tiistai 12. heinäkuuta 2016

Historian havinaa ja aistikasta kitkentää =)


Levylautasella pyörii pala suomalaisuuden historiaa. Sitä on myös tämä päivä ollut tulvillaan. Ensin aamusta kitkennän jatkamista vanhan kansakoulunaikaisen sinkkiämpärin kanssa. Sitten pyrähdys mökille, jonka kurkihirteen on käsin kaiverrettu 1827 ja takaisin kera vastapoimittujen mustikoiden. Ja jälleen pöydällä olevista kaijuttimista tulvii tanssilavojen huumaa =) Melkoista, vaikka en tanssikaan en sitten askeltakaan =) Mutta yhtä kaikki tämän päivän kitkentä voittaa kaikki kitkennät =) Saalis on nimittäin niin silmiä hivelevää, että tuskin näitä malttaa ylös nyhtää.


Tältä näyttää tämän aamuinen rikkavainio - ihanaa vai mitä =)

Ja tunkioon on kuljetettavaa. Joku päivä pitääkin ottaa aiheeksi tunkiot ja tehdä niistä jokin kiva postaus. Meillä on näet kolme jättimäistä puutarhajätekompostia.

Talon vierustan kivetys on vihdoin puhtoinen ja kukkamaan pohja harattu osittain =)


Tässä keskellä kuvaa näkyvä vaalean vihertävä alue pitää vielä huomenna kitkeä ja harata. Seuraavaksi saankin Betweenin innoittamana hankkia kunnon ruusuhansikkaat ja käydä pirunkepin kimppuun. Viime vuoden suuroperaation aikana luulin tilanteen jo hetkeksi hellittäneen, mutta mitä vielä pirunkeppi on entisestään villiintynyt ja nyt siitä pitää ottaa yliote.

Mustaselja on pahoin paleltunut talvella, enkä millään ole tohtinut kaataa lehdettömänä töröttäviä oksia. Etenkään nyt kun oksiin nojailee vienosti ihanainen ritari. Kuivuneet oksat, siellä täällä näkyvät tummanpuhuvat seljan pitsiset lehdet ja haaleanvioletti ritari näyttävät yhdessä mitä suloisimmalta yhdistelmältä =)


15 kommenttia:

 1. Hei ja kiitos inspiroivasta blogistasi! Minulla olisi postaustoive, tai toki saa tähän suoraankin vastata. :) Ongelmana kaatuilevat perennat eli millaisia ns. tukikasveja käytät? Täältä olen joitain bongannutkin, ainakin Jättipoimulehti ja kultatyräkistäkin olen jostain saanut vihjeen. Mitä muita hyviä pareja olisi honteloille korkeille kasveille vai pitääkö vain suostua metallisiin tukikaariin? Aurinkoista kesän jatkoa! T. Aamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos itsellesi kun olet tänne eksynyt =) Pistän postaiustoiveesi korvantaakse ja toteutan sen tuotapikaa =) Aihe on nimittäin kutkuttava ja superhyödyllinen =)

   Poista
 2. Kauniin värinen ritari. Minulla on mustaselja toista kertaa kokeilussa. Jospa viihtyisiä uudessa paikassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mustaseljä on jo kahdeksan vuotta vanha ja viihtyy tuossa kovasti, mutta on kahteen otteeseen paleltunut pahoin

   Poista
 3. Ihana rikkavainio. Miten tuollaista raaskii kitkeä:) Kyllä kitkemisen jälkeen näyttää siistiltä, eli kyllä pitää raaskia. Itselleni kauniidien kasvien kitkeminen tekee kyllä tiukkaa ja siitä saan sitten myös kärsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän aluksi otti lujille, mutta sitten järki voitti. Siksi ikuistin muistoksi tuon rikkavainion tänne =)

   Poista
 4. Tuollaisen rikkakasvisession jälkeen voisi jo tanssiksi pistääkin. Vaikka kuviot eivät hallussa olisikaan. Älä sentään sadetanssiksi laita, yhtään enempää sadetta ei nyt tarvita.
  Kompostipostaus kuulostaa hyvältä idealta. Puutarhanhoidon käytännöllinen puoli on ihan yhtä tärkeää ja kiinnostavaa, kuin kauniit kuvat kukkamaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mutta ei tosiaan sitä sadetanssia missään nimessä. Kompostista pitää ehdottomasti tehdä postaus, mutta tänäänkin taas muut työt veivät mennessään =) Mutta kyllä se vielä tulee.

   Poista
 5. Ihania kesäisiä kuvia! itselläni on vain pieni parveke joten puutarha hommat jäävät vähemmälle, mutta aina on mukavapuuhastella siellä kukkien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta parvekekin on ihastuttava ja siitä saa luotua oikean keitaan =)

   Poista
 6. Voi kun täällä kasvaisi noin kaunis rikkavainio

  VastaaPoista
 7. Ihan sydäntä riipii nuo kottikärrylliset. Vaan jos on väärässä paikkaa ja aikaa, ja turhan tukusenaan, niin pois vaan.
  Jokin matala limenvihreä ei tosin näyttäisi pahalta tuossa kohtaa, jonka aiot kitkeä. On muuten ollut jo valtavan kokoinen mustaselja ennen paleltumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huono idea tuo matala limevihreä. Nyt tuo alue on ollut vähän hankala ja vuodesta toiseen siihen siementää ties mitä. Pitääpä pistää tutkimusretki päälle, jotta löytäisi alueelle jotain kivaa =)

   Poista