torstai 28. heinäkuuta 2016

#kesäkukkaLOVE on tullut myös sisälle

Kukkalan Sannan #kesäkukkaLOVE on saanut huushollin sekaisin. Nyt kesäkukkalove yltää jo sisätiloihinkin. Ahkera ramppaaminen paikallisessa puutarhassa on saanut minut sortumaan ties mihin ihanuuksiin. Vanhan kansakoulun sisätilat ovat saaneet ihanuuksia piironkiensa päälle.

Gloksinia eli suppilokukka oli viedä jalat alta kun kohtasimme ensi kertaa puutarhan eteistilassa. Miten ihanat pilkut kukalla voikaan olla. Olen armoton pilkkujen ystävä ja ahh tätä kauneutta. Puutarhan myyjä kertoi gloksinian olevan ikiaikainen kesäkukka, joita oli mummojen ikkunoilla. Itse en kyllä muista tällaista aiemmin nähneeni. Kun tutkailin paremmin mikä kukka oikein onkaan kyseessä niin selvisi, että gloksinia on mukulakasvi, joka syksyllä kukinnan jälkeen lakastuttaa lehtensä. Gloksiniat kaipaavat talveksi lepokauden ja oleilun +15 asteen lämpötilassa. Kevään tullen mukulat voi istuttaa uuteen multaan ja kasvi alkaa pikkuhiljaa uudelleen kasvunsa. Pitääpä siis yrittää tuota talvettamista. Nämä muuten viihtyvät mieluummin varjoisalla ikkunalla kuin auringonpaisteessa.

Tänään jouduin hakemaan kaverin vaaleanpunapilkkuiselle. Tämä violettipilkkuinen oli jäänyt kummittelemaan mieleeni, eikä siinä sitten auttanut muu kuin hypätä aamusta autoon ja hakea tämäkin ihanuus meille. Vanhassa kansakoulussa kun ollaan niin olkkarissa päivystää myös itse presidentti Relander ja gloksinia pääsi hänen vartioivien silmien alle =)


Sitten meillä on vielä minisyklaami. Tämä viihtyisi parhaiten vain 15 asteen lämmössä. Joten tämä on syytä viedä ulos varjoon näin kesän ajaksi, jotta se viihtyisi. Mutta hetkeksi ihanuus piti ottaa sisälle kun ulkotyöt keskeytyivät viheliäisen sateen vuoksi.


Näiden lisäksi meillä on myös kaksi huonepalsamia. Nämä saatiin lahjana kaukaiselta sukulaiselta, joka oli kasvattanut nämä itse siemenistä. Palsamitkaan eivät niin riemuitse auringonpaisteesta vaan viihtyvät mieluummin varjoisammalla ikkunalla. Tällaista siis sadepäivän kunniaksi =)


17 kommenttia:

 1. <3 on siellä ihan heittäydytty! Ihanaa!

  Gloksiniat on niin ihanan mummolamaisia kasveja. Tykkään kans!!

  Ja syklaami! Eihän siitä vaan voi olla tykkäämättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun haasteet on niin ihkuja ja inspiroivia, et niihin ei voi muuta kuin hurahtaa ja ihan kybällä <3

   Poista
 2. Voi kuinka unohdinkaan istuttaa gloksinioita keväällä, olet löytänyt todella ihanat pilkulliset kaverit. Pitääkin hakea pikimmiten noita syklaameja, olen niihin niin heikkona. Ja oli mukava kurkistaa välillä talonne sisäpuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pilkulliset on niin hurmaavat ja sopivat näihin vanhoihin nurkkiin vallan mainiosti =)

   Poista
 3. Voi, mitä suloisuuksia! Noin ihanan värisiä gloksinioita en olekaan ennen nähnyt.
  Sanna on kyllä ihana pään sekoittaja. Meidän täytyy kohta alkaa olemaan varuillamme... :D
  Ei vaan, tällainen positiivinen inspiraatio on aina paikallaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna on sellainen päänsekoittaja näissä hommissa, että ei voi muuta kuin hurahtaa =)

   Poista
 4. Kuvistasi tuli niin muistoja äidistäni! Hänellä oli vuosia gloksiniat ikkunalla ja hän kylvi joka kevät palsamia ruukkuihin työpaikkani ikkunoille. Minä yritin samaa muutaman kerran, mutta luovutin, kun en onnistunut niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin ihanaa kun kasvit nostattavat muistoja pinnalle =) Nuo kukat tuntuu olevan niin kovin nostalgisia ja näyttävätkin niin ihanille. Pitääpä itsekin muistaa vielä ensi vuonna nuo =)

   Poista
 5. Huonepalsami tuo lapsuuteni ja mummoni minun mieleeni.Gloksinia,sekin on muisto nuoruudestani kun äitini niitä joskus kasvatti,kukkien väri oli voimakkaan punainen tai valkoinen.
  Syklaami on myös kaunis kukka, olen joskus onnistunut hyvin sen kasvatuksessa ja ihmeekseni löysin syklaamin alalehtien peistosta pieniä pyöreitä palleroita, olisiko olleet siemenaihioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat nuo palsami ja gloksinia kun ne nostavat niin muistoja pintaan =) Gloksinioiden väritys oli niin hurmaava, etten voinut vastustaa niitä. Toki niitä oli myös punaisina ja valkoisinakin.

   Poista
 6. Ihania! Gloksiniaa olen joskus nuorena kasvattanut, äitini ja äidinäitini jalanjäljissä. Muistoja tulee mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita gloksinioita pitää minunkin siis kokeilla kasvattaa ihan itse ensi vuonna =)

   Poista
 7. Niin kansakoulun kesäkukkia, sopivat kuin nenä päähän. Ihana punapilkullinen gloksinia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopivat tänne historian havinaan vallan mainiosti =)

   Poista
 8. Gloksinioita on joskus tullut mukuloista kasvatettua, mutta siitä on jo aikaa. Enkä kyllä ole nähnyt tuollaisia pilkullisia versioita. Upeita! Ei ihme, että piti hakea toinen kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkullinen oli niin ihana, että ei tosiaan voinut muuta kuin hakea sille kaveri =)

   Poista