keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Pienellä puutarhakierroksella =)

Juhlat on juhlittu ja arki on asettumassa taas mukavasti uomiinsa. Vielä pari viikkoa ja kesäloma alkaa. Huh jo nyt tekisi niin mieli uppoutua puutarhan uumeniin, painaa luurit korviin ja uppoutua ja piiloutua kasvien suloiseen maailmaan. Mutta nyt ei ennätä tehdä kuin pieninä rypäyksinä pikkujuttuja.

Vihreys on selvästikin ottanut vallan ja kesän tunnelma on jo käsin kosketeltavaa. Vihdoinkin meillä satoikin hieman. Onneksi nimittäin näin kuivaa kevättä en muistakkaan sitten ollen.

Rappujenpielustan kesäkukat selvisivät kuin ihmeen kaupalla kylmistä öistä ja istutusten kasvu on lähtenyt kivasti käyntiin. Olen niin perinpohjin rakastunut heiniin, harmauteen ja pieniin väripilkahduksiin.

Seinustalla oleva piikkiaralia on vankistunut vuosi vuodelta ja kurottautuu jo lähes neljään metriin. Pieniä versoja puskee kivikosta keväisen raivuutyön jäljiltä. Nyt kuitenkin niiden juuret itse emokasviin on poikkastu, joten mietin jopa näiden pikkuvihulaisten ruukuttamista ja siirtämistä johonkin toisaalle. Olisivat kovasti kauniita jos juurien leviämisen estäisi asianmukaisesti. Innostuin myös ruotsalaisessa puutarhaohjelmassa näkemästäni bambusta, joka kuuluu samaan viheliäisten levittäytyjien kerhoon. Pitää siis alkaa puntaroimaan erilaisia vaihtoehtoja näiden varalle.Hernepensaselämää - blogin puolella on kierros potagerissa valkeiden kukkien loistossa. Joten sieltä voi käydä siemaisemassa maistiaisia toisenlaisesta tunnelmasta =)
13 kommenttia:

 1. Teidän kuvat ovat taas niin kauniita. Mukava, että juhlat ovat nyt juhlittu. Loman alkuun minullakin on vielä vähän aikaa ja kaipuu kokonaisiin peräkkäisiin puutarhapäiviin alkaa olla jo kova. Teillä siellä riittääkin tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Juhlat ovat onnistuneesti takana ja voi taas keskittyä muihin hommiin =) Ja niin kova vimma olisi pitkiin puutarhapäiviin ihaniin =)

   Poista
 2. Näyttää kauniilta ja harmoniselta. Minulla on kokemusta monista liikaa levittäytyjistä, joskus en löydä muuta keinoa kuin hävittää koko kasvi. Nyt lähti kasvu vauhtiin veden ja lämmön voimalla, ei meinaa perässä pysyä.

  VastaaPoista
 3. Upeat istutukset portailla <3
  Näistä sinun puutarhakuvista saa niin paljon voimaa, energiaa ja ideoita omaan ryteikköön <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Kiva kuulla, että kuvat energisoi =)

   Poista
 4. Aikamoista kidutusta, kun ei ole aikaa pureutua puutarhaan sillä ajalla ja innolla, mitä haluaisi. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa ja kaunistahan teillä on jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaameeta kidutusta =( Mutta onneksi päivät viilettävät vauhdilla ja toivon kipinää on olemassa =)

   Poista
 5. Ihailen...jokaista vanhaa kiviportaan nurkkaa ja hopeaputouksen pientä liehuvaa liepettä....kaunista!

  Ihania hetkiä päiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanuus =) Kiitoksia =) Ja ihania hetkiä myös Sinulle <3

   Poista
 6. Teidän puutarha sykähdyttää joka kerta nähtynä. Niin kaunista!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 7. Joko siitä on kohta 10 vuotta? Enkä vieläkään ole käynyt kyläilemässä ;)

  VastaaPoista