sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Suuri kylvetyspäivä =)

Tänään kylvetään oikein kunnolla. Sillä maalaushässäkässä yksi kylpykerta unohtui välistä. Tillandsiat ovat saaneet siis olla oman onnensa nojassa peräti kaksi viikkoa. Ja näin talvea kohden mennessä puulämmitys kuivattaa huoneilmaa hurjasti, joten kylpy on enemmän kuin tarpeen. Kaivoin liinavaatekaapista esiin mammavainaan vanhan pilkkumin ja laskin siihen haalean kylpyveden. Pitäisi jostain tilata pullollinen näiden tillandsioiden ravinneliuostakin. Olen sellaiseen nimittäin netissä törmännyt ja pelkässä kraanavedessä kylpeminen tuskin on hyvästä pitkässä juoksussa.

No mutta tänään mennään kraanavedellä kun muutakaan ei ole tarjolla =)

Tillandsiat ovat sijoittuneet pitkin huushollia. Neljä asustelee työhuoneen ikkunan läheisyydessä, yksi löytyi tuvan pöydältä lasihuuppien läheisyydestä, yksi oli kirjahyllyssä ja yksi nuorimmaisen ikkunalla. Siis ensin piti tehdä keräilykierros =)

Ja sitten ei muuta kuin kylpyyn. Tällä kertaa ihanuudet saivat liota rauhassa pari tuntia kylpyvedessä.Kasvien hoitoon liittyvät rutiinit ovat jotenkin koukuttavia. Piti kaapista kaivaa oikein silitetty pyyhekin näille veijareille, jotta ylimääräinen vesi valuisi huolella pois ennen takaisin viemistä. Voi miten rakastankaan tillandioita, rauhaisia sunnuntaipäiviä ja tällaista pikkupuuhastelua.

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa suorastaan meditaatiolta tuo teidän kukkien kastelu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kylvetys muistuttaa kyllä meditaatiota ;)

   Poista
 2. Kiva postaus :D Pitäisi hankkia noita itsellekin. Suloisia!

  VastaaPoista
 3. Nuo ovat hauskoja erikoisuuksia. Mietinkin että olisiko sadevesi parempi vaihtoehto kraanavedelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadevesi olisi varmasti parempaa ja ravinteikkaampaa =)

   Poista
 4. Oi miten kaunista kasvien hoivailua! Se on jännä, miten sisäkasveista tulee vuosien myötä melkeinpä läheisiä olioita, kun niitä viikosta toiseen hoivailee. Minulla on yksi orkidea, joka ei enää kuki juuri koskaan, mutta on kulkenut mukanani monet paikkakunnat ja kodit, joten en raaski heittää sitä poiskaan, kun kuuluu melkeinpä perheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäkasveista tulee tosiaan kuin perheenjäseniä =) Kummallista. Ehkä Pikkuprinssi oli aikoinaan oikeassa tokaistessaan: Aika, jonka olet tuhlannut ruusullesi, tekee siitä niin tärkeän sinulle =)

   Poista