tiistai 23. elokuuta 2016

Syksyn fiiliksiä ja keltaisia ihanuuksia

Meillä pilkistelee keltaisia herkkuja siellä täällä. Jotenkin tänä vuonna sato on kypsynyt hurjan myöhään. Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan =) Keltaiset kesäkurpitsat ovat tirisseet pannulla ja seuraavaksi ajattelin kokkailla jotain kevyttä keittoa töihin evääksi. Jos siis on hyviä kesäkurpitsaketto-ohjeita takataskussa niin niitä otetaan ilomielin vastaan =)

Syksy on selvästikin alkanut sillä työkiireet vetävät niin mukanaan, että vapaa-aika ja työ sekoittuvat niin, ettei ehdi juurikaan edes käymään puutarhassa saati, että ehteisi kärräämään omenapuusta tippuneita maatiaisomenoita pois tai muutoin siistimään paikkoja. 




22 kommenttia:

  1. Tunnit tuntuvan loppuvan vuorokaudesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääh puuh, sanoppas muuta. Olisipa joutoajan verkkokauppa =)

      Poista
  2. Puutarhan herkkuja!
    Oletko kokeillut jo kesäkurpitsa-appelsiini marmeladia?
    Löysin Talossa numero 23-blogista juuri ihanan ohjeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa superherkulliselta. Pitääpä testata, kiitos vinkistä =)

      Poista
  3. Oletpa saamassa upean sadon. Tsemppiä arkeen! - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoisen upea sato tosiaan tuloillaan =) Pitääpä tulla kurkistamaan ja osallistumaan =) Kiitos vinkistä ja ihanaa viikkoa myös Sinulle =)

      Poista
  4. Meilläkin ovat kesäkurpitsat kypsyneet tosi myöhään, en varmaan ole jaksanut kastella niitä tarpeeksi. Mutta nyt on jo muutama popsittu.
    Tämä on niin lempparikeitto, samalla kuuluu rouskutella siemennäkkäriä :)
    1 kg kesäkurpitsaa, 1 sipuli, 2 rkl oliiviöljyä, 8 dl vettä, 1 kasvisfondikuutio, 1 ruukku basilikaa.
    Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota sipuli ja kesäkurpitsa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja fondi. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
    Valkosipulia voi myös käyttää. Tähän asti en ole laittanut, mutta juuri tänään nostin Aleksandrat, ehkä ensi kerralla lisään valkosipuliakin...
    Aurinkoista loppuviikkkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava vinkki, kerrassaan. Kuulostaa niiiiiin herkulliselta, että pitää kipaista oitis pellolta hakemaan keittotarpeet =) Aurinkoista viikkoa myös Sinulle =)

      Poista
  5. Kesä tuntuu loppuvan kesken, sato ei ehdi millään kypsyä. Oikein pelkään jo ensimmäisiä hallaöitä, kun aamulla kasvimaalla on mustuneita varsia ja homma loppuu siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppas muuta, täälläkin jo tuntuu niin syksyiseltä, että halla varmasti jo vaanii lähettyvillä.

      Poista
  6. Voi mitä satoa! Kesäkurpitsasta tulee mainio sosekeitto jonka voi maustaa yrteillä tai kasviliemikuutiolla ja lorauksella kermaa. Sosekeiton "kyytipojaksi" sopii tarjota keitettyjä linssejä, paahdettuja kurpitsansiemeniä, kevyesti raejuustoa tai hevisti smetanaa. Yksinkertaisen hyvää :-)
    -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuommoista samettista sosekeittoa pitää ehdottomasti tehtailla =) Ja smetanaa ja paahdettuja siemeniä <3

      Poista
  7. Kesäkurpitsaohjeita minäkin kaipaisin! Marjan sosekeittoa on kokeiltava! Tuntuu hurjalta, kun ensin odottaa kaiken kypsymistä ja sitten kaikki kypsyy yhtä aikaa! Nyt pitäisi syödä hurja kasa tomaatteja ja kesäkurpitsoita kerralla! Täytyy turvautua varmaan säilömiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin varmaan syödään nyt yöpakkasiin asti kesäkurpitsoja =) Joten tosiaan ihania reseptejä tarvitaan =) Marjan keittovinkki on ihana =)

      Poista
  8. Hyvännäköisiä! Minulla kurpitsat ovat vielä pieniä, toivottavasti ehtivät vielä ennen varsinaista syksyn tuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin niin ihmeellisen myöhässä tuo sato tänä vuonna. Liekkö viileän kesän syytä

      Poista
  9. Samanlaisia kesäkurpitsoita meillä on viime päivinä herkuteltu. Olen tehnyt aika lailla samanlaista keittoa, kuin Suvikummun Marja, mutta korvaan osan vedestä lopuksi kermalla. Olen myös laittanut kesäkurpitsan oheen vähän porkkanaa ja välillä kerman seuraksi sulatejuustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kerma kuulostaa kyllä takuuvarmalta valinnalta =) Taidan testata keittoa niin =) Ja sulatejuustoa - njamskis =)

      Poista
  10. Minä huomasin myös tänä kesänä työn verottavan juurikin niin puutarha-aikaa, että mentiin hätäiset pyörähdyksen taktiikalla. No nyt minulla on taas aikaa paneutua puutarhan syyshommin kun kesän osalta työt loppui.

    VastaaPoista
  11. Suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta. Olen lukemattomia kertoja tehnyt tätä ja hyvää on! http://www.valio.fi/reseptit/porkkana-kesakurpitsakeitto/

    VastaaPoista