakin kuten myös nurmikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Potagerissa on tällä hetkellä sinikatanoiden juhlat =) Ja sammal voi sateiden kesän jäljiltä niin paksusti, että tukkii nurtsinleikkurin koko ajan

      Poista
  8. Kaunista katseltavaa! Mantsuriankärhö on niin nätti, minulta se paleltui tai menehtyi toissa talvena. Hienosti viimeistelee orapihlaja-aita potagerin, kunhan se kasvaa ja todennäköisesti leikataan muotoonsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Voi mantsuria poloistasi. Nyt äkkiä uuden hankintaan =) Oi tuota orapihlaja-aidan kasvua odotan niin minäkin =) Ja muotoonhan se leikataan =)

      Poista
  9. En yhtään kaipaa nurmikkoa ;) Komee tuo matsuriankärhösi, meillä ihan pikkiriikkinen vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mantsuria on kasvanut ihan hetkessä noin valtavaksi =)

      Poista
  10. Nurmikosta minäkin pyriin eroon..aivan liikaa kuluu aikaa sen huoltamiseen. Kauniita on kuvat.

    VastaaPoista
  11. Tänä kesänä meidänkin takapihan nurmikosta on ottanut ylivallan sammal. Jostain luin että jos maata kalkitsee, happamanmaan sammaleiden tilalle tulee vaan emäksisemmässä viihtyvät sammaleet. Eikä kuulemma ilmastuskaan auta... vaikka ei siinä mitään, minä kyllä pidän sammaleista;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pihteinen sentään. Luukin ihan kalkinnan hoitavan viheliäisyyden pois. Pitääpä tutkia asiaa, kiitos vinkistä =)

      Poista
  12. Kaunista on <3 Meilläkin on takapihalla nurmikkoa aivan liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Nurmikkoa pitää ehdottomasti vähentää =)

      Poista
  13. Niin on kaunista siellä :) Nyt alkavat illat syvenemään, eilen syyttelin ensimmäisen kerran kynttilöitä tänä kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Illat tosiaan pimenevät jo huimaa vauhtia

      Poista