keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Ihania siemenpussukoita ja tietysti siemeniä!

Moles Seeds siemenpusseja
Moles Seeds siemenpusseja

Postilaatikossa on ollut suoranaista kuhinaa. Jännittäviä, topattuja lähetyksiä on saapunut, Briteistä ja Irlannista. Moles Seeds pääsi suorastaan yllättämään. Tilaus tuli nimittäin kahdessa päivässä Briteistä tänne perämetsiin, kotipostilaatikkoon. Uusista paikoista tilattaessa siemenlähetys on vähintäänkin yllätys. Tällä kertaa yllätyksen muodostivat itse siemenpussit. Kaikki siemenet oli näet pakattu kultaisiin, kosteus- ja valotiiviisiin siemenpusseihin.  Vähintäänkin kuninkaallista =)

Tänään tuotiin jo 60 litran multapussi lämpiämään tuvan lämpöön. Kylvösten lähtölaukaus on nimittäin jo tosi lähellä ja ensimmäiset suuret siemenet ovat likoamassa haaleassa vedessä itämisen vauhdittamiseksi.

Tässä tilauksessa kylläkin oli melkoisesti kesäkukkia, jotka voi kylvää vähän myöhemmin. Joulukuisesta postauksesta pääset vähän kurkistamaan fiiliksiä ja lajeja, mitä tämä tilaus sisälsi. Sen voin kyllä kertoa, että vaaleanpunaista, laventelia ja ihania harmaan vihreitä on luvassa =)



28 kommenttia:

  1. Oi kun onkin juhlavat pussit :-)

    VastaaPoista
  2. Oi, oi, mitä ihanaa kuninkaallisTa ylellisyyttä! 💕
    En malta odottaa, mitä kaunottaria noista itää. Värisävyt kuulostaa niin herkuilta.
    Muistakaa sitten suorittaa kylvöt asianmukaisesti kruunut päässä! 👑

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nuo kruunut pitääkin hankkia ensi tilassa =) Miten sellaisia en muistanutkaan tilata =)

      Poista
  3. Olipa tosi nopea toimitus ja oikein kultaiset pussitkin vielä! Ihana kirje, ihana yllätys! Parasta on, että pääset tositoimiin ihan pian!

    Pakko oli tuon joulukuisen postauksen jälkeen myös mennä seilaamaan noille sivuille, myös Seedaholicin, lopun arvaat varmasti. Mutta vertailin hintoja. Tilasin siis kukkia ilman muuta ja tomaatinsiemeniä, hiukan paprikoitakin ja jotain muuta hyvin tärkeää. Tomaatin siemenet ovat hyvä verrokki. Siemenpusseissa verrattuna ruotsalaiseen tuottajaan (arvostan heidän hyviä siemeniään toki ja sinnekin tilaus lähti), ja suomalaista välittäjää. Samalla pussilla hintahaitari vaihteli 2-4 euroa. Jos pussissa on 10 siementä, joissakin vain 4 ja pussi maksaa Suomessa 8 euroa ja Irlannissa alle kaksi euroa ja tilaan useita lajikkeita niin säästöä tuli postimaksuista huolimatta (eipä posti Suomessakaan ilmaiseksi kulje). Ihanaa oli vielä toisen suuren rakkauteni - kurpitsoiden - suuri valikoima!

    Kaunis kiitos joulukuisesta vinkistä, säästösummalla sain paaaaljon ihania kukkia, tomaatteja, lehtikaaleja, kurpitsoita, papuja, herneitä...ja jotain muutakin vielä! Laskun loppusumma oli niin maltillinen, vaikka tilausmäärä oli 'monipuolinen'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimitus oli nopeampi mitä Suomesta =) Aivan käsittämätöntä vai mitä. Ja hinta on noissa ulkolaisissa ihan jotain muuta kuin täällä. Ja vuosia tilanneena olen huomannut, että todella hyviä nämä ulkolaisetkin ovat =)

      Poista
  4. Täytyypä käydä katsomassa heidän valikoimaa, kun pussitkin on noin hienoja;)

    VastaaPoista
  5. Ai,miten mukavaa!
    Ihania sävyjä, noista minäkin tykkään. Tosin onnistun aina tunkemaan kukkapenkkeihin jotain punaista, keltaista tai oranssia mukaan. Pitäisi olla tarkempi ja tekisi tuollaisen väri maailman jonnekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin vaan nuo vaaleanpunaiset ja sinisenliilat sekä harmaanvihreät sykähdyttävät =)

      Poista
  6. No kylläpä olikin nopea toimitus! Nettikaupoista aukeaa ihan uusi maailma värikkäitä siemenluetteloita selatessa. Pitääkin käydä kurkistamassa tuota sivustoa...ettei vaan lähtis mopo käsistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin nopea, että ihan pelästyin =) Ja aina lähtee mopo käsistä näitä siemenkauppoja myllätessä =)

      Poista
  7. Upeat pussukat, ai kun tuolla Briteissä osataan tehdä asiat tyylikkäästi! Menen kyllä minäkin vähän kurkkimaan sivuillen...

    VastaaPoista
  8. Enkatsoenkatsoenkatso mitään siemenpussien kuvia... yritän pysyä ruodussa tänä vuonna :D Mutta jätin sinulle uuden haasteen blogiini. Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  9. Ai, millaisia aarteita!
    Nyt joku voisi tehdä postauksen varteenotettavista siementilauspaikoista.

    VastaaPoista
  10. Oi, mä en ollutkaan tällaisesta siementilauspaikasta ollut kuullutkaan - kiitos vinkistä siis! :) ...Pitäisi vähitellen itsekin listailla, mitä kaikkea tulevalle kesälle tahtoisinkaan kylvää. Mistä muistuikin mieleen, että kohtahan täytyykin jo uudet bataatintaimetkin juurruttaa! :)

    P.s. Blogissani on sinulle haaste, vinkvink! ;) Ihanaa alkanutta vuotta sinnekin suunnalle Suomea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt siemenbuumi käy kuumimmillaan =) Kiitos haasteesta - käynkin kurkistamassa sen =)

      Poista
  11. Juhlavan näköiset siemenostokset sinulla, oikein kultaisissa pusseissa;)
    Pitääkin käydä kurkkaamassa Moles Seedsin sivuja. Kiitos siemenkauppavinkistä:)

    VastaaPoista
  12. Siis silkkaa kultaa kultaisissa pussukoissa:)

    VastaaPoista