maanantai 14. toukokuuta 2018

Ihanat tulppaanit ovat vallanneet potagerin


Voi kuinka niin näenkään mielikuvituksessani tuulessa keinuvan tulppaanimeren potagerissa. Syksyttäin kartutetut tulppaanit ovat pikkuhiljaa valtaamassa potagerin pystyakselia, mutta vielä meri on haaveissa. Neljäsataa tulppaania on hukkunut keskikäytävälle ja vieläkin istutukset tuntuvat harvalta. Mutta nyt sentään pääsee jo vähän fiilistelemään.


Vaaleanpunainen tulppaani ja limesävyinen tyräkki toimivat kivasti yhteen.Kolme muskettisoturia rivistössä potagerin alalaidalla. Tulppaaneja on varmaan reilut kymmenen lajiketta aina valkoisesta dramaattiseen tummaan purppuraan, mutta miten sattuukin, että nyt kaikki vaaleanpunaiset ovat kukassa. Muut sävyt antavat vielä odottaa itseään.Tähän kuvaan sain pyydystettyä peräti 15 tulppaania, joista tosin vain kuusi on kukassa. Mutta kohtapuoliin on luvassa loistoa lisää.


Sitten jostain kummasta on ilmestynyt keltaista potageriin, vaikka keltaista on urakalla karsittu.


Helmililjat ovat vuosi vuodelta levittäytyneet potagerin keskiympyrän ympärille. Kesä on täällä! Auton mittari näytti +27,5 kun ajelin töistä kotiin. Mutta nyt potager kutsuu. Se ei anna armoa, vaikka pöydällä odottaa kaksi uunituoretta ja inspiroivaa uutta puutarhalehteä. No sesonki on ohi viimeistään viiden kuukauden päästä ja sitten on taas joutoaikaa pureutua uuteen inspiraatioon ja lehtiin.


18 kommenttia:

 1. Kauniita sävyjä! Helmililjat ovat niin ihania lisääntyessään vuosi vuodelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaiset tulput ovat niin kauniita. Nuo helmililjat ovat kyllä yllättäneet ihanalla levittäytymisellään.

   Poista
 2. Tulppaaneja ei voi olla liikaa, tuntuu että vaikka niitä kuinka kätkisi multaan niin aina näyttää harvalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti - niitä tarvitaan tiheästi ja satoja =)

   Poista
 3. Suloisia sävyjä!
  Sipulikukkia ei voi olla koskaan liikaa. Itsekin just tänään mietin, et syksyllä pitää istuttaa taas paljon enemmän lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei koskaan liikaa ;) Syksyllä pitäisi olla niin supertarmokas ja laittaa urakalla tulppuja ja muita sipulikukkia

   Poista
 4. Minä en jostain syystä ole koskaan istuttanut tulppaaneja muutamaa hassua sipulia enempää. Pitänee korjata asia ensi syksynä sillä niin kauniita nuo ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi syksynä pitää ehdottomasti korjata tilanne ja laittaa kerralla satoja ihanuuksia =)

   Poista
 5. Ihanan näköistä. Tulppaanit ovat aivan ihania :) Kivaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos samoin sinne =) Tulput ovat niin ihania <3

   Poista
 6. Ihanat tulput! Mä istutin viime syksynä kanssa urakalla tulppaaneja ja narsissejakin. Ne näyttävä kaikki nousevan, jei! Nyt jo mietin, miten paljon istuttaisin ensi syksynä lisää... Siinä vaiheessa vaan kun pitäisi istuttaa, niin ei löydy aikaa tai intoa. Sit istutan niitä puolijäässä olevaan tai vettä lilluvaan maahan... Laitoin myös narskuja jonkun verran. Kyllä tää kukkaloisto on niin parasta! Oonko muuten muistanut kertoa, että se ruukkulive oli ihan mahtava! Nyt oli tullut se linkki, niin voi rauhassa katsoa vielä uudestaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kiitos Kati <3 Vähän pelkäsin, että miten se menee, mutta onneksi Minna ja Saara olivat niin ihania, että homma rullasi kuin itsestään. Tosiaan syksyllä pitäisi saada ylimääräistä energiaa, jotta jaksaisi hääriä tulppujen kanssa.

   Poista
 7. Niin kauniita tulppuja! Itsekin upotin parisataa sipulia, mutta harvalta näyttää. Joten syksyllä taas toiset lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvalta näyttää niin helposti. Noita pitäisi ihan hurjan tiheään istuttaa =)

   Poista