maanantai 28. toukokuuta 2018

Keskellä villiintynyttä näkymää!

Viimeiset tulppaanit kukkivat. Näkymä on kuin suoraan Perjantaipuutarha ohjelman alusta, kun Pernilla ja John aloittavat puutarhan rakentamisen. Tässä näkymässä on jotain levollista, kiehtovaa ja salaperäistä, vastapainoa muutaman kymmenen metrin päässä sijaitsevalle järjestykselle. Ihminen kaipaa ympärilleen vastavoimia selkeästikin. 

Nämä punaiset tulput, hernepensasrivistö ja vanhat puut kuuluvat kansakoulun aikaiseen elämään ja ovat tuulahdus menneestä. Vain mielikuvitus voi piirtää kuvia siitä millainen puutarha Kansakoulun aikaan tällä paikalla on sijainnut. Vaikken olekaan suuri punaisen ystävä niin nämä kuuluvat tänne ja tekevät paikan historiasta jotenkin muistettavamman. Mitä ihania muistoja Sinun puutarhastasi löytyy? 
6 kommenttia:

 1. Nyt on laadukkaat kuvat! Mielenkiintoinen kuvakulma. Hyvin hyödynnetty valo ja kasvien värikontrastit.

  VastaaPoista
 2. Runkojen lomasta näkyvät tulppaanit ovat ihana, kutkuttava näky! Muistanpa muuten lapsuuteni seudulla keväisin kurkkineeni tuomipihlaja-aidan raoista näkyviä punaisia tulppaaneja :-)
  Tämä on vanha piha, mutta hirmu vähän kasvijäänteitä oli jäljellä, kun tänne tulin... Rusopäivänliljaa, kultapalloa, mahtava puska juhannusruusua ja iso juhannuspioni. Tietysti hedelmäpuita ja marjapensaita heinikon ja vaahteranvesakon seassa. Siinäpä ne.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis ja tunnelmallinen näkymä!
  Ja niin upeasti tunnelma on taltioitunut myös kameraan.

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat! Meillä on niin uusi puutarha, että historia on kovin lyhyt, mutta tonttimme takarajalla nousevat jylhät kalliot, villivadelmat, kielot ja vanha tammi tuovat ihanaa tunnelmaa ja niihin ihastuin heti kun näin tämän paikan.

  VastaaPoista
 5. Idyllistä! Hiukan joutuu kadehtimaan vanhan pihapiirin kasvihistoriaa kun oma puutarha on viisi kesää vanha. Mutta koska tontti on vanhalla huvila-alueella metsän reunalla, on pihalle puskenut lemmikkejä, maahumalaa, mansikkaa, vadelmaa sekä sini- ja valkovuokkojakin. Kivenheiton päässä kasvaa punakoisoa, jättipalsamia ja ruttojuurta (vanhoina puutarhajäänteinä, vaikka ovatkin nykyään ongelma). Omien istutusten muuttumista vanhoiksi yllätyksiksi saakin sitten odotella tovin :) Silti pihalla on yksi muistokin, kolme kertaa mukana muuttaneet pensasmustikat.

  VastaaPoista